bułeczki - 9699 przepisów (strona:295/647)

Bułeczki drożdżowe z makiem 223

Kochani, udało mi się wziąć udział we wspólnym pieczeniu na FB  i łącznie z kilkoma innymi osobami upiekłyśmy bułeczki śniadaniowe. Mega puszyste, aromatyczne i najważniejsze, że domowe, które rozkładają na łopatki pieczywo z piekarni czy sklepiku. Gorąco polecam!!! :) Za udział dziękuję : Bożence  z bloga Moje domowe kucharzenie Ewie  z bloga Ewa w kuchni Joli  z bloga

Ciasteczkowy Potwór
Bułki zawijane z cukinią, dynią i kiełbasą 190

moich domowników. Bułki podobne do pizza zawsze wszystkim smakują. Idealne jako dodatek do zup. Robię je często z różnym nadzieniem jak pizza rolls z feta i szpinakiem czy bułeczki z szynką i papryką . Dzisiaj kolejny przepis na nadziewane bułki z cukinią, dynią i kiełbasą. Bułki idealne do zamrożenia. Rozmrażam je w mikrofalówce lub w piekarniku, choć muszę przyznać, że rozmrożone

codojedzenia
Podpłomyki . 8311

Witajcie :) moje dzieci to mają takie zachcianki że szok :) wczoraj wieczorem zachciało im się podpłomyków , no i cóż było robić , zabrałam się do roboty .Bułeczki , placuszki czy jak to nazwać wyśmienicie smakują z masłem i solą szczególnie jeszcze ciepłe , ja podałam je z ostrym Sosem madziarów firmy Folwark . Smakowało wyśmienicie :)    Zapraszam  do wypróbowania bo są bardzo

Sama słodycz i szczypta chili
BUŁKA NADZIEWANA PIECZARKAMI 157

śmietany.   Bagietki przekroiłam na pół. Wydrążyłam w nich otwór. Włożyłam bułki do piekarnika. Podpiekłam,aż zrobiły się lekko chrupiące. Bułki nadziewałam farszem pieczarkowym.   I pysznie gorące, chrupiące bułeczki pieczarkowe gotowe! Smak dzieciństwa i pyszna kolacja zapewniona! Smacznego

potrawyregionalne
KOLOROWE GRZANKI NA KOLACJĘ 145

pieczarek podsmażone plasterki kiełbasy zielona część dymki podsmażony w łupinach czosnek ( do posmarowania bułki) pasta kawiorowa kapary majonez pieprz sól Kromki bułki posypałam serem i podpiekłam w piekarniku. Ciepłe bułeczki przystroiłam powyższymi składnikami i już... ...pyszna kolacja gotowa ;-) Smacznego

potrawyregionalne
JAGODZIANKI 159

kulę spłaszczałam dłonią, można też rozwałkować na około 1 cm. Na środek nakładałam po łyżce farszu jagodowego. Zlepiałam placki jak pierogi. Podsypywałam mąką i rolowałam. Nadawałam im kształt owalnych bułeczek. Układałam jagodzianki złączeniem do dołu na blasze  wyłożonej papierem do pieczenia. Pozostawiłam do wyrośnięcia na około 15 minut. W miseczce roztrzepałam jajko i posmarowałam nim jagodzianki.   Wstawiłam

potrawyregionalne
Rogaliki z dyniowego ciasta drożdżowego z powidłami śliwkowymi. 191

rogaliki podrosną smarujemy je roztrzepanym jajkiem (możemy posypać kruszonką) i pieczemy do zarumienienia około 12-15 minut. Gotowe ;)       W ten sam sposób możemy zrobić apetyczne bułeczki z powidłami śliwkowymi. Polecam

Rozpustne gotowanie
Cebularze lubelskie (cebulaki). 680

się grzyby. Jak wiecie mieszkam w górach i takie wędrowanie po górzystym lesie jest nie tyle męczące, co zaostrzające apetyt. Toteż zawsze zabieramy ze sobą jakąś przekąskę (np.  bułeczki z nadzieniem dyniowym ). Tym razem postawiłam na cebularze. Połowa zniknęła jeszcze w domu, a drugą część zjedliśmy już po grzybobraniu, na skraju lasu, gdzie urządziliśmy sobie na pocieszenie istną ucztę

Rozpustne gotowanie
Idealne ciasto drożdżowe z dodatkiem purre z dyni. 274

odgazować i gotowe! Pamiętajmy jeszcze, że po uformowaniu ciasto jeszcze musi podrosnąć około 30 minut. Pieczemy w piekarniku rozgrzanym do 175 stopni C do zarumienienia. Wczoraj zrobiłam rogale i bułeczki z powidłami, a dzisiaj drożdżówkę

Rozpustne gotowanie
Bułeczki śniadaniowe 126

kawałków formowac kulki i kłaść na przygotowana blachę.Posmarować 1 lyżka roztopionego masła. Przykryc folia na 30 minut .W tym czasie rozgzac piekarnik na 175 stopni C Piec bułeczki przez 15 do 20 minut lub do złotego koloru.Mięciutkie w środku ,chrupiące na zewnątrz...pycha

w mojej kuchni
Dyniowe scones 140

dzięki dyni i przepyszne, mają zjawiskowy kolor kontrastowo współgrający z kolorem żurawiny. Nie miałam rodzynek więc dodałam żurawinę i dobrze się tu sprawdziła, chociażby kolorystycznie. Scones to takie brytyjskie bułeczki bez drożdży a z proszkiem do pieczenia, w środku są puszyste a na zewnątrz kruche. Polecam serdecznie i dziękuję gorąco wszystkim osobom które razem ze mną brały udział w wypiekaniu

Moje Małe Czarowanie
Bułki pszenno-razowe z przedziałkiem 181

Dzisiaj na specialne życzenie moich domowników, bułki bez dodatków. Upiekłam proste bułeczki pszenno-żytnie z przedziałkiem. Pamiętam te bułki z dzieciństwa, więc postanowiłam takie upiec ale z dodatkiem mąki żytniej razowej. Bułki upiekłam na pszennym zakwasie z dodatkiem odrobiny drożdży. Zastosowałam również melasę, która nadaje pieczywu bardzo fajny smak. Często otrzymuję pytania, czy melasę można zastąpić czymś innym. Pewnie

codojedzenia
domowe bułeczki orkiszowe 150

Dodajemy pozostałe składniki i wyrabiamy gładkie, elastyczne ciasto. Następnie przykrywamy je ściereczką i pozostawiamy na ok. 30 min. do wyrośnięcia. Po tym czasie dzielimy ciasto na mniejsze kawałeczki, formujemy bułeczki, smarujemy białkiem lub wodą, nacinamy je, opcjonalnie posypujemy ziarnami np. sezamu i odstawiamy do ponownego wyrośnięcia (ok. 15 min.). Pieczmy w piekarniku nagrzanym do 180 st. C przez

Domowy Smak Jedzenia
Wytrawne scones z cheddarem i szczypiorkiem… 240

Ze względu na specyfikę pracy Piotrka rzadko udaje nam się zjeść razem posiłek. Na ogół wychodzi z domu jeszcze w … Czytaj dalej →

brunetkawkuchni
Bułki pszenne ze słonecznikiem 187

Małe, puszyste bułki na śniadanie z chrupiącymi ziarenkami słonecznika we wnętrzu. Bułeczki są godne polecenia, robi się je szybko ale ostrzegam że znikają jeszcze szybciej. No to jak? zabieramy się za pieczenie? Bułki pszenne ze słonecznikiem. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ

Moje Małe Czarowanie

Proponowane wyszukiwania