bułeczki - 9699 przepisów (strona:499/647)

Spotkanie przy śniadaniu. Blogerzy kulinarni i Lubella 140

tylko z makaronem to przypomnę, że to także producent płatków śniadaniowych i kasz a więc produktów świetnie nadających się na poranny start. Mało kto ma rano czas na pieczenie bułeczek a płatki pełnoziarniste corn flakes są smaczne i bardzo wartościowe. Zobacz jak było na poprzednich warsztatach z tą marką kiedy robiliśmy dania z makaronem. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ

Smaczna Pyza
Bułki orkiszowe z marchewką 154

Nowy smaczny eksperyment, mega zdrowy i dietetyczny!, bułeczki z orkiszu i marchewek, a do tego jesienny dżem dyniowy ze słoiczka...mniammm :) Składniki:  50 dag maki orkiszowej  28 dag maki pszennej 500 ml wody 25 ml oliwy z oliwek 1/2 łyżki miodu 5 dag drożdży 2 średnie marchewki garść otrąb pszennych garść płatków owsianych  8 dag słonecznika

Apetyczna babeczka
Węgierski chleb farmerski 126

chleb wyróżnia się złocistą skórką posypaną ziarnami kopru włoskiego. Bułeczki z tego samego ciasta są równie smaczne - należy je piec 20 minut. Koper włoski oraz inne przyprawy znajdzie na stronie Owocowyego Raju . Składniki na 1 bochenek: 45 dag mąki pszennej 2 łyżeczki soli 1 łyżeczka cukru 2 dag świeżych drożdży 2 łyżki roztopionego masła 1 i 1/8 szk ciepłej wody

Apetyczna babeczka
Chleb kaszubski na podmłodzie 150

smaku :) Chleb piekłam w foremce, ponieważ ciasto było dość luźne i obawiałam się, że może upiec się duży naleśnik, a byłoby szkoda... Z tego mojego ciasta smaczne byłyby bułeczki :) Chleb piekli również : Akacjowy blog Bajkorada Co mi w duszy gra Eksplozja smaku Fabryka Kulinarnych Inspiracji Healthy Craving Konwalie w kuchni Kuchennymi drzwiami Kulinarne przygody Gatity Leśny Zakątek Nieład mAlutki Proste

Proste Potrawy
Maślane rogaliki 128

mlekiem. Pieczemy ok, 20 minut w 170 stopniach. Po wyciągnięciu smarujemy gorące rogaliki roztopionym masłem.    W książce "Smakowite pieczywo" znajdziemy wiele pomysłów na różne wypieki od słodkich bułeczek, po jasne i ciemne chleby, a nawet specjalności ze świata. W książce oprócz przepisów znajdziemy wiele rad typu co zrobić by chleb nam się udał, jak przechowywać pieczywo oraz

Aga w kuchni
Chleb, bułki, rogaliki, drożdżówki 197

Bułeczki z fetą Chleb gryczany z ziarnami Chleb ze szpinakiem Drożdżówki z budyniem Drożdżówki serca z chałwą Drożdżówki z rabarbarem Maślane rogaliki Drożdżowe rogaliki z powidłami Drożdżowe rogaliki 2 Grissini z tymiankiem Gofry Kruche rogaliki z powidłami Pączki z serka homogenizowanego Rogale marcińskie Serowe paluchy Zapiekanki z bagietek

Aga w kuchni
Z miłości do.. próżni bez granic ! 184

spełniając doskonale swoją rolę...ale pragnę postawić nacisk na fakt, iż zdał egzamin BEZ użycia lodówki! Pojemniki były już na majówce z sałatką wiosenną i pastą rybno - koperkową do bułeczek . Standardowo zdały egzamin. Kolejnym eksperymentem było zrobienie przed Świetami Wielkanocnymi świeżutkich buraczków ćwikłowych. U nas w domu robi się duże ilości, bo fajnie jest się zmęczyć raz..odpocząć i zapomnieć

Z Kuchni Do Kuchni
BUŁKI ORKISZOWO - JOGURTOWE 180

Kolejne bułeczki, które skradły nasze serca, a raczej podniebienia. Bułki są bardzo delikatne, puchate i baaardzo smaczne. Idealne zarówno do konfitury, powideł, jak i dodatków wytrawnych. Ja znalazłam je tutaj , jednak przepis troszkę zmodyfikowałam, m.in. zamieniłam mąkę pszenną na orkiszową (dodałam też żytnią), pominęłam miód (jest zbędny, drożdże wyrastają bez niego), zmniejszyłam także ilość drożdży. Początkowo zaczynałam od 400g mąki

