suszone pomidorki wyjac z oliwy i pokroic w drobna kostke ziola oberwac z galazek i posiekac cukinie odcisnac na sitku reka,by pozbyc sie nadmiaru soku i wymieszac z bulka tarta,platkami owsianymi,2-ma zoltkami,ziolami,pomidorkami i przyprawami.Najlepiej zrobic to reka.Odstawic na 15 minut.Po tym czasie okaze sie,czy nie dodac dodatkowej porcji bulki tarte (dodalam jeszcze
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!smakuja naprawde rewelacyjnie.Warto wyprobowac,polecam. Skladniki : mieso mielone-1 kg gotowana ciecierzyca -1 puszka jajko - 1 sztuka goraca woda - 4-8 lyzek 1 cebula maslo ghee lub olej bulka tarta do obtaczania Skladniki na tzaziki z cukinia: 1 mala cukinia 300 g jogurtu greckiego 1-2 zabki czosnku 1/2 cebuli sol,pieprz 1 lyzeczka octu winnego oliwa do polania
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!kuchni bardzo często. Szkoda, że opakowania są małe, bo zanim ją otworze to już jest koniec.1 kg schabu bez kościDo oprószenia kotletów :sól himalajskaczerwona czubryca ostrapieprz czarnyDodatkowo :bułka tarta do panierowaniaolej do smażenia6 jajek50 ml mlekasólRozwiń i czytaj przepis
Ewa w kuchniudka z kurczaka ( duże )1 duża marchewka1 duża czerwona cebula200 g sera feta2 jajka2 łyżki bułki tartejsól do smakupieprz czarny do smakuczosnek granulowany do smakuchili do smakusłodka papryka ( do posypania )Rozwiń i czytaj przepis
Ewa w kuchniudało się! Oto łosoś w sosie koperkowym, a właściwie w posypce koperkowo-cytrynowej… Łosoś w sosie koperkowym – składniki:2 kawałki łososiaotarta skórka z 1 cytryny2 łyżki bułki tartej2 łyżki posiekanego koperku ( ja korzystałam z mrożonego)3 łyżki jogurtu naturalnegopieprz, sok z cytryny Łososia po umyciu i osuszeniu układam do wysmarowanego tłuszczem naczynia żaroodpornego. Skrapiam sokiem z cytryny
UgotujmyTo.plzawartości lodówki… Moja propozycja jest taka…Zapiekane cebule – składniki:4 cebuleok. 100 g szynki (ja dodałam parmeńskiej ale jakakolwiek inna też się sprawdzi)garść ciemnych oliwekmała bułka namoczona w mlekuzioła prowansalskie, sól, pieprz, paprykaok. 30 g parmezanu2 łyżki serka kremowego3-5 łyżek startego sera żółtego1 jajkorozmaryn suszony lub rozdrobniony świeży Cebule obieram i gotuję w osolonej
UgotujmyTo.plkostkę. Jajka ubijam z cukrem, dodaję przesianą makę i proszek do pieczenia.Dolewam wolno olej, a na koniec dodaję pokrojone jabłka i orzechy. Mieszam.Wlewam do foremki wysmarowanej masłem i wysypanej bułką tartą.Wstawiam do nagrzanego do 200 stopni piekarnika na ok. 40 minut, ale sprawdzam patyczkiem czy w środku jest już suche. Posypuję po upieczeniu cukrem pudrem. Smacznego Post Ciasto
UgotujmyTo.plcynamonu3 łyżki płatków migdałowych Ubijam jajka z cukrem i dodaję pozostałe składniki na koniec dodaję startą dynię.W miseczce mieszam składniki na posypkę.Do wysmarowanej tłuszczem i wysypanej bułką tartą tortownicy o średnicy 25 cm przekładam masę.Piekę w temperaturze 180 stopni ok 40-50 min., ale sprawdzam patyczkiem przed wyjęciem czy jest upieczone.W orginalnym przepisie Paula posypała ciasto
UgotujmyTo.plrównież oberżyną) to „Psianka podłużna”… Przyznam się bez bicia, że do dzisiaj nie miałam o tym pojęcia… Bakłażan smażony – składniki:bakłażanpanierka Panko (myślę, że bułka tarta też się sprawdzi…)sezam i/lub nasiona siemienia lnianegomąkajajkosól, pieprzolej do smażeniaSos: (może też być zwykły jogurt naturalny albo dowolny ulubiony sosik)5-6 łyżek jogurtu greckiego2 ząbki czosnkugarść
UgotujmyTo.plpodkładka plastikowa Trzeba pamiętać, że jak kroimy ciasto to naszą łopatką uderzamy w dół, zatrzymujemy i od razu odsuwamy ciasto na boki bo jest ono bardzo klejące. Formujemy kształt bułek małych lub dłuższych, jakie wolimy. Ja robiłam z podwójnej porcji, dlatego zrobiłam i takie i takie;) Do przenoszenia ciasta łopatki są idealne! Przekładamy na blachę wyłożoną papierem do pieczenia
UgotujmyTo.plchleb swojego wypieku np. szybki chleb i wtedy jest po prostu niebo w gębie :)! (Do zdjęć zabrako chleba, bo Rodzinka go pochłonęła zanim jeszcze ostygł… i stąd ta bułka jako rekwizyt… ;)) Ja nie mówię tu o przeniesieniu się na wieś i hodowli trzody czy siania zboża żeby było zupełnie zdrowo… bo do tego się nie nadaję
UgotujmyTo.pldalej miksujemy. Powoli dolewamy olej a następnie dodajemy puree z marchwi. Następnie dodajemy po trochu mąki. 4. Formę o pojemności 2 litrów smarujemy dokładnie rozpuszczonym masłem i wysypujemy bułką tartą. Przelewamy ciasto i wkładamy do piekarnika nagrzanego do temperatury 180 stopni i pieczemy 45-50 minut do suchego patyczka. Po upieczeniu i ostudzeniu ciasta polewamy je ulubioną polewą (z0bacz
UgotujmyTo.plPuree wymieszać z jajkami i olejem a następnie przelać masę do suchych składników. Wymieszać łyżką. Przełożyć do foremki keksowej wysmarowanej masłem i wyłożonej papierem do pieczenia lub wysypanej bułką tartą. Piec w temperaturze 180 stopni około 50 minut- do suchego patyczka. Smacznego Post Chlebek dyniowy pojawił się poraz pierwszy w UgotujmyTo.pl
UgotujmyTo.plWspaniała chrupiąca bagietka do przygotowania nawet dla tych, którzy jeszcze nie załapali bakcyla pieczenia… W oryginalnym przepisie były to bagietki pszenno-żytnie ale że nie
UgotujmyTo.plGozleme to tureckie placki/chlebki, które można nadziewać różnymi rodzajami mięsa lub warzywami. Dzisiaj proponuję Wam wersję ze szpinakiem i fetą, którą znalazłam na blogu kornikwkuchni.blogspot.co.uk. Chlebki
UgotujmyTo.pl