bułeczki - 9699 przepisów (strona:302/647)

Bułeczki ślimaczki. 158

Dzisiaj tak na szybko pyszne i proste w wykonaniu bułeczki. Do ciasta użyłam mąki pszennej chlebowej Młynów Stoisław , wszystkich zainteresowanych produktami tej firmy  zapraszam na stronę internetową  http://www.stoislaw.com.pl/pl/ produkty możliwe do zakupienia również w sklepie firmowym online : http://www.mlynystoislaw.pl/ Młyny Stoisław to długoletnia tradycja i najlepsza jakość produktów. Zapraszam :) Składniki: 200 ml ciepłego mleka

Sama słodycz i szczypta chili
bułeczki pszenno - żytnie 183

godzin). Wyrośnięte ciasto dzielę na 8 części, formuję wałeczki i zawiązuję supełki. Układam na blaszce wyłożonej papierem. Przykrywam i zostawiam na 30 minut do napuchnięcia. Tuż przed pieczeniem smaruję bułeczki jajkiem rozmieszanym z mlekiem i posypuję makiem. Piekę 25 minut w temperaturze 180 stopni

babka w formie
Brioche makowe na poczekaniu 138

Brioche makowe na poczekaniu, czyli szybkie drożdżowe bułeczki na śniadanie. Uwielbiam brioche z prawdziwym masłem. Są takie pachnące….i syte, po prostu maślane. Uwielbiam zapach makowych wypieków! Dziwne jak porcja maku może zmienić smak wypieku. Brioche makowe są wspaniałe! Brioche makowe Składniki: 2 łyżki cukru 25 g drożdży 400 g pszennej mąki 125 g letniego mleka 3 jajka

codojedzenia
Muffiny ze szpinakiem (Muffin agli spinaci) 286

proszkiem do pieczenia. Do ciasta dodajemy szpinak, starty parmezan. Doprawiamy solą i pieprzem.  Ciasto przelewamy do foremek do babeczek albo do muffinów do 2/3 wysokości.  Bułeczki pieczemy 20-25 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni do tzw. suchego patyczka. **** PREPARAZIONE Lessiamo gli spinaci per 30 secondi in acqua bollente, poi li asciughiamo. Tritiamo

La grande e la piccola cuoca
Bułki pszenno-kukurydziane 118

skoro wszystko wymieszane i nie ma z czego odsypać? Trzeba improwizować, bo do stracenia nie ma już nic, a może uda się jednak upiec coś zjadliwego. Tak oto powstały bułeczki pszenno-kukurydziane. Siłą rzeczy przepis zmodyfikowałam, ale na pewno wrócę do oryginalnego i powstanie chleb. Składniki na około 20 bułek: 1 i 3/4 szklanki mąki kukurydzianej 3 i 2/3 szklanki

Codzienna kuchnia niecodzienna
Croissanty z ciasta półfrancuskiego z jabłkami. 177

troszkę stężało. Po tym czasie delikatnie, powolutku, wałkujemy na placek o średnicy 50 cm. Teraz dzielimy placek na 12 trójkątów, każdy nadziewamy porcją nadzienia i zwijamy kształtne rogale. Każdą bułeczkę układamy na wyłożonej papierem blasze, przykrywamy ściereczką i odkładamy na 30-40 minut. W tym czasie nagrzewamy piekarnik do temperatury 180°C. Wyrośnięte rogale smarujemy roztrzepanym żółtkiem i pieczemy

Rozpustne gotowanie
Pita z nadzieniem pieczarkowym i kawiorem z bakłażana. 157

maki i wyrabiamy ciasto. Ma być gładkie i elastyczne . Przykrywamy ściereczką i odstawiamy do wyrośnięcia. Wyrośnięte ciasto dzielimy na 8 równych części, z każ dego kawałka formujemy  bułeczkę a nast ę pnie lekko ją rozwałkowujemy.Odstawiamy na k i lka minut do wyrośnięcia. Blaszkę wykładamy papierem do pieczenia, przekładamy placki i pieczemy w temperaturze 190 stopni około 15 minut