Smaczne Zdrowe
Drożdżowy wieniec cynamonowy (Estoński kringel) 164

Kolejne ciasto drożdżowe, które podbiło moje serce. Troszkę podobny do  szwedzkich bułeczek cynamonowych Kanelbullar , ale nie zawiera kardamonu. Jest przepyszny i przepięknie się prezentuje.   Posmakuje też wszystkim, którzy nie lubią przesłodzonych ciast. Rewelacyjny z  konfiturą gruszkową z nutką wanilii  lub gruszkowo-pomarańczową .   Przepis pochodzi z bloga   Życie smakiem się toczy . Dołączam

Kulinarne przygody Gatity
Krótka wielkanocna przypominajka 174

wileńska Schab karkowy z pończochy Zakwas na żurek Zakwas na czerwony barszcz Zakwas żytnio-owsiany na wielkanocny żurek Pieczywo Chleb tygrysi (dutch crunch bread) Wiejski chleb francuski na zakwasie Bułeczki pszenno-orkiszowe z parmezanem i oregano Maślane rogaliki z makiem Drożdżowy chleb na polish z czekoladą i rodzynkami Chleb pszenny na zakwasie z Vermont Chleb francuski pieczony w garnku Chleb

Kulinarne przygody Gatity
Dyniowe grzebyki z serem 196

kwaśny smak . Podobnie jak mdława wówczas dla mnie zupa dyniowa na mleku .... Na szczęście gusta smakowe się zmieniają i teraz dynię bardzo lubie pod każdą postacią. W moich dzisiejszych bułeczkach-grzebykach  jej smak jest jedynie delikatnie wyczuwalny , ale jej dodatek sprawia ,że zarówno ciasto jak i nadzienie jest puszyste , delikatne i wilgotne . Składniki :   Do ich przygotowania potrzebujemy

Malinowa Kawiarenka
Cebulaczki 349

Wpis pochodzi z www.mgotuje.pl Cebulaczki to pyszne bułeczki drożdżowe z cebulą i żółtym serem. Moja rodzinka je bardzo polubiła Są przepyszne, można je jeść na ciepło jak i na zimno. Są fajnym pomysłem na kolację, drugie śniadanie do szkoły lub pracy. W mniejszej wersji świetnie będą pasować jako przekąska na imprezę

Marta Gotuje
Bułki pizza 1775

Łatwiej będą się sklejać, jeżeli boki posmarujemy delikatnie wodą.Pozostawiamy bułki na około 15 ,aby trochę podrosły, po tym czasie roztrzepujemy jajko, smarujemy widoczne elementy ciasta i posypujemy makiem. Bułeczki z nadzieniem pizzy pieczemy w piekarniku rozgrzanym do 180C, około 20 min do złotego koloru. Po wystygnięciu są gotowe do jedzenia. Smacznego The post Bułki pizza appeared first on zjem

zjem to blog kulinarny
Południowe poranki. 120

energii i chęci do życia, robię sobie takie południowe śniadanko..uwielbiam ten zapach, który panuje w kuchni podczas przygotowywania. Dlatego dziś u mnie tydzień włoski w stylu Lidla...chrupiąca bułeczka mmmm Składniki: 2 bułki typu ciabata  Na Bruchciette: 2 duże pomidory 2 ząbki czosnku mała dymka bazylia oliwa z oliwek sól, pieprz Na Caprese: 2 pomidory kulka mozzarelli

NaKońcuJęzyka
Beef Burger całkiem domowy 193

jest "FAST". Zdecydowanie "Slow Food", zwłaszcza, że:  po pierwsze - sos barbecue , to jedno posiedzenie,  po drugie - bułki piekłam sama wg przepisu, który znajdziecie tutaj , (ja zamiast 12 bułeczek upiekłam z tej porcji ciasta 10) po trzecie - mięso zmieliłam samodzielnie, bo takiego gotowca, nawet jeśli oznaczonego 100% wołowiny, nie mam odwagi spróbować ...i jeszcze... po czwarte - cebulka była karmelizowana

Delicious Titbits

Proponowane wyszukiwania