borówki - 4037 przepisów (strona:157/270)

Jaglany „sernik” mango bez pieczenia 148

ciasto jest wegańskie, bez glutenu, a jak cukier zamienicie na ksylitol czy inny wynalazek to już w ogóle będzie fit Mango możecie zamienić praktycznie każdymi owocami, sprawdzą się tu borówki, truskawki, ananas, brzoskwinie. Jeżeli pokusicie się o owoce w puszce to syrop z puszki sugerowałabym dodać do kaszy podczas gotowania zamiast części wody. ps. Ciasto przechowywane w lodówce będzie

greenscarf
Tarta z malinami 246

minut, co jest wielką zaletą tego przepisu. Ja do ciasta dodałam wanilie, ale możesz użyć kakao, cynamon, gałkę muszkatołową lub inną ulubioną przyprawę, a zamiast malin możesz także użyć borówek. Składniki( foremka 24cm- 10 porcji): mąka kokosowa 70gmąka migdałowa 80gjajka 4sztśmietana 100gmasło 50g (plus masło do wysmarowania formy)szczypta solistewiawanilia lub inna ulubiona przyprawamascarpone 250gmaliny 125g Wartości odżywcze (1 porcja

Keto Przepisy
Skubaniec 442

mojej liście jest skubaniec :) To kruche ciasto w dwóch smakach z owocami, bezową pianką i chrupiącą posypką. Możecie zrobić je z dowolnymi owocami. Świeżymi jak jabłka, śliwki, gruszki, wiśnie, borówki, maliny itd. lub ze słoika. Mojego dzisiejszego skubańca robiłam z wiśniami ze słoika na dużej blaszce o wymiarach 22 x 37 cm. Składniki: 0,5 kg. mąki 3 łyżeczki proszku

Ciastkozercy
ZAPIEKANE OWOCE POD MIGDAŁOWYM CIASTEM! 146

porzeczki i świeże jabłka pod przepysznym ciastem migdałowym. Takie owoce podawane na gorąco sprawdzą się w roli śniadania, deseru czy podwieczorku. Przepyszne! SKŁADNIKI; - ulubione owoce np. maliny, jagody, wiśnie, borówki, porzeczki, jabłka, banany - 1 łyżeczka cukru trzcinowego - masło/ olej kokosowy Naczynie żaroodporne wysmaruje tłuszczem ułóż owoce posyp cukrem. CIASTO na 4 porcje: - 100 g masła - 100 g mąki pszennej

SMYKWKUCHNI
Muffiny z malinami 268

oczywiście w dniu upieczenia, wtedy są bardzo pulchne i delikatne. Zapraszam Was także na kilka przepisów na inne muffiny: – muffiny z czekoladą i pomarańczą – muffiny z borówkami – muffiny ananasowe – róże z ciasta francuskiego – muffiny dyniowe z figami – muffiny z nutellą – muffiny piernikowe MUFFINY Z MALINAMI Ilość porcji: 12 muffinek Przygotowanie: 40 minut Składniki

nietylkopasta.pl
Racuchy z daktylami 124

się z syropem klonowym czy z agawy, miodem, konfiturą z prażonych jabłek, powidłami śliwkowymi, innym dżemem, nawet żurawiną czy domową polewą (mocno!) czekoladową, posypuję wiórkami kokosowymi. Świeże owoce, jak borówki czy maliny też mile widziane, koniecznie świeże i sezonowe długo wyczekiwane owoce. Jest wtedy rozpusta na całego! Składniki: 500 ml kefiru lub maślanki 450 ml mąki pszennej 50 g drożdży

Zasmakuj Kuchni
40 PRZEPISÓW I JADŁOSPIS NA KETO-ADAPTACJI 388

serek śmietankowy, ser mozzarella, sery żółte i pleśniowe Orzechy; migdały, brazylijskie, pecan, włoskie, laskowe Mąka kokosowa i migdałowa Mleko i śmietanka kokosowa, wiórki i chipsy kokosowe Owoce jagodowe: borówki, jagody, jeżyny, maliny, truskawki. Słodziki i odżywki białkowe dobrej jakości (patrz skład). Przepisy polecane przeze mnie na adaptacji: ŚNIADANIA i KOLACJE: Jajko w chmurce Bekonowe gniazdka jajeczne – bez nabiału Rollsy

