borówki - 4037 przepisów (strona:162/270)

Kokosowe drożdżówki z borówką 152

Sezon na borówki w pełni, więc między innymi drożdżówki z nimi muszą być. Ja ciasto wzbogaciłam o wiórki kokosowe. Polane lukrem i mięciutkie po prostu pycha. Drożdżówki znikły w oka mgnieniu. Najlepsze na ciepło z kubkiem mleka, kawy czy herbaty. Rozwiń i czytaj przepis

Ewa w kuchni
Limonkowo-jogurtowe ciasto z malinami 144

delikatnym posmakiem limonki i oczywiście letnim, sezonowym akcentem w postaci malin. Pyszne, świeże, pachnące… wprost idealne do popołudniowej herbaty. Lubicie ciasta z sezonowymi owocami? PROSTE CIASTO Z BORÓWKAMI KOKOSOWE CIASTO Z MORELAMI CIASTO CZEKOLADOWE Z CZERWONĄ PORZECZKĄ Składniki (forma 12 cm x 31 cm): Wszystkie składniki w temperaturze pokojowej 1,5 szklanki (210 g) mąki 0,25 kostki

Fitsweet.me
Pudding chia 164

żeby wam smakował 😉 Koniecznie musicie spróbować. Składniki: 200 ml mleka krowiego  4 łyżki nasion chia  1 łyżka miodu wielokwiatowego (opcjonalnie) ulubione owoce i dodatki np. banany, maliny, borówki, orzechy, gorzka czekolada  Przygotowanie: Dzień wcześniej najlepiej wieczorem wlej mleko do miseczki i wymieszaj razem z nasionami chia i miodem. Odstaw do lodówki na noc. Następnego dnia pudding powinien

Słodka Strefa
Zapiekanka makaronowo migdałowa 105

Lubella . Można go użyć nie tylko do zapiekanek. 1 szklanka migdałów 3 szklanki wody 200 g makaronu świdry Lubella 2 łyżki budyniu waniliowego 4 łyżki cukru trzcinowego 100 g borówek 100 g malin 300 g jeżyn 2 łyżki migdałów obranych mięta  Migdały zalewam gorącą wodą i odstawiam na 30 minut. Zdejmuję z nich skórkę i zalewam je dwoma szklankami

wesoła kuchnia
Czekoladowo - śmietankowe ciasto z truskawkami 5763

większą liczbę gości lub po prostu dla licznej rodzinki :). Owoce można tu zmieniać w zależności od tego na jakie mamy sezon - równie smacznie będzie z wiśniami, z borówkami/jagodami albo z malinami. Ale póki czerwienią nam się jeszcze truskawki w ogródkach i na straganach - wykorzystajmy ten czer wcowy skar b ;). Biszkopt kakaowy: 4 jajka 1 szklanka mąki pszennej tortowej ( nieubita

Opowieści z piekarnika
Waniliowy sernik z wiśniami 167

wiśni świeżych lub mrożonych ( mrożone należy wcześniej rozmrozić i osączyć na sicie ); zamiast wiśni mogą być owoce z puszki lub inne miękkie owoce sezonowe ( np. maliny, jeżyny, czereśnie, borówki amerykańskie, jagody ) około pół szklanki płatków migdałowych Wykonanie: Kruchy spód: Do miski lub na stolnicę przesiać mąkę, dodać żółtko, cukier puder, wodę oraz pokrojone w kosteczkę masło i smalec. Wszystkie składniki

Opowieści z piekarnika
Migdałowe ciasto ucierane z rabarbarem, brzoskwiniami i twarożkiem 127

Owoców ma być 500 g - można więc, wedle gustu, dodać więcej rabarbaru, lub pół na pół z brzoskwiniami; można też użyć innych owoców, np. jabłek, gruszek, wiśni, truskawek, jagód, borówek... Smacznego

Opowieści z piekarnika
Czekoladowe muffiny z owocami 137

piec około 20 minut, do suchego patyczka. Wystudzić na kratce. * Nadają się praktycznie wszystkie owoce, zarówno świeże jak i mrożone. W przypadku drobnych owoców mrożonych, takich jak jagody, borówki amerykańskie czy porzeczki, nie trzeba ich wcześniej rozmrażać, natomiast większe owoce mrożone np. wiśnie, czereśnie czy śliwki, należy rozmrozić i odsączyć z nadmiaru wody. Większe owoce kroimy na mniejsze części. Smacznego

