borówki - 4037 przepisów (strona:159/270)

MINI BEZY Z KREMEM WANILIOWYM I OWOCAMI 408

łyżeczka cukru pudru ziarenka wyłuskane z 1/2 laski wanilii SOS MALINOWY 250 g malin  2-3 łyżki cukru (w zależności jak kwaśne są maliny) DODATKOWO: świeże borówki, maliny, płatki migdałów (uprażone na suchej patelni), listki mięty, cukier puder do posypania WYKONANIE BEZY: Piekarnik nagrzewamy do 120℃ (góra/dół bez termoobiegu). Dużą blachę z wyposażenia wykładamy papierem do pieczenia

cool and minty
Konfitura z owoców leśnych. 117

maczna i zdrowa konfitura z leśnych owoców, warto zrobić jej chociaż parę słoiczków. W zimie będzie nam przypominać zapach lata.  Składniki : 0,5 l leśnych borówek 0,5 l leśnych poziomek 0,5 l leśnych jeżyn 45 dkg cukru Sposób wykonania :   O woce dokładnie opłucz, osącz na sitku z nadmiaru wody, wsyp do rondla ( najlepiej z grubym dnem

Przepisy i porady kulinarne
Chałwowiec na ciepłych lodach 166

chałwy waniliowej 50 g białej czekolady ¼ szklanki ciepłej wody 1 łyżka żelatyny 1 galaretka krystaliczna o smaku winogronowym 1,5 szklanki wrzątku do galaretki Owoce: winogrona, maliny, borówki, nektarynka Na dnie tortownicy wyłożonej papierem do pieczenia wykładamy przecięte na pół ciepłe lody. Kupiłam takie, które miały na spodzie wafelek. Żelatynę rozpuszczamy w ciepłej wodzie, odstawiamy do przestygnięcia. Śmietankę ubijamy

VioletoweKucharzenie
Ciasto czekoladowe z bitą śmietaną i owocami 754

schłodzoną śmietanę, ser i cukier. Mieszamy do uzyskania gęstego kremu czas 1-2 min/obr.4 Krem wykładamy na ciasto czekoladowe. Na krem dajemy sezonowe owoce – u mnie maliny i borówki. Przyozdabiamy listkami mięty. The post Ciasto czekoladowe z bitą śmietaną i owocami appeared first on Thermomix przepisy

Themo przepisy
Kisiel domowy z owocami 156

tylko mąka ziemniaczana, cukier, woda no i owoce. Zimą korzystam z mrożonych owoców lub wykorzystuję owoce z kompotu.   Składniki: 1 litr wody 600-700 g owoców (maliny, jeżyny, borówki) 4 łyżki cukru 1 łyżka cukru z wanilią 3 kopiaste łyżki mąki ziemniaczanej 1 łyżka soku z cytryny jogurt naturalny Przygotowanie: W jednej szklance zimnej wody rozmieszać mąkę ziemniaczaną

Ala piecze i gotuje
Budyń jaglany z musem malinowym 169

też uwagę na to co jem. Oczywiście nie zawsze :-) ale przynajmniej się staram :-) 6 łyżek kaszy jaglanej 1 szklanka mleka 3,2% 1 banan 150 g malin 1 nektarynka Borówki Kaszę jaglaną przelewamy wrzątkiem na sitku. Następnie gotujemy do miękkości w 2/3 szklanki mleka. Kasza wchłonie nam całe mleko. Po ugotowaniu dolewamy resztę mleka (ciepłego lub zimnego), dodajemy kawałki banana

VioletoweKucharzenie
Placki z ricotta i cytryną 139

klonowym ale płynny miód smakuje w tym przypadku o wiele lepiej. Placki z ricotta to idealne śniadanie ale również smaczny deser. My jedliśmy placki z sorbetem z mango i borówkami. Placki z ricotta Składniki: na 12 placków 100 g pszennej mąki 1 łyżeczka proszku do pieczenia 2 łyżki cukru ½ łyżeczki soli 1 łyżeczka proszku do pieczenia 2 jajka

codojedzenia
SŁODKIE BUŁECZKI 122

zrobić je w wersji na słodko ! Delikatne i lekkie ciasto drożdżowe za sprawą dodatku mąki krupczatki z niespodzianką Ja zrobiłam je w dwóch wersjach, jedne z czekoladą , drugie z borówkami, ale myślę że śmiało można kombinować z różnymi dodatkami ! SKŁADNIKI : 225 g mąki ( 125 g mąki pszennej i 100 g mąki krupczatki) 1/2 łyżeczki soli 2 łyżki drobnego cukru

