bułka pszenna - 8801 przepisów (strona:333/587)

NAJLEPSZE, WEGAŃSKIE MUFFINY CZEKOLADOWE 100

muffin czekoladowych! SKŁADNIKI: ( 16 szt ) ( wszystkie składniki, tak jak w przypadku ciasta jogurtowego odmierzamy w kubeczku – może to być kubek po jogurcie, śmietanie lub ulubiony kubek do kawy ). * mąka pszenna – 1,5 kubka * cukier – 3/4 kubka * cukier waniliowy – 1 łyżką * kakao – 3 łyżki * proszek do pieczenia – 1 łyżeczka * olej roślinny – 1/3 kubka * ocet winny, balsamiczny, jabłkowy lub sok z cytryny(...)kubek * sól- 1 szczypta + dodatki – u mnie Oreo i maliny SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA: Suche składniki przesiewamy, dodajemy mokre, mieszamy rózgą ( krótko, tylko do połączenia ). Wylewamy do natłuszczonych foremek wysypanych bułką tartą ( lub papilotek ). Układamy dodatki. Pieczemy ok. 30-35 minut/180C z termoobiegiem. Smacznego

Ostra na Słodko
Ciasto z truskawkami,galaretką i bitą śmietaną 161

SKŁADNIKI: CIASTO: • 4 jajka • 1/2 szklanki cukru • 1/2 szklanki mąki pszennej • 1 łyżka mąki ziemniaczanej • 2 łyżki oleju • 1 łyżeczka proszku do pieczenia DODATKOWO: • 2 galaretki truskawkowe • 400 g truskawek • 400 ml śmietanki 30% • 2 x śmietan fix • 2 łyżki cukru • 1 cukier waniliowy PRZYGOTOWANIE: Białka ubijamy na sztywną pianę, stopniowo dodajemy cukier i żółtka, dalej miksując dodać olej(...)przesianą mąkę z proszkiem, wymieszać, ciasto wlewamy do formy 25x35cm wysmarowanej tłuszczem i oprószonej bułką tartą, wkładamy do rozgrzanego piekarnika do 170-180 stopni na 30 minut. Po upieczeniu zostawić do ostygnięcia następnie przeciąć wzdłuż na pół. Galaretkę robimy wg przepisu na opakowaniu, dodając o szklankę mniej wody, schłodzoną śmietankę ubijamy z cukrem i cukrem waniliowym na sztywno, na koniec

KUCHNIA POLSKA
CIASTO Z DŻEMEM POD KOKOSOWĄ PIERZYNKĄ 125

słoik dżemu z czarnej porzeczki Przygotowanie: Kruszonka - mąkę z cukrem pudrem przesiać, dodać wiórki kokosowe - wymieszać. Następnie dodać schłodzoną rozpuszczoną margarynę i rozetrzeć palcami, nie zagniatać. Ciasto - mąkę pszenną z proszkiem do pieczenia i sodą oczyszczoną - przesiać. Jajka z cukrem i cukrem waniliowym  ubijamy do momentu uzyskania puszystej masy. Następnie dodać olej, olejek waniliowy i jogurt naturalny - zmiksować(...)proszkiem do pieczenia i sodą - zmiksować na gładką masę. Przełożenie: Spód tortownicy o wymiarach 25 x 40 cm wyłożyć papierem do pieczenia, zaś boki posmarować masłem i obsypać bułką tartą. Na spód tortownicy wylać 1/3 ciasta, na wierzch wyłożyć punktowo dżem z czarnej porzeczki, następnie delikatnie za pomocą łyżki wyłożyć pozostałe ciasto. Na koniec na wierzch ciasta posypać równomiernie kruszonkę

Ciastka - domowe słodkości
Waniliowa Tarta Z Mrożonymi Owocami 135

pieczenia 2 łyżeczki cukru waniliowego 1/2 szkl cukru Masa i dodatki: 400 g serka homo. waniliowego (użyłam serka zakupionego w Lidlu) 2 jajka kl. M 1 łyżeczka mąki pszennej 2 łyżeczki w proszku budyni waniliowego bez cukru lub mąki ziemniaczanej 2 łyżki oleju rzepakowego garść drobnych, mrożonych owoców np. jagód, borówek kilka sztuk mrożonych truskawek cukier puder na wierzch ciasta(...)zagniatamy szybko ciasto, owijamy w   folię i chowamy do lodówki na 30 min, a nawet można na całą noc. 2. Następnie wyklejam nim wcześniej wysmarowana i wysypaną bułką tartą blaszkę. Masa 3. Wszystkie składniki oprócz owoców, umieszczamy w misie i miksujemy  krótko  do połączenia się ich (ważne aby było to  krótko  gdyż, dłuższe miksowanie

