borówki - 4037 przepisów (strona:156/270)

Najlepsze przepisy na zdrowe placki 298

PANCAKES KAKOWO CYNAMONOWO GRYCZANE Składniki -70 g mąki gryczanej -1 jajo -łyżeczka kakao -woda -pół łyżeczki cynamonu -opcjonalnie tłuszcz do smażenia dodatkowo: -100 g twarogu -120 g borówek -20 g masła orzechowego ( u mnie domowy z nerkowców) Przygotowanie: 1. Mąkę, jajo, kakao i cynamon wstępnie mieszamy, dodawać wody na oko i mieszamy do uzyskania lekko gęstej masy. 2. Rozgrzewamy patelnie

Zdrowie i pysznie na talerzu
Bananowy deser z masą krówkową o smaku advocata Helio 147

Helio – bomba pyszności! Deser przygotowuję także bez serka mascarpone, a całość dekoruję suszoną żurawiną (lub innymi bakaliami), posypuję kakao. Można udekorować świeżymi owocami, np. talarkami bananów, truskawkami, malinami, borówkami. Składniki: 150 g kruchych herbatników Digestive, opcjonalnie zwykłe 250 g serka mascarpone 4 banany 400 g masy karmelowej, zamiennie użyłam masy krówkowej o smaku advocata Helio Przygotowanie: Ciasteczka pokrusz drobno

Zasmakuj Kuchni
Kakaowy deser - pudding z chia, ciasteczkami, pomarańczami i granatem 150

porcję. Na nie przełożyć kakaowy pudding, a na jego wierzchu ułożyć kawałki pomarańczy i pestki granatu. Spróbujcie także: Mlecznego deseru kawowo-waniliowego z chia i borówkami Czekoladowej owsianki z chia i bakaliami

Codzienna kuchnia niecodzienna
MUFFINKI WANILIOWE 124

Były już czekoladowe to teraz czas na waniliowe babeczki . Jest to bazowy przepis, który możemy wzbogacić o np. owocowy dodatek (maliny, borówki) lub kawałki czekolady ! Na przyjęcie, dla dzieci lub jako szybki deser, który dodatkowo zmieści się do torebki 😄 SKŁADNIKI: 250 g mąki typ 450     2½ łyżeczki proszku do pieczenia    ⅔ szklanki  (135 g) cukru ¼ łyżeczki

Marcepanowa kuchnia
Sernik z malinami 170

miesiąca na Winiary.pl (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); To też może Cię zainteresować: → Sernik waniliowy z rabarbarem i kruszonką → Sernik dyniowo – piernikowy → Sernik „puszysty” → Sernik na zimno z borówkami

Oryginalny smak
Kulki energetyczne od Flavor Factory :) 143

jest najgorzej, a kulki wypadają całkiem dobrze. I są dość mocno słodkie, może odrobinę za bardzo. DETOX BALLS daktyle 65%, orzechy nerkowca 20%, aronia liofilizowana w proszku 5%, borówka liofilizowana w proszku 5%, młody jęczmień 2,5%, burak czerwony liofilizowany w proszku 2,5% Mimo, że zdjęcie na stronie marki pokazuje te kulki jako intensywnie różowe to w rzeczywistości

Zdrowie na języku :P
PRZEKŁADANIEC BAKALIOWY 112

podwoiło objętość. 5. Ciasto dzielimy na 4 części. Każdą z nich wałkujemy na cienki placek. 6. Na każdej warstwie ciasta układamy owoce (róża, śliwki, agrest, truskawki, gruszki, wiśnie, porzeczki, borówki wszystkie odcedzone z syropu). 7. Ostatnią część posypujemy po wierzchu posiekanymi orzechami. Pieczemy w temperaturze 180 st. C około 1 godz. 15 minut

Marcepanowa kuchnia
Naleśniki z mąki kokosowej 173

tych naleśników potrzebna jest dobra patelnia z nieprzywierającym dnem (użyłam teflonowej o średnicy 22 cm). Z podanej porcji wyszło 6 naleśników. Zamiast malin możesz użyć jagód, truskawek, porzeczek czy borówek. powiedz dietom nie http://www.powiedzdietomnie.pl/   Artykuł Naleśniki z mąki kokosowej pochodzi z serwisu powiedz dietom