Sama słodycz i szczypta chili
CHAR SIU BAO Z GRZYBAMI 165

Char siu bao to chińskie bułeczki na parze, najczęściej nadziewane... Artykuł CHAR SIU BAO Z GRZYBAMI pochodzi z serwisu CookMagazine

COOKMAGAZINE
slodkie buleczki 112

Składniki 350 g mąki 80 g miękkiego masła 2 żółtka 140ml ciepłego mleka 3 łyżki cukru 1 opakowanie cukru waniliowego 10 g drożdży suchych mleko do posmarowania bułeczek cukier puder do posypania,lub nie Wykonanie Do garnuszka wlać 3-4 łyżki mleka ,dodać 1 łyżkę cukru ,dodać drożdże .Wszystko wymieszać . Przykryć ściereczka ,odstawić na 10 minut W misce przygotować przesianą

w mojej kuchni
Drożdżowe zawijańce 130

gdyby tak zawinąć ulubione składniki w puszyste drożdżowe ciasto? Tak! Gdy ostatnio robiłam rwany chlebek zostały mi dwa paski, które zawinęłam w ślimaka i w ten sposób otrzymałam pyszną bułeczkę. Zamiast masła pomidorowego możemy użyć dowolnych składników. Ja posmarowałam rozwałkowane ciasto masłem i na jedną część położyłam zioła i suszone pomidory, a na drugą część truskawki. Jeśli chcecie użyć dżemu

Kucharzyca
buleczki drozdzowe 142

wolnych obrotach. Przekładamy ciasto do miski ,przykrywamy ściereczką i odstawiamy do wyrośnięcia na 1 h. Po godzinie dzielimy ciasto na równe części (10 sztuk u mnie ) i formujemy bułeczki.. Spłaszczamy je dłonią i układamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Ponownie zakryte ściereczka pozostawiamy 1 h do wyrośnięcia. Po tym czasie bułki smarujemy rozmąconym jajkiem i pieczemy w nagrzanym

w mojej kuchni
Bułki do hamburgerów z sezamem 107

Dziś polecam bardzo proste do zrobienia bułeczki do hamburgerów, choć w zupełności do zwykłych kanapek mogą być.  Przepis bardzo prosty, wystarczy wszystko wyrobić i odstawić. Przepis znalazłam na blogu  Szefowa w swojej kuchni . Składniki: 680 g mąki pszennej 200 ml wody 200 ml mleka łyżeczka cukru 7 g suchych drożdży 2 łyżki masła szczypta soli 1 jajko sezam

Ewusiowe Smaki
Kołaczki rybne 151

Przedstawiam dziś kołaczki rybne według pomysłu Doroty Wellman z książki "Ryby są super". Przepis prosty a bułeczki są rewelacyjne, żaden fast food ich nie pokona nigdy. Polecam wykorzystajcie w taki sposób rybę a nie pożałujecie. Kołaczki rybne. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ

Moje Małe Czarowanie
Pampuchy (kluski na parze) z powidłami 177

jest zbyt lejące, dodać resztę mąki (stopniowo) i wyrabiać, aż ciasto nie będzie się mocno kleiło do rąk. Przykryć ściereczką, odłożyć jeszcze na 30 minut. Następnie podzielić ciasto na bułeczki nie większe niż pięść. (u mnie wyszło 12 średniej wielkości) Do każdej porcji wkładamy około 1 małej łyżeczki powideł i zamykamy kluskę ściskając brzegi. Odstawiamy minimum na 10 minut przykryte

Tagebuch po polsku
Grahamki z krupczatką i kefirem 105

razie potrzeby dodajemy odrobinę letniej wody lub trochę mąki). Miskę z ciastem przykrywamy ściereczką i odstawiamy w ciepłe miejsce na około 1,5 godziny. Gdy ciasto podwoi objętość formujemy bułeczki dowolnej wielkości (pamiętając, że jeszcze lekko urosną) i układamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia, z zachowaniem odstępów. Ponownie przykrywamy ściereczką i odstawiamy na około 20-30 minut

Kolorowy Przepisownik

Proponowane wyszukiwania