Gotowanie...to proste !
Babka piaskowa - adwokatka. 208

Następnym razem do jednej części dodam kakao, lub kawę. Oczywiście podzielę się z Wami przepisem :) Składniki: 4 jajka (jeśli małe to 5) 3/4 szklanki cukru 1,5 szklanki mąki pszennej 1 szklanki maki ziemniaczanej 2 łyżeczki proszku do pieczenia 200 g. masła lub margaryny 1/2 szklanki likieru advocat Wykonanie: Margarynę roztopić w rondelku i zostawić do przestudzenia. Jajka ubić(...)Wsypać obie mąki i proszek do pieczenia. Zmiksować, po woli wlewać likier, a następnie roztopiona margarynę. Miksować do połączenia składników. Gotowe ciasto przelać do keksówki, wysmarowanej margaryną i posypanej bułką tartą. Piec w piekarniku nagrzanym do 185 stopni, około 1 godzinę. Do suchego patyczka.  Przestudzoną babkę posypać cukrem pudrem

Agusiowe smakołyki
Babka jogurtowa 160

wykonaniu. Bardzo polecam <3 Blaszka na babkę Temp. pieczenia : 160stopni Cas pieczenia: ok. 50 minut Składniki: 150 g drobnego cukru małe opakowanie cukru wanilinowego 200 g mąki pszennej 2 łyżeczki proszku do pieczenia 150 g jogurtu naturalnego 100 ml oleju 1 łyżka soku z cytryny 1 torebka budyniu malinowego dodatkowo cukier puder do oprószenia Sposób przygotowania: Jajka myjemy(...)Dodajemy cukier, cukier wanilinowy, mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia, jogurt, olej i sok z cytryny. Wszystkie składniki miksujemy na gładką masę. Formę na babkę wysmarować masłem i posypać bułką tartą, wlać połowę ciasta. Do reszty ciasta wsyp proszek budyniowy. Wymieszaj. Ciasto budyniowe wylej na jasne. Wstaw do piekarnika nagrzanego do 160stopni i piecz ok. 50 minut. Po ostudzeniu, wyjmij

Różne smaki w kuchni
Chleb pszenno-żytni bez zagniatania 121

Składniki: (2 większe keksówki) 1 kg mąki ( ja użyłam pół na pół pszennej z żytnią) 3/4 szklanki płatków owsianych 3/4 szklanki otrąb owsianych 3 łyżki słonecznika 1 łyżka soli 1 łyżeczka cukru 1 litr ciepłej wody Wszystkie składniki sypkie mieszamy ze sobą, a następnie dodajemy drożdże rozpuszczone w ciepłej wodzie. Mieszać do czasu połączenia składników, można zrobić to łyżką. Odstawić(...)minut do wyrośnięcia. Po tym czasie przemieszać łyżką i rozłożyć do natłuszczonych i wysypanych bułką tartą keksówek. Ugnieść mokrą ręką lub łyżką i wygładzić powierzchnię. Zostawić na 20 minut do wyrośnięcia, spryskać wodą i posypać np. słonecznikiem lub otrębami. Wstawić do nagrzanego piekarnika i piec w temp. 230 stopni C około 50 minut. Po upieczeniu zostawić na 5 minut

talerz przyjemności
pulchniutkie pączki z dżemem malinowym 332

składniki: 450 g mąki orkiszowej lub pszennej 55 g cukru 180 ml mleka, letniego 20 g drożdży 3 żółtka 100 g masła 2 szczypty soli 1/2 kieliszka alkoholu dodatkowo: tłuszcz do głębokiego smażenia cukier puder do oprószenia dżem malinowy wykonanie: W ciepłym mleku dokładnie mieszamy drożdże, łyżkę cukru oraz 2 łyżki mąki i odstawiamy do podrośnięcia. Do mąki dodajemy sól(...)oraz masło i rozcieramy palcami, aż powstanie coś na syty bułki tartej. Żółtka miksujemy z pozostałym cukrem, dodajemy do podrośniętych drożdży i mieszamy a następnie dodajemy do mąki. Wlewamy alkohol. Zagniatamy ciasto, aż będzie odchodziło od dłoni. Pozostawiamy w np. w misce, w której zagniataliśmy i odstawiamy do wyrośnięcia. Następnie uderzamy pięścią w wyrośniętą ciasto, aby pozbyć się nadmiernego powietrza