Ola la LCHF
Gruszki pieczone w miodzie 221

deserów. Musicie spróbować, tym bardziej że marka ogłosiła właśnie KONKURS . Zapraszam do innych moich przepisów na desery: – przepis na chałwę – ciastka brownie – jogurtowe muffiny z borówkami – ciasteczka migdałowe – jabłka w cieście – róże z ciasta francuskiego – wafle z kajmakiem – creme brulee GRUSZKI PIECZONE W MIODZIE Przygotowanie : 30 minut Ilość porcji: 4 Składniki

nietylkopasta.pl
Ciasto czekoladowe z kaszy jaglanej+dodatki=idealne danie na wynos 122

tarty 24 cm -160 g kaszy jaglanej -3 jaja -łyżka kakao -dosłodzić wedle uznania dodatki na 1 porcje do pudełka: +200 g owoców (u mnie truskawka, a w drugim borówki) +100 g twarogu chudego +2 kostki gorzkiej czekolady Przygotowanie: 1. Kaszę jaglaną gotujemy i studzimy. Jak ugotować, odsyłam tutaj . 2. Ostudzoną kaszę wrzucamy do blendera, dodajemy jaja, kakao, cukier/słodzik

Zdrowie i pysznie na talerzu
CIASTO SZPINAKOWE 107

Truskawkowe pole, czyli ciasto szpinakowe. Piękny zielony kolor można uzyskać bez użycia sztucznych barwników. Ciasto można podawać w dowolnej formie. Dekoracja to ulubione dodatki. Ja proponuję truskawki, borówki lub granat. A waszym zdaniem, która forma jest najsmaczniejsza? Truskawkowe pole Biedronkowe truskawki Borówkowe runo Wybuchowy granat Ciasto: 450g mrożonego szpinaku 3 duże jaja 250g cukru 1 cukier waniliowy 1 szkl oleju

Słodki Zakątek
BABECZKI Z KREMÓWKĄ 116

szklanka cukru pudru 2 szklanki mąki pszennej 2 łyżki gęstej śmietany 18% Składniki na krem: 1 litr śmietanki 3% 3 łyżki cukru pudru Ponadto: poziomki maliny czarne porzeczki borówki amerykańskie mięta Mąkę należy przesiać do miski, dodać masło, cukier puder, żółtka oraz śmietanę zmiksować w malakserze lub szybko zagnieść. Ciasto należy lekko schłodzić (ok. 30min). Następnie rozwałkować, wylepić nim foremki

Słodki Zakątek
KRUCHE BABECZKI Z OWOCAMI I KREMEM BUDYNIOWYM 176

łyżki) 2 łyżki gęstej śmietany 18% Składniki na krem: 1 kostka masła 1 szklanka mleka 1 budyń śmietankowy ½ szklanki cukru 2 żółtka 1 płaska łyżka żelatyny Ponadto: Truskawki Borówki Mięta Kiwi Mąkę należy przesiać do miski, dodać masło, cukier puder, żółtka oraz śmietanę zmiksować w malakserze lub szybko zagnieść. Ciasto należy lekko schłodzić (ok. 30min). Następnie rozwałkować, wylepić nim foremki

Słodki Zakątek
Racuchy drożdżowe 200

się z syropem klonowym czy z agawy, miodem, konfiturą z prażonych jabłek, powidłami śliwkowymi, innym dżemem, nawet żurawiną czy domową polewą (mocno!) czekoladową, posypuję wiórkami kokosowymi. Świeże owoce, jak borówki czy maliny też mile widziane, koniecznie świeże i sezonowe długo wyczekiwane owoce. Jest wtedy rozpusta na całego! Oczywiście klasyka to klasyka, wiem wiem. Najczęściej zajadamy się samymi racuchami, ale czasem

Zasmakuj Kuchni
Jagodzianki z bitą śmietaną i mascarpone 281

jajko 30g roztopionego masła (też rozpuściłam w mikrofali) 3 łyżki cukru 1 łyżka cukru wanilinowego szczypta soli jajko z odrobiną mleka do posmarowania drożdżówek Masa: 300g mrożonych jagód, lub borówek amerykańskich (są świeże do kupienia w Lidlu), obtoczonych w mące ziemniaczanej 350 ml śmietanki kremówki 250 mascarpone 2 łyżki cukru pudru Przygotowanie: Wszystkie składniki mieszamy w misie i dokładnie wyrabiamy

Lili w kuchni
Blok czekoladowy FIT 119

mleka 1 szklanka cukru trzcinowego 5 łyżek ciemnego kakao ok. 3/4 szklanki orzechów (u mnie orzechy włoskie i laskowe) ok. 1/2 szklanki suszonych owoców (u mnie suszona żurawina, suszone borówki, suszone wiśnie, rodzynki) ok. 100 g herbatników pełnoziarnistych Przygotowanie: 1) Orzechy podprażyć na suchej patelni, następnie pocierając w ściereczce usunąć z nich skórkę i posiekać. 2) W rondelku na małym

Fitsweet.me