plasterki, startą na drobnej tarce czekoladą i orzechem brazylijskim, lekko polane miodem. Skyr i owoce leśne 150g skyr naturalny 250g owoców leśnych mrożonych (u mnie to mieszanka jagód, borówek, jeżyn, malin, wiśni i truskawek)+ 2 łyżki mleka 80g granoli owocowej bez cukru truskawki i bita śmietana do dekoracji W wysokiej szklance na zmianę układamy porcje skyru , granoli i świeżo
Karo in the Kitchentemu na moim Instagramie pokazywałam Wam, to ciacho. Chodziło za mną ucierane z gruszkami. Uwielbiam właśnie proste ciasta, z owocami tj. gruszki, jabłka, śliwki czy w sezonie truskawki, borówki, porzeczki czy rabarbar. To chyba moje ukochane smakołyki. Owoce lubię łączyć z ciastem ucieranym, to potrafię przygotować chyba na 100 różnych sposobów i zawsze się udaje. Lubię też połączenie drożdżowego
SMYKWKUCHNISkładniki /3-5 porcji: – 500 ml śmietanki kremówki 36% – 4 żółtka – 1/3 szklanki cukru – 1 laska wanilii lub cukier wanilinowy z ziarenkami wanilii dodatkowo – cukier potrzebny do karmelizacji oraz borówki, maliny lub truskawki – świeża mięta Przygotowanie: Na małym ogniu zagotować śmietankę z cukrem oraz wanilią (lub cukrem wanilinowym z ziarenkami wanilii). Odstawić do przestudzenia. Żółtka ubić mikserem na puszystą
I LOVE LIFEciasto jest wegańskie, bez glutenu, a jak cukier zamienicie na ksylitol czy inny wynalazek to już w ogóle będzie fit Mango możecie zamienić praktycznie każdymi owocami, sprawdzą się tu borówki, truskawki, ananas, brzoskwinie. Jeżeli pokusicie się o owoce w puszce to syrop z puszki sugerowałabym dodać do kaszy podczas gotowania zamiast części wody. ps. Ciasto przechowywane w lodówce będzie
greenscarfminut, co jest wielką zaletą tego przepisu. Ja do ciasta dodałam wanilie, ale możesz użyć kakao, cynamon, gałkę muszkatołową lub inną ulubioną przyprawę, a zamiast malin możesz także użyć borówek. Składniki( foremka 24cm- 10 porcji): mąka kokosowa 70gmąka migdałowa 80gjajka 4sztśmietana 100gmasło 50g (plus masło do wysmarowania formy)szczypta solistewiawanilia lub inna ulubiona przyprawamascarpone 250gmaliny 125g Wartości odżywcze (1 porcja
Keto Przepisymojej liście jest skubaniec :) To kruche ciasto w dwóch smakach z owocami, bezową pianką i chrupiącą posypką. Możecie zrobić je z dowolnymi owocami. Świeżymi jak jabłka, śliwki, gruszki, wiśnie, borówki, maliny itd. lub ze słoika. Mojego dzisiejszego skubańca robiłam z wiśniami ze słoika na dużej blaszce o wymiarach 22 x 37 cm. Składniki: 0,5 kg. mąki 3 łyżeczki proszku
Ciastkozercyporzeczki i świeże jabłka pod przepysznym ciastem migdałowym. Takie owoce podawane na gorąco sprawdzą się w roli śniadania, deseru czy podwieczorku. Przepyszne! SKŁADNIKI; - ulubione owoce np. maliny, jagody, wiśnie, borówki, porzeczki, jabłka, banany - 1 łyżeczka cukru trzcinowego - masło/ olej kokosowy Naczynie żaroodporne wysmaruje tłuszczem ułóż owoce posyp cukrem. CIASTO na 4 porcje: - 100 g masła - 100 g mąki pszennej
SMYKWKUCHNIoczywiście w dniu upieczenia, wtedy są bardzo pulchne i delikatne. Zapraszam Was także na kilka przepisów na inne muffiny: – muffiny z czekoladą i pomarańczą – muffiny z borówkami – muffiny ananasowe – róże z ciasta francuskiego – muffiny dyniowe z figami – muffiny z nutellą – muffiny piernikowe MUFFINY Z MALINAMI Ilość porcji: 12 muffinek Przygotowanie: 40 minut Składniki
