Jak napisane w nagłówku chleb jest błyskawiczny i warto ten przepis zachować aby w razie awarii w chlebaku czyt. braku chleba szybko upiec swój domowy pyszny
Moje Małe CzarowanieJak zrobić najprostszy chleb na zakwasie? żeby był dobry, smaczny, z chrupiącą skórką i sprężystym miąższem? Warto przygotować mąki żytnie razową i białą. Ja miałam T
Moje Małe CzarowanieDziś proponuje mało pracochłonny chlebek. Smak jego jest wyrazisty, lekko kwaskowy, ma chrupiącą skórkę i sprężysty miękisz. Jest super na kanapki, polecam gorąco. Użyłam tutaj mąki
Moje Małe CzarowanieTaką sałatkę przyrządziłam według pomysłu Nigela Slatera z książki "Zielona uczta. Wiosna, lato" . Sałatkę robi się błyskawicznie, sałatka znika błyskawicznie, sałatka jest przepyszna, warto
Moje Małe CzarowaniePewnie chcecie wiedzieć co to takiego ta Edamame? Już opowiadam. To niedojrzałe zielone nasiona soi w twardych, owłosionych strąkach i są niezwykle smaczne i zarazem odżywcze
Moje Małe CzarowanieTak, tak, u mnie sezon na śliwki nawet w wypiekach. Zaczynam od najprostszego ciasta ze śliwkami. Dla mnie jest to drożdżowe ze śliwkami i kruszonką. Puszyste
codojedzeniaBochen chleba w godzinę od początku do końca? Zgadza się bo pieczemy chleb na sodzie, pachnący, puszysty bochenek chleba. Jeśli komuś nie wychodzą chleby na drożdżach
Moje Małe CzarowanieCzy lubicie takie zapiekanki zrobione samemu w zaciszu kuchennym? czy wolicie te z budki? Dla mnie zawsze i wszędzie te domowe są znacznie smaczniejsze, zdrowsze a
Moje Małe CzarowanieKtóż z nas nie lubił w dzieciństwie zapiekanek kupowanych w budkach stojących na każdym prawie rogu? Ja uwielbiałam ale czasami nie mieli świeżych produktów i brzuch
Moje Małe CzarowanieZapraszam na pyszne mięciutkie drożdżówki z borówkami. Czytaj więcej »
Ana Mari's worldJak zrobić samemu chlebki pita znajdziecie pod linkiem, natomiast jeśli czasu brakuje to dobre będą także kupne. Te domowe są mega więc jak macie czas to
Moje Małe CzarowanieZapraszam na pyszne mięciutkie drożdżówki z borówkami. Czytaj więcej »
Ana Mari's worldLipcowa Piekarnia Amber powitała mnie zaproszeniem na wełniany chleb bułkowy. Przepis pochodzi z bloga Marca Bake to the roots . Oryginalny chleb, inspiracja Marca wypiekany jest z
Moje Małe CzarowanieJak wykorzystać bułki, bagietki, resztki chleba które zalegają w chlebaku? Najlepiej zrobić z nich tartę, aromatyczną i pyszną. Taka tarta to idealny obiad, czy wczesna kolacja
Moje Małe CzarowanieWyszedł pyszny bochen, bez użycia drożdży czy zakwasu. Dużo czasu nie potrzebujecie aby mieć na stole pyszne, domowe pieczywo. Polecam gorąco. Ja użyłam tutaj ciemnego piwa
Moje Małe Czarowanie