małe kawałki, oprószyć solą i pieprzem, odstawić na 2 godziny. Po tym czasie kawałki ryby panierować w mące, roztrzepanym jajku z solą i pieprzem, oraz w tartej bułce, smażyć w gorącym tłuszczu. SOS SŁODKO-KWAŚNY Cebulę obrać pokroić w pół plastry, zrumienić na oleju, posypać wegetą. Do rondla przełożyć koncentrat pomidorowy, dodać miód
Kuchnia Danusizamiast smażyć ale co tam! następnym razem tak zrobię :)Wolowe kotleciki ze sliwka600 g wołowiny1 ząbek czosnku15 suszonych śliweksól, pieprzpo 1 łyżeczce wędzonej papryki i musztardy Diyon2 łyżki bułki tartejjajkoMięso mielimy
Dzieje kuchennej Wiewióryresztek może być całkiem smaczne. Na święta gotuję zawsze fasolę Jaś, i zawsze zostaje jej sporo. Lubię ją bardzo z cebulą przysmażoną na maśle, lubię z tartą bułką albo z samym masłem. Ale taka fasola świetnie sprawdza się również jako składnik sałatek. Dzisiaj sałatka z dodatkiem sardynek. Sardynki miałam zacne bo prosto z portugalskiego kraju, ale myślę, że inne
Stare Garyjajka i margarynę. Zagnieść gładkie ciasto, owinąć w folię spożywczą i włożyć na godzinę do lodówki. Następnie ciasto podzielić na trzy części. Każdą wylepić dno natłuszczonej i wysypanej bułką tartą formy. Nakłuć widelcem. Każdą część piec około 10 minut w temp. 180st. Ostudzić. Krem: 1/2 słoika dżemu z czarnej porzeczki, 130g kaszy manny, 120g cukru
Z miłości do słodkościwymieszać do połączenia. Wmieszać ręcznie posiekane bakalie, namoczone rodzynki i oraz pozostały rum z miseczki. Ciasto przełożyć do formy (użyłam keksówki o długości 30 cm) wysmarowanej masłem i wysypanej bułką tartą. Wyrównać. Piec w temperaturze 160°C przez około 20 minut, następnie zwiększyć temperaturę do 175ºC i piec kolejne 35-40 minut (lub dłużej) do tzw. suchego patyczka. Można oczywiście
Delicious TitbitsDzisiejszy wpis jest dla posiadaczy czerstwego chleba!!!Są tacy?! ;)Spokojnie, te tosty można przygotować z każdego pieczywa czy to czerstwe, czy świeże, ze zwykłych bułek, chałek- czyli to pieczywo, które zawsze macie pod ręką.Utarło się, że tosty francuskie, to idealna propozycja na śniadanie, nie wiem dlaczego- ja przyrządzam je zawsze na kolację, wtedy się nigdzie nie spieszę i spokojnie
Kraina Miodem Płynącanich surowe jajko, drobno pokrojony koper i szczypior oraz podsmażoną na oliwie drobno pokrojoną cebulkę. Wszystko razem mieszamy, doprawiamy solą i pieprzem następnie w dłoniach formujemy kotlety. Obtaczamy w bułce tartej i smażymy na małym ogniu z obu stron.Wykonanie sosu:Cebule obieramy i kroimy drobniutko w kosteczkę, podsmażamy na oliwie albo na klarowanym maśle, zalewamy odrobiną wody i gotujemy około
Bon Appetit MałgorzatyCiasto: białka ubić na sztywno z dodatkiem szczypty soli. Dodawać cukier i ubijać. Dodawać po jednym żółtku. Wsypać resztę składników. Ciasto wylać na posmarowaną tłuszczem i oprószoną bułką tartą blaszkę. Piec około 45 minut w 180 stopniach.Masa serowo - śmietankowa: Ser zemleć. Żelatynę rozpuścić w 4 łyżeczkach gorącej wody. Wszystkie składniki wymieszać. Ciasto z serem
Bon Appetit Małgorzatyrozmarynsól pieprzPropozycja podania karczku: z kluskami śląskimi i z surówką z kiszonej kapusty.Karczki lekko rozbijamy tłuczkiem, posypujemy solą i pieprzem, obtaczamy w rozbełtanym jajku a następnie obtaczamy w bułce tartej. Karczki smażymy na oleju z obu stron. W rondlu na oliwie podsmażamy drobno pokrojoną cebulę, czosnek oraz papryczki chili z których wcześniej usunęliśmy nasionka. Zalewamy podsmażoną cebulę i papryczki
Bon Appetit Małgorzatyryżu dodajemy koperek i natkę pietruszki, oraz doprawiamy solą i pieprzem. Następnie lepimy w dłoniach kulki z ryżu i maczamy je w rozkłóconym jajku a następnie obtaczamy w bułce tartej. Smażymy na małym ogniu na rozgrzanym oleju.Kurczak: Filet z kurczaka kroimy w kostkę, doprawiamy solą pieprzem oraz curry. Smażymy na rozgrzanym oleju. Finał: Zupę brokułową podajemy z kulkami ryżowymi oraz
Bon Appetit Małgorzatyjajka gotujemy na twardo i obieramy ze skorupki. Surowe jajko roztrzepujemy i doprawiamy pieprzem. Każde jajko obtaczamy w kiełbasie, lepimy kulkę. Następnie obtaczamy w mące, jajku i w bułce tartej. Smażymy na rozgrzanym oleju, na małym ogniu z każdej strony. Podajemy z chrzanem. jajka w białej kiełbasie
Bon Appetit Małgorzatypieprz1 jajkobułka tartaolej do smażeniaPiersi siekamy drobno jak na tatar, marchewkę ścieramy na tarce. Mięso mieszamy z surowym jajkiem, solą pieprzem, oraz marchewką. w dłoniach formujemy kotlety, obtaczamy w bułce tartej i smażymy na rozgrzanym oleju z obu stron. Kotlety podajemy z sosem pomidorowym.siekane kotlety drobiowo-marchwiowe
Bon Appetit Małgorzatydrobną kostkę, cebulę oraz czosnek. Chwilę podsmażamy na oliwie i dodajemy do mięsa. Mieszamy. Formujemy w dłoniach duże burgery. Grillować po 5 minut z każdej strony. Podawać z grillowaną bułką albo chlebem i sosem.Sos cebulowy: Cebule siekamy w drobną kostkę. Podsmażamy na oleju z dodatkiem czosnku przeciśniętego przez praskę. Doprawiamy solą i pieprzem. Następnie zalewamy odrobiną wody i dusimy
Bon Appetit Małgorzatypodziękować za to, że mi w tym towarzyszycie i tworzycie ją razem ze mną Dziś trochę inne gołąbki, ponieważ z samym mięsem mielonym. Do mięsa nie dodawałam namoczonej bułki, tylko razowy chleb. Tak dla zdrowia ;) Gołąbki w sosie grzybowym to idealna potrawa na zimę.Składniki:1 kg mięsa mielonego wołowo-wieprzowego2 litry warzywnego bulionu1 szt. średniej kapusty włoskiej
Bon Appetit Małgorzaty