Domowy Smak Jedzenia
Pulpeciki serowo-pieczarkowe 114

żółtego   (np. Ementaler) 2 cebule 2 ząbki czosnku 3 jajka 100 g kaszy gryczanej sól świeżo zmielony pieprz ¼ łyżeczki papryki wędzonej 1 łyżeczka ziół prowansalskich 2 łyżki mąki pszennej Wykonanie: Woreczek kaszy ugotowałam wg zalecę na opakowaniu. Pieczarki obrałam i bardzo drobno posiekałam. Można zetrzeć na tarce jarzynowej. Ser starłam na tarce jarzynowej na średnich oczkach. Cebule bardzo drobno(...)miski przełożyłam pieczarki, cebulę i czosnek, dodałam ser, wybiłam 3 jajka i oprószyłam solą, pieprzem, papryką i ziołami. Do masy dodałam wystudzoną kaszę a na   koniec wsypałam bułkę tartą. Wszystko wymieszałam. Teraz już mogłam robić pulpeciki. W garnku zagotowałam wodę z łyżeczką soli. Do miseczki wsypałam mąkę. Nabierałam porcję masy w dłonie i formowałam okrągłe pulpeciki.   Obtaczałam

Kuchnia u Krysi
Ciasto z awokado w pistacjowej posypce 134

Basi Ritz . Wyszło naprawdę bosko :). Składniki: 1 dojrzałe awokado 2 łyżki soku z limonki skórka otarta z jednej limonki 180 g cukru 225 g miękkiego masła 300 g mąki pszennej 100 g zmielonych migdałów 4 całe jajka 50 ml mleka 2-3 łyżeczki proszku do pieczenia dodatkowo na polewę: ok 150 g cukru pudru skórka otarta z jednej limonki(...)filiżanka posiekanych pistacji Wykonanie: Awokado przekroić na pół, wyciągnąć pestkę, obrać ze skórki, skropić limonką i zmiksować blenderem. Formę do ciasta o długości ok 25 cm wysmarować masłem, oprószyć bułką tartą lub kaszką. Piekarnik nagrzać do ok 175 stopni, funkcja góra/dół. Masło zmiksować na jednolitą masę z cukrem, dodawać po jednym jajku dalej miksując do gładkiej konsystencji. Przesianą

Trufelkowo
Baba na stole - dwukolorowa babka majonezowa 175

swoim zeszycie przepis na babę. Taką może nie bardzo tradycyjną, aczkolwiek prostą, smaczną i wilgotną :) Składniki: 4 jajka szklanka cukru  opakowanie cukru wanilinowego 0,5 szklanki mąki pszennej 0,5 szklanki mąki ziemniaczanej 3 łyżki majonezu 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1,5 łyżki kakao (do połowy ciasta) Przygotowanie: 1. Ubijamy jajka z cukrem, dodajemy majonez. Ubijamy razem przez(...)dodajemy obie mąki i proszek do pieczenia. Mieszamy całość. 3. Ciasto dzielimy na dwie porcje i do jednej dodajemy kakao.   4. Blaszkę z kominem smarujemy tłuszczem i obsypujemy bułką tartą. 5. Wlewamy na zmianę oba ciasta do blaszki.   6. Wstawiamy do rozgrzanego piekarnika i pieczemy 45 minut w temperaturze 180 stopni. 7. Po wyjęciu i ostudzeniu możemy posypać

dobra gospodyni dom wesołym czyni
Sernik na kakaowym cieście 173

szkl mąki 1 łyżeczka proszku do pieczenia 3 żółtka 3 łyżki kakao 200g masła 100g cukru Masa serowa: 2 serki homogenizowane waniliowe po 250g 100g masła 1 łyżka mąki pszennej 1 łyżka mąki ziemniaczanej 3 żółtka 6 białek 100g cukru 1/2 cukru waniliowego Przygotowanie: Z podanych składników zagnieść ciasto, podzielić na dwie części i włożyć na minimum 1 godzinę(...)cukrem i żółtkami na puch. Dodać serki waniliowe, mąkę i cukier waniliowy. Białka ubić na puszystą pianę i delikatnie wymieszać z masą. Formę do ciasta wysmarować tłuszczem i posypać bułką tartą. Dno formy wyłożyć jedną częścią kakaowego ciasta. na ciasto wylać masę serową. Na nią zetrzeć na tarce drugą część ciasta kakaowego. Sernik piec w piekarniku nagrzanym do temperatury

