Przepis na tę pastę pochodzi z książki Smacznie i zdrowo od rana do wieczora Jadwigi Kłosowskiej. Książka była wydana w roku 1988. Jest w niej dużo
Moje Małe CzarowanieTen chleb to prawdziwa petarda. Mięciutki, sprężysty miękisz, idealnie chrupiąca skórka. Jak napisze że jeszcze ciepły znika z samym masłem to będzie zbrodnia? nie idzie wszak
Moje Małe CzarowanieBułki pełnoziarniste są pożywne i odżywcze. Jedna taka buła nasyci niejednego głodomora, dlatego warto je sobie upiec, tym bardziej że dużo pracy z nimi nie ma
Moje Małe CzarowanieBardzo szybki chlebek, bardzo dobry chlebek, idealny na śniadanie czy kolację. Polecam do bardzo szybkiego zrobienia dla zapracowanych a chcących zjeść coś pysznego na śniadanie. Spróbujcie
Moje Małe CzarowanieTa sałatka to petarda smaków i aromatów. Szynka Jamon Serrano to kwintesencja smaku, długodojrzewająca, cieniutko krojona, niebo w gębie jak mawiają. Chrupiące grzanki i aromatyczny Grana
Moje Małe CzarowanieJest to bardzo aromatyczny, pełen smaków chlebek, który polecam gorąco. Dodatek kawy i kakao podczas pieczenia jest bardzo intensywny, potem mniej, jednak smak i aromat pozostaje
Moje Małe CzarowanieSkładniki: – 1 jajko – 80 ml mleko – 35 g masła – 40 cukru – drożdży – 170 g przesianej mąki pszennej do podania: powidło
I LOVE LIFENiedawno podawałam jak zrobić pastę z awokado z fetą , dziś pomysł na jej wykorzystanie. Te małe, chrupiące kanapki to porządne, pożywne śniadanie, to ładunek energetyczny na
Moje Małe CzarowanieCiasto drożdżowe często „za mną chodzi”, mogłabym je jeść codziennie Zatem tym razem drożdżówki z twarogiem. Delikatne ciasto drożdżowe i twaróg, to rewelacyjne połączenie. Składniki na
Słodki sentymentSer Mimolette to ser podpuszczkowy długo dojrzewający, od 6 do nawet 24 miesięcy, który nie sposób pomylić z jakimkolwiek innym serem. Ma pomarańczowy piękny kolor i
Moje Małe CzarowanieSzybkie ciasteczka a’la szarlotki Puszyste, maślane i przepyszne ciastka z jabłkami, które wykonamy dosłownie w kilka chwil i to bez użycia miksera. Te szarlotki
Blog z ApetytemLawasze albo inaczej chlebek ormiański to bardzo popularny na całym Zakaukaziu chlebek. Jedzą go w Turcji, Gruzji czy Azerbejdżanie. Lawasze to znakomity dodatek do mięs, dipów
Moje Małe CzarowanieNazwa jest adekwatna do potrawy. Koszyczki z chleba tostowego są chrupiące a w środku mega pyszna sałatka. Ja tutaj użyłam mięsa z kurczaka, możecie użyć swojego
Moje Małe CzarowaniePolecam Wam bardzo prosty przepis z podstawowych produktów, które znajdą się w każdym domu. Te ślimaczki są przepyszne i idealnie się nadają na śniadanie, na piknik
Smaki Armine