nietylkopasta.plsię z syropem klonowym czy z agawy, miodem, konfiturą z prażonych jabłek, powidłami śliwkowymi, innym dżemem, nawet żurawiną czy domową polewą (mocno!) czekoladową, posypuję wiórkami kokosowymi. Świeże owoce, jak borówki czy maliny też mile widziane, koniecznie świeże i sezonowe długo wyczekiwane owoce. Jest wtedy rozpusta na całego! Składniki: 500 ml kefiru lub maślanki 450 ml mąki pszennej 50 g drożdży
Zasmakuj Kuchniserek śmietankowy, ser mozzarella, sery żółte i pleśniowe Orzechy; migdały, brazylijskie, pecan, włoskie, laskowe Mąka kokosowa i migdałowa Mleko i śmietanka kokosowa, wiórki i chipsy kokosowe Owoce jagodowe: borówki, jagody, jeżyny, maliny, truskawki. Słodziki i odżywki białkowe dobrej jakości (patrz skład). Przepisy polecane przeze mnie na adaptacji: ŚNIADANIA i KOLACJE: Jajko w chmurce Bekonowe gniazdka jajeczne – bez nabiału Rollsy
Ola la LCHFdeserów. Musicie spróbować, tym bardziej że marka ogłosiła właśnie KONKURS . Zapraszam do innych moich przepisów na desery: – przepis na chałwę – ciastka brownie – jogurtowe muffiny z borówkami – ciasteczka migdałowe – jabłka w cieście – róże z ciasta francuskiego – wafle z kajmakiem – creme brulee GRUSZKI PIECZONE W MIODZIE Przygotowanie : 30 minut Ilość porcji: 4 Składniki
nietylkopasta.pltarty 24 cm -160 g kaszy jaglanej -3 jaja -łyżka kakao -dosłodzić wedle uznania dodatki na 1 porcje do pudełka: +200 g owoców (u mnie truskawka, a w drugim borówki) +100 g twarogu chudego +2 kostki gorzkiej czekolady Przygotowanie: 1. Kaszę jaglaną gotujemy i studzimy. Jak ugotować, odsyłam tutaj . 2. Ostudzoną kaszę wrzucamy do blendera, dodajemy jaja, kakao, cukier/słodzik
Zdrowie i pysznie na talerzuTruskawkowe pole, czyli ciasto szpinakowe. Piękny zielony kolor można uzyskać bez użycia sztucznych barwników. Ciasto można podawać w dowolnej formie. Dekoracja to ulubione dodatki. Ja proponuję truskawki, borówki lub granat. A waszym zdaniem, która forma jest najsmaczniejsza? Truskawkowe pole Biedronkowe truskawki Borówkowe runo Wybuchowy granat Ciasto: 450g mrożonego szpinaku 3 duże jaja 250g cukru 1 cukier waniliowy 1 szkl oleju
Słodki Zakątekszklanka cukru pudru 2 szklanki mąki pszennej 2 łyżki gęstej śmietany 18% Składniki na krem: 1 litr śmietanki 3% 3 łyżki cukru pudru Ponadto: poziomki maliny czarne porzeczki borówki amerykańskie mięta Mąkę należy przesiać do miski, dodać masło, cukier puder, żółtka oraz śmietanę zmiksować w malakserze lub szybko zagnieść. Ciasto należy lekko schłodzić (ok. 30min). Następnie rozwałkować, wylepić nim foremki
Słodki Zakątekłyżki) 2 łyżki gęstej śmietany 18% Składniki na krem: 1 kostka masła 1 szklanka mleka 1 budyń śmietankowy ½ szklanki cukru 2 żółtka 1 płaska łyżka żelatyny Ponadto: Truskawki Borówki Mięta Kiwi Mąkę należy przesiać do miski, dodać masło, cukier puder, żółtka oraz śmietanę zmiksować w malakserze lub szybko zagnieść. Ciasto należy lekko schłodzić (ok. 30min). Następnie rozwałkować, wylepić nim foremki
Słodki Zakątek