bułeczki - 9699 przepisów (strona:301/647)

Bułki ” codzienne „ 149

Bułki „codzienne” Fajne , szybkie do wykonania bułeczki z chrupiąca skórką . Nie trzeba być piekarzem ,żeby cieszyć się zdrowym , pachnącym pieczywem codziennie . Bułki mają domieszkę mąki pełnoziarnistej ,żeby podnieść ich walory zdrowotne , nie jest to duży dodatek , gdyż moi chłopcy wola bułki jasne . Cóż nigdy nie jest perfekcyjnie , a dzieciaki nie chcą jeść tylko tych najzdrowszych rzeczy Składniki

Ogrodnik w podróży
Oponki pieczone: żółte, zielone i... plecione ;) 151

zależności od tego jakiego rodzaju mąki użyjesz (ze swojej strony polecam tortową lub luksusową). P.s. Ja wiem, że takie oponki z piekarnika mogą być też nazwane po prostu bułeczki, a plecione to już nie typowa oponka ;) ale kształt jest zachowany - jest dziurka ;) a nazwa jest zawsze tylko umowna. Składniki: Ciasto zielone: 1,5 szkl. mąki pszennej 1 jajko

Kolorowy Przepisownik
Tosty z karmelizowanym jabłkiem w słodkim sezamowo-karobowym sosie 138

smakowych! Karmelizowane  jabłko, rodzynki, chrupiący chleb... a to wszystko oblane cudownym sosem powstałym z połączenia melasy z chleba świętojańskiego i tahiny firmy Bakra. Zapraszam !  Składniki: -chleb lub bułeczka ( u mnie z samych ziaren) -serek śmietankowy lub wiejski -jedno jabłko -garść rodzynek i orzechów włoskich -łyżeczka masła klarowanego Sos: -łyżka tahiny -łyżka karobu- melasy z chleba świętojańskiego (do kupienia

Gawron w rosole
Bułki dyniowe z kokosem 186

Takie pyszne bułeczki polecają się na śniadanie albo z dżemem na deser. Są pyszne w każdym wydaniu a do tego mają piękny, żółty, kurczaczkowy kolor i smakują wybornie. Nie są trudne w wykonaniu, są zdrowe i dlatego polecam do zrobienia. Bułki dyniowe z kokosem. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ

Moje Małe Czarowanie
domowe bułeczki śniadaniowe 154

pozostałą wodę oraz olej. Wyrabiamy elastyczne ciasto. Formujemy kulę, przykrywamy ściereczką i odstawiamy na ok. 15 min. do podrośnięcia. Następnie ciasto dzielimy na 10 w miarę równych części, formujemy bułeczki. Układamy je na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i odstawiamy na ok. 15 min. do wyrośnięcia. Przed włożeniem do piekarnika smarujemy każdą żółtkiem wymieszany z wodą i posypujemy ulubionymi ziarnami

Domowy Smak Jedzenia
Bułki drożdżowe z pieczarkami, boczniakami i suszonymi pomidorami 133

Bułki drożdżowe gościły na moim wigilijnym stole i zachwyciły gości. Bułeczki właściwie a nie bułki są mięciutkie, delikatne, nie starzeją się a idealnie nadają się na śniadanie czy kolację. Polecam gorąco, karnawał przed nami i spotkań towarzyskich wiele więc będą znakomitą przekąską. Bułki drożdżowe z pieczarkami, boczniakami i suszonymi pomidorami. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ

Moje Małe Czarowanie
drożdżówki z duńskiego ciasta 141

blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia.Przykryć ściereczką i niech rosną około 30 minut. W międzyczasie rozgrzać piekarnik do 175stopni C.Wymieszać białko z wodą i za pomocą pędzelka wysmarować bułeczki . Środek każdej wypełnić nadzieniem dowolnym Piec,drożdżówki na złocisty kolor, 15- 20minut. Ostudzić   ps. został mi mak wiec wyszedł dużyyyy rogal

w mojej kuchni
Drożdżówki z Nutellą 166

drożdżówkę z dodatkiem pysznej Nutelli. Nie wiem jak Wy, ale ja wprost przepadam za tym kremem czekoladowym:) W połączeniu z ciastem drożdżowym tworzy naprawdę smaczny duet około 16 bułeczek 3 godziny składniki: 600 g mąki pszennej 30 g świeżych drożdży 250 ml mleka 125 g masła 5 łyżek cukru szczypta soli 3 jajka Nutella wykonanie: Drożdże włożyć do kubka, wlać

