bułeczki drożdżowe...

bułeczki drożdżowe...

bułeczki drożdżowe...

Składniki: mleko ciepłe 250 ml, masło stopione 30 gram, jajka 1 sztuka, cukier 60 gram, sól - szczypta, mąka pszenna 400 gram, drożdże suche 7 gram/opakowanie, jajko 1 sztuka do posmarowania przepis jest ze strony "Sekretna Księga Przepisów Kenwooda" kliknij i zobacz - letnie mleko, ostudzone stopione masło, cukier, sól w robocie z 2 minuty rózgą spienić dodać przesianą mąkę, drożdże suche i hakiem wyrabiać z 6-8 minut - ciasto w misie robota nakryć ściereczką i do wyrośnięcia na 1 godzinę ze 4 razy ciasto ... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu W Mojej Kuchni Lubię

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.