bułeczki - 9699 przepisów (strona:503/647)

Sałatka z serkiem wiejskim 840

przyczyny można mnie nazwać sałatkożercą, gdyż ciągle poszukuję w nich nowych doznań smakowych. Dzisiejsza wersja jest lekka, zdrowa i urozmaicona dodatkiem serka wiejskiego. Zjedzona wraz ze świeżą bułeczką będzie stanowić syte śniadanie lub pożywny lunch. Inspiracja:  klik Składniki: ½ czerwonej papryki 1 pomidor 1 czerwona cebula Pęczek szczypiorku lub koperku 1 długi ogórek 200g serka wiejskiego 5 dużych rzodkiewek Sól

Fabryka pomysłów
Genialne krewetki w cieście piwnym 464

każdym razem nie byłam zadowolona. I wiem, że byłabym jeszcze bardziej niezadowolona gdybym ściśle trzymała się przepisu ale tego nigdy nie robię (no chyba, że piekę jakieś bułeczki bo to nie moja działka). Zarzuciłam więc korzystanie z przepisów. Zwykle moją książką kucharską jest moja głowa, ale czasami warto się czymś zainspirować. I tak było tym razem. Wracałam z pracy

OstryKęs
Drożdżowe serca 146

Miałam nie podążać za walentynkową modą, jednak po wczorajszym opublikowaniu zdjęcia(rocznicowego) na fp dostałam kilka próśb od czytelników w sprawie przepisu, cytuję "na te słodkie bułeczki" . Nie pozostało mi nic innego jak dodać dla Was mała instrukcję. Czytaj więcej

Farmażony
Pełnoziarniste drożdżówki ze śliwkami i migdałami 128

jajkami oraz olejem. Do mąki dodajemy mokre składniki oraz rozpuszczone drożdże. Wyrabiamy na gładkie ciasto i odstawiamy aż podwoi objętość. Po tym czasie dzielimy na około 8 owalnych bułeczek. Układamy je na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia a środek każdej ugniatamy. Odstawiamy na około 20 minut. Po tym czasie ponownie ugniatamy środek i układamy na nim pokrojone śliwki. Posypujemy

Mienta blog
Bajgle 130

stopniowo tak, aby ciasto być dość gęste.  Uformować kulę i przełożyć do naoliwionej miski.  Kiedy ciasto urośnie, podzielić je na 12 - 15 części.  Z każdej uformować bułeczkę.  Odłożyć na około kwadrans do wyrośnięcia.  Następnie omączonym palcem zrobić dziurkę w środku bułki i kręcąc bułką po stolnicy zrobić dużą dziurkę.  Bułki odłożyć do wyrośnięcia

Sto kolorów kuchni
Chleb z miodem, kminkiem, czarnuszką i czubrycą- najlepszy jaki jadłam ;-) 157

mąką i pozostawiamy do wyrośnięcia. Po około 30 minutach ciasto przekładamy do blaszek w jakich chcemy upiec chleb, ja zrobiłam jedną duża tzw. keksówkę, a z reszty zrobiłam bułeczki. Ciasto w formach musi trochę podrosnąć, dopiero wstawiamy do pieca na około 50-60 minut w temp 200stopni. Poprzez dodatek miodu (cukier) chleb się będzie szybko przyrumieniał dlatego nie zwiększajcie

SMYKWKUCHNI
BUŁKI DROŻDŻOWE Z KRUSZONKĄ I DŻEMEM 206

Dzień Dobry! Kto by nie chciał takiego śniadanka... hmmm świeże bułeczki drożdżowe z dżemem z borówki amerykańskiej z kruszonką, podane z kawą z mlekiem... Kto chętny??? Składniki: - 1 kg mąki - 500ml ciepłego mleka - 1/2 paczki drożdży - 200 g cukru - 150 g margaryny - 2 całe jajka - 2 żółtka - zapach cytrynowy - mąka do podsypywania - słoiczek dżemu z borówki amerykańskiej Mleko podgrzać. Mąkę

SMYKWKUCHNI
Kampania jakości produktów marki Tesco / 1 119

lepsze. Musi być idealne i te z Tesco jest świetne, polecam - jeśli tak jak ja uwielbiacie masełko z awokado bądź jako dodatek do sałatki czy smoothie.   Bułeczki są zamrożone i odpiekane na miejscu, nie jestem fanką takiego pieczywa. Nie kupuję i nie znajdą one u mnie miejsca w kuchni. Sałaty pakowane w woreczki, tzw. miksy są świetne