Ania i Marcin gotują
Drożdżówki z makiem 170

Pulchne bułeczki ze słodkim makowym nadzieniem oprószone cukrem pudrem. Identyczne kupić można w pobliskiej piekarni w moim mieście. Tak jak w przypadku Grzebieni z marmoladą , te drożdżówki to również smaki mojego dzieciństwa! Największa frajda?? Odrywanie poszczególnych warstw, pod którymi kryje się duuużo nadzienia ;). Polecam!     Składniki: (na 12 sztuk)   Ciasto: 500 g mąki pszennej 1 duże jajko

Nastoletnie Wypiekanie
Domowe hot dogi z Remuladą duńską FolWark. 196

kawałek rozpłaszczamy na wielkość kiełbaski, kiełbaskę owijamy serem a następnie zawijamy w ciasto, dobrze zlepiając. Pieczemy w temperaturze 180 stopni na złoty kolor.Moje piekły się około 40 minut. Koniec bułeczki lekko ścinamy i napełniamy Remuladą duńską smakuje wyśmienicie z domowym hot dogiem. Smacznego

Sama słodycz i szczypta chili
Piernikowe zawijańce z dżemem wiśniowym 141

Następnie posmarować wodą wymieszaną z miodem. Piec w piekarniku nagrzanym do 180 st. C przez 13-15 minut do zarumienienia (kontrolujcie czas pieczenia, u każdego piekarnik piecze inaczej!). Upieczone bułeczki wyjąć i przestudzić na kratce. Lukier: Składniki lukru wymieszać. Udekorować nim jeszcze ciepłe drożdżówki. Smacznego

Nastoletnie Wypiekanie
kanelbullar, czyli szwedzkie bułeczki cynamonowe 279

Kiedy znalazłam przepis na pyszne drożdżowe zawijaski nadziewane cynamonem postanowiłam wypróbować je natychmiast i absolutnie nie żałuję. Bułeczki naprawdę doskonale smakują, a cudowny aromat tylko zachęca do spróbowania. składniki: 2  1/2 szklanki mąki 3 łyżki cukru 2 jajka w temperaturze pokojowej 75 g rozpuszczonego masła 10 g świeżych drożdży 1/4 łyżeczki soli 1/2 szklanki mleka 25 g cukru

babka w formie
Drożdżowe mini pizze 632

tego zabrać. Dziś nadszedł ten dzień i  mam dla Was propozycję na pyszną kolację lub drugie śniadanie albo przekąskę podczas spotkania ze znajomymi. Małe drożdżowe pizze, a'la bułeczki z prostym, aczkolwiek pysznym nadzieniem. Naprawdę polecam!  Ciasto:    3 szklanki mąki pszennej,  30g świeżych drożdży,  szklanka wody,  łyżeczka soli,  łyżeczka cukru

Z miłości do słodkości
Zawijana drożdżówka z musem jabłkowym 185

borówkami i poziomkami, jest tak szybki i łatwy, że każdy będzie je chciał upiec. Do tego zawijana drożdżówka pięknie się prezentuje na stole, tworząc jakby rozwijający się kwiat z bułeczek drożdżowych. A smakuje niesamowicie! Odkąd opublikowałam pierwszy przepis na wypieki z tej szalonej receptury, stale dostaję od Was pytania jak zrobić rogale z makiem, bułki pszenne, czy pizza rolls wykorzystując

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Bułeczki ze szpinakiem i szynką czosnkową 247

Lubicie szpinak? Jeśli tak to na pewno posmakują Wam te bułeczki. Z dodatkiem szynki smażonej z czosnkiem oraz mozzarelli startej na tartce. Nie można im się oprzeć. To pyszna kolacja czy przekąska na przyjęcia. Pychotka Składniki: Ciasto: 250 ml ciepłego mleka 30 g świeżych drożdży 3 szklanki mąki tortowej 1 jajko 2 łyżki miękkiego masła 1 łyżeczka cukru 1 łyżeczka

Cukiernia Pychotki

Proponowane wyszukiwania