Motylkowa Kuchnia
Jogurtowe babeczki Wielkanocne 183

jest bardzo fajna propozycja do Święconki. Zróbcie takie babeczki i zabierzcie z sobą :) porcja na 10 babeczek  Składniki:  4 jajka 100 g cukru 450 g mąki pszennej 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia 250 ml jogurtu naturalnego 200 ml oleju cukier puder do oprószenia Ciekawe rozwiązania znajdziecie tutaj Przygotowanie: białka ubijamy na sztywną pianę, żółtka ucieramy z cukrem(...)Cały czas mieszając dodajemy mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia, jogurt i olej. Wyrobionym ciastem wypełniamy foremki silikonowe (jeżeli macie formę metalową wysmarujcie ją masłem i oprószcie mąką lub bułką tartą). Babeczki pieczemy w rozgrzanym piekarniku na 190 C przez 18-23 minuty.  Babeczki możecie oprószyć cukrem pudrem lub polać lukrem.  Smacznego jajka

Niezły Młynek
Tartaletki z awokado i oliwkami. 139

zapraszam do skorzystania z przepisu. Pozdrawiam gorąco!   TARTALETKI Z AWOKADO I OLIWKAMI.           Składniki na 6 - 8 sztuk: Ciasto kruche: 260 g mąki pszennej tortowej 1/3 łyżeczki soli 125 g schłodzonego masła, pokrojonego w kostkę 1 żółtko 2 łyżeczki soku z cytryny 1 1/2 łyżki wody Nadzienie: 1 dojrzałe awokado 180 g małych pomidorków(...)przyrządzania:             Mąkę i sól przesiać do dużej miski. Dodać masło pokrojone w kostkę i wcierać tak długo, aż mieszanka uzyska postać drobno zmielonej bułki tartej. Żółtko wymieszać z wodą i sokiem z cytryny, dodać do suchych składników. Płaskim nożem mieszać, aż ciasto zacznie przypominać nierówną bryłę. Ciasto lekko kilkakrotnie zagnieść - powinno być miękkie, gładkie

Zakątek rozkoszy kulinarnych
Kruche ciasto z rabarbarem i budyniową pianką 115

zobaczyłam ten przepis na blogu Eksplozja smaku  to postanowiłam go wypróbować, i wyszło naprawdę rewelacyjne ciasto. Kruche ciasto z rabarbarem i budyniową pianką Składniki: - 2 szklanki mąki pszennej - 4 łyżki kakao - 250 g zimnej margaryny - 2 łyżeczki proszku do pieczenia - 5 żółtek - 3 łyżki cukru pudru Przygotowanie: Masło kroimy w kostkę, szybko zagniatamy z pozostałymi składnikami ciasta. Dzielimy(...)każdą zawijamy w folię spożywczą i wkładamy do zamrażalnika. Tą czynność można zrobić dzień wcześniej. Blachę o wymiarach 33 x 20 cm smarujemy masłem i posypujemy bułką tartą. Na spód trzemy na tarce większą część ciasta (60%), lekko przyklepujemy dłonią i wyrównujemy. Pieczemy w piekarniku około 15 minut w temperaturze 190ºC. Odstawiamy do całkowitego wystudzenia. Pianka budyniowa

Kulinarne życie
Zebra budyniowo - krówkowa 167

proszek do pieczenia - 1,5 łyżeczki Masa budyniowa : 4- szkl mleka  1 budyń waniliowy bez cukru 1 jajko całe 1/2 szklanki cukru 1 cukier wanilinowy 1 szklanka mąki pszennej 1 łyżka mąki ziemniaczanej 220 g masła Dodatkowo : masa krówkowa - 1 puszka polewa czekoladowa Przygotowanie : Ciasto : Wybić jajka do miski, dodać cukier, utrzeć do białości. Następnie dodawać stopniowo mąkie, olej(...)samym końcu dodać proszek do pieczenia, dokładnie wymieszać. Podzielić ciasto na połowę, do jednej części dodać kakao, ostrożnie wymieszać łyżką. Formę o boku 23 cm, wysmarować tłuszczem, wysypać bułką tartą, wylewać ciasto na przemian, raz ciemne , raz jasne. Wstawić ciasto do nagrzanego piekarnika do 180 stop, piec przez ok.50 minut, tzw do suchego patyczka, ostudzić. Ciasto przekroić na połowę. Masa

