Przepis na : śniadanie
Pierwsze majowe śniadanie w ogrodzie w promykach ciepłego i wiosennego słońca zaliczone. Zielono, ciepło i słonecznie, a w tle ćwierkające ptaszki. Takie śniadania to ja lubię. Do tego kawa i książka. Na śniadanie przygotowałam pyszny omlet na wiejskich jajkach, tak bardzo żółciótkich i pysznych. Omlet wyszedł mi bardzo puszysty i lekki, usmażony na maśle, ale nie był ciężki i tłusty. Do tego dużo kolorowych warzyw i mamy niedrogi pożywny posiłek. Ja dodatkowo upiekłam domowe bułeczki. Bardzo polecam. Smacznego życ... czytaj dalej...
Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Jajka są bardzo popularne w kuchni ze względu na smak i ilość zastosowań.
Czytaj dalej...Gotowanie jajek nie jest wcale łatwe. Mając ochotę płynne żółtko, często się zdarza, że musimy się zadowolić jajkiem ugotowanym na twardo lub na odwrót.
Czytaj dalej...Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.
Czytaj dalej...