Powiedz dietom nie
TOSTY FRANCUSKIE NADZIEWANE KREMOWYM SERKIEM 143

waniliowej 1 łyżka cukru  150 g serka śmietankowego cukier puder do serka (ilość według uznania) skórka otarta z 1/2 małej pomarańczy DODATKOWO: świeże owoce (truskawki, maliny, brzoskwinie, jagody, borówki, itp - według uznania) listki mięty lub melisy masło klarowane do smażenia WYKONANIE : W miseczce wymieszaj dokładnie serek śmietankowy z cukrem i wanilią lub esencją. W drugiej miseczce roztrzep jajka

Słodko-Słony Świat Ilony
Placki czekoladowe z dżemem z borówki amerykańskiej 160

dodatek dżem własnej produkcji, miód, syrop klonowy czy cukier puder. Polecam takie śniadanie, nie tylko w domu ale idealnie smakuje w szkole czy pracy. Placki czekoladowe z dżemem z borówki amerykańskiej. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ

Moje Małe Czarowanie
NAJLEPSZY WEGAŃSKI TORT 171

najlepiej domowego o smaku wiśniowym) do posmarowania biszkoptów. Do dekoracji: Żelki w kształcie serc: 150 ml dżemu truskawkowego, 100 ml wody, 1 łyżeczka agar agar. Trochę płatków kokosowych i borówek. * Można zastąpić mąką orkiszową. Wykonanie : Biszkopt: Piekarnik nastawiamy na 180 stopni. Składniki suche mieszamy w misce. W osobnej łączymy składniki mokre oprócz oleju. Do suchych powoli wlewamy składniki mokre

Jeść, by żyć w zdrowiu
Wielkanoc - Świateczna propozycja słodkich wypieków 150

FALE DUNAJU SEROWO KOKOSOWE   MIODOWNIK KRÓLEWSKI   KRETOWISKO TIRAMISU SERNIK PUSZYSTY   SERNIK Z MALINAMI   SERNIK Z KASZĄ MANNĄ   SERNIK Z RODZYNKAMI SERNIK NA ZIMNO Z BORÓWKAMI I JEŻYNAMI KAWOWA DELICJA PODUSZKOWIE- SERNIK NA MURZYNKU HERBATNIKOWIEC - BEZ PIECZENIA SERNIK STRACIATELLA CAPPUCINO CHATKA KRUCHE Z POWIDŁAMI I BEZOWA PIANKĄ PANI WALEWSKA

Sama słodycz i szczypta chili
Pieczona owsianka z owocami – szybkie ciasto owsiane 246

pieczenia. Dodajemy starte jabłko i oba rodzaje płatków owsianych. Dokładnie mieszamy i przelewamy masę do formy. Na masie rozkładamy mrożone owoce jagodowe – u mnie to gotowa mieszanka jagód, borówek, wiśni, jeżyn, malin, truskawek, czarnych i czerwonych porzeczek. Wstawiamy owsiankę do rozgrzanego piekarnika na środkowy poziom i pieczemy przez 50 minut (czas podany jest dla wysokiej kwadratowej formy o wymiarach 24/24cm

Karo in the Kitchen
Sernik jagoodowy bezglutenowy 158

ciasta. Wykleić również boki do ok. 3/4 wysokości tortownicy. Masa serowa: 1 kg mielonego twarogu - używam gotowych twarogów mielonych dobrej jakości ok 250 g mrożonych jagód - można też użyć borówek ale jagody dadzą głębszy kolor i wyraźniejszy smak 250 g drobnego cukru 4 jajka 2 budynie waniliowe bezglutenowe lub 3 łyżki skrobi ziemniaczanej cukier waniliowy lub 2 łyżeczki ekstraktu

Ze smakiem bez glutenu
Leśny tort urodzinowy 169

podłogę. Po chwili obkrój boki i przełóż na kratkę cukierniczą, wystudź w temperaturze pokojowej. Masa jagodowa: 250 ml słodkiej śmietanki 30% 250 g serka mascarpone ok 700 g borówek ½ szklanki cukru kryształu (opcjonalnie) 2 galaretki o smaku owoców leśnych Przygotowanie: Do garnka przełóż owoce i dodaj trochę wody (ok. ½ szklanki). Postaw na małym ogniu i ciągle mieszając doprowadź

Kulinarna (nie)codzienność