dobrze dojrzałe, słodkie banany 2 łyżki (20 g) ciemnego kakao 1-2 łyżki cukru kokosowego lub syropu klonowego (opcjonalnie) mała szczypta soli Dodatkowo: świeże owoce (banany, maliny, truskawki, borówki itp.) gorzka czekolada do przygotowania wiórków czekoladowych Instructions Kaszę jaglaną ugotować wg przepisy na opakowaniu w lekko osolonej wodzie. Przed gotowaniem kaszę dokładnie wypłukać obficie przelewając najpierw zimną, a później gorącą
Fitsweet.meważne przy leczeniu Hashimoto. Przecież objawy choroby tarczycy często są mylone z depresją. Co bym ugotowała z “Hashimoto na widelcu”? Dobrze wygląda sałatka z kiszonych warzyw, komosa z borówkami, zupa z selera, chrzanowa sałatka z buraków, sałatka z kalafiora z awokado czy boczniakiami i cytrynowy pudding z siemieniem. Sporo jest też sałatek z kaszą, zup i kanapek z pastami. Warto
Ugotowane pozamiatanesera - u mnie z wiaderka President 200 g mascarpone pół szklanki śmietany 30% cukier puder 3 galaretki malinowe 500 ml wrzątku- do galaretek opakowanie okrągłych biszkoptów dodatkowo: maliny i borówki na wierzch Wykonanie: * 3 opakowania galaretki rozpuszczamy w 500 ml wrzątku, studzimy. *Śmietanę ubijamy na sztywno. *Ser miksujemy z mascarpone, dodajemy cukier puder do smaku, miksujemy. Dodajemy ubitą śmietanę
Z Majeczką w kuchniprzepisie jabłek.. Ale ponieważ pojawią się w którymś z kolejnych postów uznałam, że może dam szansę innym owocom Składniki (na 1 porcję): mrożone owoce (np truskawki, jeżyny, wiśnie, borówki) 30g ciastek Digestive 5g masła 1 łyżka cukru cynamon kulka lodów, np śmietankowych pokrusz ciastka na niewielkie kawałki wymieszaj 1/2 ciastek z masłem na dno kokilki wsyp drugą 1/2 pokruszonych
SandraFrej.comoleju szczypta soli 2 szklanki mąki 2 łyżki kakaa 2 szklanki mleka 0,5 szklanki wody Budyń: 500ml mleka 1 opakowanie budyniu 2 łyżki cukru Dekoracja: bita śmieyana maliny, borówki Ciasto : Do miski wbijamy całe jaja, wlewamy mleko, olej, wodę oraz sól. Całość miksujemy. Małymi porcjami dodajemy mąkę i kakao. Gdy ciasto jest zbyt rzadkie dodajemy trochę mąki
Słodki Zakątekpasem więc i pączki muszą być, dziś na próbę, następna partia za tydzień. Pączki są mega puszyste, leciutkie jak chmurka a podane z kwaśną śmietaną i dżemem z borówki amerykańskiej smakowały wybornie. W tym tygodniu to mnie przypadło w udziale poprowadzić Wypiekanie na śniadanie. Wybrałam rumuńskie pączki - papanasi z bloga Doroty Moje Wypieki. Oryginalny przepis pochodzi z bloga Artsy Bites
Moje Małe Czarowaniedrożdżowe, puszyste, delikatne, z owocami, podane z cukrem pudrem lub słodkim dodatkiem, np. syropem lub miodem, konfiturą, dżemem. Pyszne! Takie racuchy przygotowuję także w wersji bez owoców lub z borówkami i/lub rodzynkami. Pycha! Przepis pochodzi z bloga mojej koleżanki Justyny (z bloga niePieprz.pl ), zapraszam do wypróbowania Są idealne, w punkt…jak u Babci.. Racuchy drożdżowe z owocami SKŁADNIKI
Zasmakuj Kuchnijajka kl. M 1 łyżeczka mąki pszennej 2 łyżeczki w proszku budyni waniliowego bez cukru lub mąki ziemniaczanej 2 łyżki oleju rzepakowego garść drobnych, mrożonych owoców np. jagód, borówek kilka sztuk mrożonych truskawek cukier puder na wierzch ciasta Ciasto 1. Z podanych składników zagniatamy szybko ciasto, owijamy w folię i chowamy do lodówki na 30 min, a nawet
Gotowanie...to proste !jajka 1 cukier wanilinowy 16g 1/2 szkl. cukru 1 czubata łyżeczka proszku do pieczenia 190 ml kefiru skórka orata z 1 sparzonej cytryny 80 ml oleju dowolne owoce: maliny, borówki, brzoskwinie, porzeczka itp. Kruszonka: z tego przepisu Wykonanie: Mokre składniki łączymy ze sobą np. przy użyciu trzepaczki, suche łączymy, dodajemy do mokrych i mieszamy wszystko łyżką. Nakładamy
Walijskie Pichcenieprzepysznie, bardzo delikatnie i z idealnym lekko wilgotnym ciastem. Zapraszam Was także na kilka przepisów na inne muffiny: – muffiny z malinami – muffiny z czekoladą i pomarańczą – muffiny z borówkami – muffiny ananasowe – róże z ciasta francuskiego – muffiny dyniowe z figami – muffiny z nutellą – muffiny piernikowe Przygotowanie : 50 minut Składniki: 1 łyżka mielonego siemienia lnianego 3 łyżki ciepłej wody 1 szklanka
nietylkopasta.plśmietanki 30 lub 36% (mocno schłodzonej) 250 g mascarpone 3 łyżki cukru pudru (można też dodać rozpuszczony w małej ilości wody ksylitol) Ulubione owoce: u mnie truskawki, maliny, borówki i jeżyny PRZYGOTOWANIE Herbatniki kruszymy blenderem, masło rozpuszczamy i mieszamy z herbatnikami i kakao. Foremkę do tarty smarujemy masłem i wykładamy kakaową masą. Dociskamy równomiernie na środku i bokach
Moje Kuchenne Rewelacjeoraz małe salami paprykowe o lekko pikantnym smaku. DODATKI Pozostałe dodatki najłatwiej podzielić na kategorie: – owoce – fantastycznienie nadają się do tego winogrona, zarówno jasne jak i ciemne, borówki, jeżyny, maliny, melon. – krakersy – idealne do deski serów. Możesz użyć klasycznych większych krakersów lub małych. Polecam Ci krakersy z czarnuszką lub paprykowe, idealnie pasują do wyrazistych serów. Idealnym
nietylkopasta.plStreszczenie tego punktu brzmi - nie postępujemy według maksymy "Grażyna kupuj, bo tanie". 6. Mrożenie warzyw i owoców w sezonie gdy są tańsze Papryka, cukinia, dynia, pietruszka, włoszczyzna, truskawki, maliny, borówki - z powodzeniem można kupować i mrozić, gdy są tańsze, czyli latem, w sezonie. Może takiej mrożonej papryki nie zjemy na surowo, ale do gulaszu lub innej potrawy sprawdzi się znakomicie
dobra gospodyni dom wesołym czyni