Marcepanowa kuchnia
Bezglutenowe ciasto ze śliwkami FIT 203

tego roku! Śliwek wokół nas pełno, wykorzystajmy je więc, i upieczmy sobie pyszne, niskokaloryczne ciasto z nimi w roli głównej! Jeżeli jedliście już bezglutenowe ciasto kokosowe z borówkami FIT, ta wersja również Was zachwyci! Lekkie, wilgotne i niesamowicie smaczne! Zapraszam do wypróbowania! Ciasto dzielimy na 12 porcji, jedna to ok. 109kcal! Składniki: – 6 jajek – 50g mąki kokosowej – 40ml oleju rzepakowego

Be Fit Be Strong
Ciasto z owocami i galaretką 2154

łyżek cukru pudru 5 łyżeczek żelatyny 0,5 szkl  wody  200 g kamyczków czekoladowych 3 galaretki krystaliczne 1300 ml gorącej przegotowanej wody sezonowe owoce - maliny, jeżyny, borówki  Przygotowanie: Biszkopt:  Białka ubić na sztywno z cukrem. Ubijając dodawać po jednym żółtku i ubijać do momentu aż masa będzie sztywna. Dodawać stopniowo przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia

Ala piecze i gotuje
Kokosowe drożdżówki z borówką 167

Sezon na borówki w pełni, więc między innymi drożdżówki z nimi muszą być. Ja ciasto wzbogaciłam o wiórki kokosowe. Polane lukrem i mięciutkie po prostu pycha. Drożdżówki znikły w oka mgnieniu. Najlepsze na ciepło z kubkiem mleka, kawy czy herbaty. Rozwiń i czytaj przepis

Ewa w kuchni
Limonkowo-jogurtowe ciasto z malinami 160

delikatnym posmakiem limonki i oczywiście letnim, sezonowym akcentem w postaci malin. Pyszne, świeże, pachnące… wprost idealne do popołudniowej herbaty. Lubicie ciasta z sezonowymi owocami? PROSTE CIASTO Z BORÓWKAMI KOKOSOWE CIASTO Z MORELAMI CIASTO CZEKOLADOWE Z CZERWONĄ PORZECZKĄ Składniki (forma 12 cm x 31 cm): Wszystkie składniki w temperaturze pokojowej 1,5 szklanki (210 g) mąki 0,25 kostki

Fitsweet.me
Pudding chia 181

żeby wam smakował 😉 Koniecznie musicie spróbować. Składniki: 200 ml mleka krowiego  4 łyżki nasion chia  1 łyżka miodu wielokwiatowego (opcjonalnie) ulubione owoce i dodatki np. banany, maliny, borówki, orzechy, gorzka czekolada  Przygotowanie: Dzień wcześniej najlepiej wieczorem wlej mleko do miseczki i wymieszaj razem z nasionami chia i miodem. Odstaw do lodówki na noc. Następnego dnia pudding powinien

Słodka Strefa
Zapiekanka makaronowo migdałowa 121

Lubella . Można go użyć nie tylko do zapiekanek. 1 szklanka migdałów 3 szklanki wody 200 g makaronu świdry Lubella 2 łyżki budyniu waniliowego 4 łyżki cukru trzcinowego 100 g borówek 100 g malin 300 g jeżyn 2 łyżki migdałów obranych mięta  Migdały zalewam gorącą wodą i odstawiam na 30 minut. Zdejmuję z nich skórkę i zalewam je dwoma szklankami

wesoła kuchnia
Czekoladowo - śmietankowe ciasto z truskawkami 5796

większą liczbę gości lub po prostu dla licznej rodzinki :). Owoce można tu zmieniać w zależności od tego na jakie mamy sezon - równie smacznie będzie z wiśniami, z borówkami/jagodami albo z malinami. Ale póki czerwienią nam się jeszcze truskawki w ogródkach i na straganach - wykorzystajmy ten czer wcowy skar b ;). Biszkopt kakaowy: 4 jajka 1 szklanka mąki pszennej tortowej ( nieubita

Opowieści z piekarnika

Proponowane wyszukiwania