Kuchnia Danusi
SERNIK Z MAKIEM NA KRUCHYM CIEŚCIE 189

dziś pachniało... oj pachniało. Serem, makiem, bakaliami ;-) Jutro Wielkanoc... a połowy   sernika z makiem na kruchym cieście   już nie ma ;-) Składniki na kruche ciasto: 2 szklanki mąki pszennej 1 opakowanie masła/margaryny 4 żółtka 1 szklanka cukru ( można mniej jak wolicie mniej słodkie) 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia Składniki na masę serową: 1 kg twarogu śmietankowego(...)białek 1,5 szklanki cukru opakowanie śmietanki 30% opakowanie budyniu śmietankowego / waniliowego zapach pomarańczowy Składniki na masę makową: 1 szklanka maku 1 łyżka miodu 1 łyżka masła 1 łyżka bułki tartej 3 żółtka 3 białka zapach migdałowy bakalie  Zacznijmy od maku. Zalałam go wrzącą wodą. I odstawiłam na noc. Na drugi dzień zagotowałam mak w mleku. Odcisnęłam przez gazę

potrawyregionalne
Tarta Migdałowa z Gruszkami 155

tartę migdałowo – gruszkową. Szybka, prosta i uwierzcie mi, że pyszna. Z gałką lodów wyborna. Polecam bardzo i nie tylko na jesienne popołudnia. Składniki na ciasto: 250 g mąki pszennej 90 g masła 50 g cukru kryształu 0,5 łyżeczki soli 2 jajka 2 łyżki wody Mąkę przesiewamy do miski. Dodajemy pokrojone masło, cukier, sól. Wyrabiamy ciasto. W trakcie dodajemy(...)połączenia się składników i otrzymania elastycznego ciasta. Ciasto zawijamy w folię i wkładamy na 30 minut do lodówki. Formę okrągłą o średnicy 30 cm smarujemy masłem, posypujemy delikatnie bułką tartą lub otrębami. Ciasto rozwałkowujemy na podsypanym mąką blacie. Przekładamy do formy, nakłuwamy widelcem i wkładamy na kolejne 30 minut do lodówki. Po tym czasie na ciasto nakładamy papier do pieczenia

Made By Mom And Son
Superszybka domowa ciabatta 118

Czasami mam dość nadmuchanych, chemicznych bułek i chlebowych skórek niemalże pustych w środku, z tego też powodu zdarza mi się zakasać rękawy i zrobić jakieś pieczywo. Kiedyś pożyczyłam od mamy maszynę do pieczenia chleba, ale spoglądając na M. i siebie, uznałam, że to wagowe samobójstwo, więc bardzo szybką ją zwróciłam ;) CIABATTA Składniki: - 8 gram suchych drożdży (robiłam też ze świeżymi(...)suche lepiej się tu sprawdzają - 500 gram mąki pszennej - 2 łyżki ciepłego mleka - 2 łyżki oliwy z oliwek - 1 łyżeczka soli - 350 mililitrów ciepłej wody Przygotowanie: Mąkę lokujemy w misce, dodajemy drożdże, mleko, oliwę, wodę i na samym końcu - sól. Zagniatamy ciasto, żeby się wszystko połączyło - powinno być miękkie i raczej luźne, ale nie powinno kleić się do rąk. Potem

Życie zamknięte w smaku
Babka Marmurkowa 169

Składniki: 1 kostka masła 1 kubek cukru 1 kubek mąki pszennej tortowej 2/3 kubka mąki ziemniaczanej 2 łyżki kakao 6 jaj  1 łyżka proszku do pieczenia cukier puder lub polewa czekoladowa do dekoracji Przygotowanie: Masło ucieramy  z cukrem na gładką masę, dodajemy po  jednym jajku ciągle ucierając.  pomalutku przesiewamy mąkę z proszkiem do pieczenia  Masę(...)dzielimy na dwie części. Do jednej dodajemy cukier waniliowy, do drugiej kakao. Foremkę do babki smarujemy masłem i oprószamy bułką tartą. Do przygotowanej foremki wykładamy część masy jasnej, następnie część masy ciemnej, z pomocą widelca robimy mazajki, następnie wykładamy resztę ciasta i delikatnie rozmazujemy  Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180*C na około 50 minut do tzw. suchego patyczka