Opowieści z piekarnika
Lekko kokosowy sernik z malinami i kruszonką 383

pomińcie ten składnik, a mleko kokosowe zastąpcie śmietaną kremówką. Ale malinki obowiązkowe - z nimi nawet zwykły sernik staje się niezwykły ;). Pasować będą też inne owoce lata - wiśnie, czereśnie, jagody, borówki amerykańskie etc. Bardzo polecam :) Kruche ciasto: 250 g mąki pszennej 45 g mąki ziemniaczanej 190 g masła, w temperaturze pokojowej 120 g drobnego cukru 16 g cukru wanilinowego 3/4 łyżeczki

Opowieści z piekarnika
WILGOTNE CIASTO JAGODOWE 103

cytryny, imbir i dokładnie wymieszać.  2.Przesiać mąkę i proszek. Dodawać łyżką masę do mąki, delikatnie mieszając.  3. Ciasto nałożyć do natłuszczonej formy, na wierzchu ułożyć borówki/ jagody/ lub inne owoce  4. Piec w piekarniku nagrzanym do 180 st. C przez 40-45 min.  5. Wyjąć ciasto z piekarnika i zostawić do wystygnięcia w formie. Przed

Marcepanowa kuchnia
Domowy pasztet drobiowy z wiśniami! 130

prostu mam w domu, bądź w lodówce. Tym razem (bo taki lubię najbardziej) postanowiłam zrobić pasztet z suszonymi wiśniami, lubię połączenie mięsa ze słodką nutą jak np. borówka, żurawina czy wiśnia.  Sprawdźcie jak ja robię taki domowy pasztet! SKŁADNIKI: - 1 ugotowany korpus z wiejskiej kury, wraz z dwoma skrzydełkami, i szyjką - 1 ugotowane udko kaczki  - 1 ugotowana pierś

SMYKWKUCHNI
Tarta biszkoptowa z owocami 130

Sezon jagodowy już dobiega końca, ale zdążyłam jeszcze przygotować pyszną tartę biszkoptową z masą z bitej śmietany połączonej z białą czekoladą i z borówkami amerykańskimi. Kilka tygodni wcześniej upiekłam taką samą tartę z malinami. Owoce mogą być dowolne, w zależności co akurat jest dostępne. Tarta jest lekka, puszysta, szybka do przygotowania. Polecam! Tarta biszkoptowa z owocami Składniki na formę 28cm

Smak mojej kuchni
Borówkowo-orzechowy pudding z mlekiem kokosowym 196

Więcej o tym sklepie możecie przeczytać w moim poprzednim poście . Tymczasem serdecznie zapraszam do wypróbowania przepisu, daję głowę, że nie pożałujecie! :) Składniki (porcja dla jednej osoby): 2 szklanki świeżych borówek amerykańskich 1/2 szklanki mleka kokosowego 2 pełne łyżki  masła mix trzy orzechy (migdały, orzechy laskowe, orzechy nerkowca) odrobina cynamonu Dodatkowo: chipsy kokosowe (do przyozdobienia) Przygotowanie: Zblenduj wszystkie składniki. Przelej

Smiling Shrimp
Smażone zielone pomidory panierowane w serze Gruyere na sałatce z roszponki z czarną quinoą i jeżynami 110

Ogromna szkoda, że lato trwa tak krótko, uwielbiam te wszystkie świeże owoce i warzywa, które nas otaczają. Najbardziej lubię te słodko- kwaśne, wszelkie porzeczki, maliny, jeżyny, borówki, rabarbar i pomidory. Pomidory w tym roku wyjątkowo obrodziły, a ostatnio udało mi się nawet kupić te zielone, co jest niesłychanie rzadko spotykane na naszych bazarach. W zasadzie nie wiem, dlaczego wcześniej

Quinoa Raz!
Deser z owocami, galaretką i serem ricotta 176

fajnie eksponuje owoce i daje wrażenie "lewitujących owoców". PRZEPIS NA DESER Z OWOCAMI, GALARETKĄ I RICOTTĄ Składniki: 2 galaretki krystaliczne Dr.Oetker ( smak dowolny ) około 200 g różnych owoców ( maliny, borówki, truskawki ) 250 g sera ricotta 2 łyżki cukru pudru 1,5 łyżeczki żelatyny 1 cytryna Do dekoracji: świeże owoce listki mięty ciasteczka amaretti lub inne Przygotowanie deseru: Galaretki rozpuścić

kolorowotorcikowo