Magiczne Życie Marty
Domowe pieczywo. Chleb pszenny razowy na zakwasie, ze słonecznikiem 250

jest w nim dużo razowej mąki. Ale taki jest zdrowszy - oczywiście dla tych, którym nie szkodzi duża ilość błonnika i naturalny zakwas. Zobacz przepisy na inne chleby i bułeczki domowe . ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ

Smaczna Pyza
Placek. Morele. Kawa. Ciasto drożdżowe z morelami, borówkami i kruszonką 191

resztę z pojemnika. Melasa bo pomyślałam, że nada koloru a kawa dla podkręcenia smaku. Wyszło bardzo ciekawie i smacznie. Pachnący, świeży placek - ktoś ma ochotę ? A może upieczecie Bułeczki drożdżowe z wiśniami ? Będą jak znalazł na drugie śniadanie albo podwieczorek. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ

Smaczna Pyza
Dżem z czarnej porzeczki 129

Kolejna odsłona porzeczkowej serii przetworów :) tym razem dżemik, najlepiej smakuje z chrupiącą bułeczką, ale może być też wybornym dodatkiem np.: do naleśników :) Polecam zrobienie kilku słoiczków na zimę, na pewno nie pożałujecie :) Składniki: 2 kg czarnej porzeczki, 1 kg cukru, Porzeczki obrać, wrzucić do naczynia z grubym dnem, zasypać cukrem i gotować ok.1-1,5 godziny na wolnym ogniu

Delicious Titbits
Bułki greckie Tiropsomo 226

weekend w wspólnym "Wypiekaniu na śniadanie" piekliśmy greckie bułeczki Tiropsomo z bloga Pracownia wypieków . Bułki w oryginale nadziewane są serem feta, są bardzo puszyste i pyszne. Ja piekłam z podwójnej porcji i jako nadzienie użyłam serka sałatkowego Patios krojonego w małą kosteczkę. Można również nadzienie pominąć, dodać suszone pomidory lub zioła. W wersji na słodko też mogą być pyszne. Składniki(...)Wyrośnięte bułki przed pieczeniem posmarować żółtkiem wymieszanym z wodą, posypać sezamem i piec 30-35 minut, do czasu zrumienienia. Po wyjęciu bułki ostudzić na kratce. Razem ze mną bułeczki piekli: Bożena  Moje domowe kucharzenie Dorota  Moje Małe Czarowanie Kinga  Małe Kulinaria Marta Blue Hipopotam Łucja Fabryka Kulinarnych Inspiracji Ewelina Stylowa kuchnia  Magda Moja kulinarna przygoda

Ala piecze i gotuje
Śniadanie z energią na cały dzień. 103

przez cały dzień. Na jedną patelenkę wrzucamy: plaster szynki, jajko, kilka plasterków pomidora, parówkę faszerowaną serem żółtym - tyle. Całość powinna być gotowa równocześnie, dodatkowo troszkę białka czyli twarożku i bułeczka z płatkami owsianymi. Całość możemy obsypać koperkiem. Smacznego

Brzuszki Łakomczuszki
Krewetunie mistrz! 118

krewetki. Dajemy im się chwilę popyrlić po czym zalewamy mleczkiem kokosowym. Dajemy im na patelni ok 10-15 min. Zdejmujemy z gazu i i wrzucamy szczypiorek. Jemy z bułeczką

Brzuszki Łakomczuszki
Porzeczanki drożdżowe z mascarpone . 203

czarne   ,wg mnie najbardziej aromatyczne i uniwersalne. Oczywiście mowa o porzeczkach . Już troszkę ich przetworzyłam na pyszny dżem , a z pozostałej garstki powstałe te oto drożdżowe bułeczki. Ciasto z dodatkiem tłustego serka mascarpone jest miękkie i bardzo puszyste. Składniki : 3,5 szklanki mąki  0,5 szklanki cukru + 1 łyżka 50 g świeżych drożdży 150 ml mleka

Malinowa Kawiarenka

Proponowane wyszukiwania