Jak zrobić samemu chlebki pita znajdziecie pod linkiem, natomiast jeśli czasu brakuje to dobre będą także kupne. Te domowe są mega więc jak macie czas to
Moje Małe CzarowanieZapraszam na pyszne mięciutkie drożdżówki z borówkami. Czytaj więcej »
Ana Mari's worldLipcowa Piekarnia Amber powitała mnie zaproszeniem na wełniany chleb bułkowy. Przepis pochodzi z bloga Marca Bake to the roots . Oryginalny chleb, inspiracja Marca wypiekany jest z
Moje Małe CzarowanieJak wykorzystać bułki, bagietki, resztki chleba które zalegają w chlebaku? Najlepiej zrobić z nich tartę, aromatyczną i pyszną. Taka tarta to idealny obiad, czy wczesna kolacja
Moje Małe CzarowanieWyszedł pyszny bochen, bez użycia drożdży czy zakwasu. Dużo czasu nie potrzebujecie aby mieć na stole pyszne, domowe pieczywo. Polecam gorąco. Ja użyłam tutaj ciemnego piwa
Moje Małe CzarowaniePamiętam jak chodziłam do technikum i wracałam do domu ze szkoły, przy przystanku tramwajowym stała budka i tam sprzedawano zapiekanki, z pieczarkami, pyszna, chrupiąca bagieta i
Moje Małe CzarowanieDziś całkiem przyjemny dla oczu i jakże smakowity bochen chleba dla smakoszy domowego pieczywa. Potrzebne będą Wam czipsy z truskawek , które można zakupić ale można też
Moje Małe CzarowanieTo jeden z najszybszych i przepysznych chlebków. Robi się go błyskawicznie i potem szybko znika. Zapach cebulki podczas pieczenia chleba roznosi się po całym domu i
Moje Małe CzarowaniePyszny, domowy chleb na zakwasie zachwyci każdego. I Ty możesz taki mieć w swoim piekarniku, to nic trudnego. Zachęcam do wypiekania własnego chleba, organizm Wam podziękuje
Moje Małe CzarowanieZrobiłam ostatnio taki drożdżowy wianuszek wg przepisu znalezionego na blogu Obiad gotowy! Zdecydowanie bardziej smakowała mi wersja ciasta z pietruszką, aniżeli z orzechami. Ta z orzechami
Smaki Na TalerzuKolejny pyszny bochen dziś dla Was mam. Samo zdrowie, sama rozkosz jedzenia czy to samą kromkę z masłem czy także z dodatkami. Polecam upiec swój domowy
Moje Małe CzarowanieKilka składników, i to takich podstawowych, jak pieczywo, masło, natka pietruszki, czosnek i ser. Tyle potrzeba, by na kolację zjeść coś więcej niż zwykłą kromkę chleba
Smaki Na TalerzuMajowa Piekarnia Amber zachęciła mnie do wypiekania włoskiego chleba Ticino. Jest to tradycyjny wypiek z włoskiej części Szwajcarii - kantonu Ticino. Chleb z tradycjami i jest tak
Moje Małe CzarowaniePierwszy raz bochen chleba bez drożdży upiekłam w ubiegłym roku, tak gdzieś w okolicy marca, na początku pandemii Covid - 19. Nie dlatego piekłam że drożdży było
Moje Małe CzarowanieOsoby które wypiekają chleb na zakwasie wiedzą o czym piszę a mianowicie jak dokarmiamy zakwas to zawsze zostaje nam spora jego część niedokarmiona. Dziś przepis na
Moje Małe Czarowanie