Luźna Kuchnia
Muffinki z bananami i czekoladą 157

Pyszne babeczki zwłaszcza ze względu na rozpływającą się przy każdym kęsie czekoladę oraz wyczuwalny smak bananów. Uwielbiane przez dzieci, jak i dorosłych. Super sprawdzają się na

upichcic
Sernik pomarańczowy 191

Sernik to klasyczne wigilijne i świąteczne ciasto. Rokrocznie gości na naszym stole. Tym razem troszkę je  odmieniłam, nadałam nowego charakteru, wzbogaciłam o pomarańczową nutę. Przecież

Kulinarne przygody Gatity
Ciasto ucierane z rabarbarem i truskawkami 431

mąki pszennej 150 g masła 0,5 szkl cukru 4 jajka 7 łyżek mleka 1 łyżeczka esencji waniliowej 5 łyżek kokosu 3 łyżeczki proszku do pieczenia 1 łyżka mąki pszennej 1 łyżka kakao 2-3 łodygi rabarbaru truskawki Przygotowanie:Masło utrzeć z cukrem i esencją waniliową na puszystą masę. Dodawać po jednym jajku i dalej ucierać. Mąkę i proszek przesiać(...)Dodawać stopniowo do masy wymieszać do połączenia się składników. Ciasto podzielić na dwie części. Do jednej dodać łyżkę mąki a do drugiej łyżkę kakao, wymieszać. Formę wysmarować i wysypać bułką tartą. Wlać masę kakaową, ułożyć truskawki oprószone mąką i wyrównać powierzchnię. Wylać białą masę,ułożyć pokrojony rabarbar oprószony mąką lekko wciskając do środka. Piec w 170 stopniach około

Ala piecze i gotuje
Bułeczki pszenno-żytnie z boczkiem 119

zalewamy je 100 ml ciepłej wody (nie wrzątku), dodajemy dwie łyżki pszennej mąki. Całość dokładnie mieszamy i odstawiamy na 15-20 minut w ciepłe miejsce. Mąkę żytnią mieszamy z pszenną i z półtorej łyżeczką soli. Dodajemy rozczyn drożdży i 275 ml ciepłej wody. Całość dokładnie wyrabiamy ręcznie lub robotem kuchennym. Ciasto powinno lekko się kleić ale odchodzić od rąk, jeżeli(...)ktoś chce same bułeczki to może przejść do ostatniego akapitu, my dodamy jeszcze boczek. Boczek kroimy w drobną kostkę, my zawsze idziemy na łatwiznę i kupujemy już pokrojony. Każdą bułkę smarujemy śmietaną, jeżeli mamy gęstą śmietanę to nie żałujmy jej. Następnie posypujemy je boczkiem. Całość pieczemy w temperaturze 200 ‚C bez termoobiegu przez 25-30 minut. Pyszne i zdrowe bułeczki

KasiaiKrzysiu.pl
Mleczne bułeczki 133

Prosty przepis na  pulchne mleczne bułeczki śniadaniowe które można wzbogacić różnymi dodatkami. Ja posypałam sezamem i dodałam kawałeczki czekolady, ale to może być też np

Andzia Pichci
Pełnoziarniste paluchy czosnkowe 139

  Fajne, mięciutkie, drożdżowe paluchy z dodatkiem mąki pełnoziarnistej oraz aromatycznego czosnku. Świetnie smakują same jako przekąska, ale już wiem, że gdy zrobi się chłodniej do

Simply Food
Rogaliki z nadzieniem toffi 148

Brak weny ostatnio miałam, leżałam pod kocykiem i tylko się objadałam.Dzisiejszego ranka stwierdziłam, że czas wracać do blogowania bo całkiem zdziczeje hihihi. Tak oto powstały

Różowa kuchnia
Rogaliki trzy składnikowe z marmoladką 834

Gdzie się nie obejrzę to widzę rogaliki tylko z trzech składników no i jak ich tu nie zrobić??? Przepis wiecznie ten sam nic się nie zmienia

Różowa kuchnia
Koszyczek drożdżowy do święconki 2016 128

Mamy kochani Sobotę, a więc dziś święcimy nasze śniadanie Wielkanocne-powiedzmy. Taki oto koszyczek upiekłam, właściwie dwa mi wyszły. Jeden większy i jeden mniejszy.Każdego zachęcam

Różowa kuchnia

Proponowane wyszukiwania