borówki - 4037 przepisów (strona:140/270)

ROLADA Z BITĄ ŚMIETANĄ I OWOCAMI + FILMIK 118

ŚMIETANA :  600 ml śmietany 30 % 3 cukry waniliowe 3 łyżki cukru  3 zagęstniki do śmietany borówki i maliny                                                                   PRZYGOTOWANIE :  Białka ubijamy na sztywno

Kulinarne Fantazje Marioli
Tarta z białą czekoladą i owocami 109

125g masła – 3 łyżki lodowatej wody Nadzienie – 180 g białej czekolady – 130 ml śmietanki kremówki 36 % – 250 g serka mascarpone – 200 g owoców leśnych ( jagody, borówki, jeżyny, maliny itp) Przygotowanie: Wyrobić ciasto. Włożyć na ok. 30 minut do lodówki. po tym czasie wyłożyć formę na tartę o średnicy 28 cm, nakłuć spód i włożyć do nagrzanego

I LOVE LIFE
Co jeść i pić w upały? 66

owsianych albo kaszy jaglanej. Zdrowy tłuszcz zapewni siemię lniane, a białko – orzechy, zarówno ziemne, jak i włoskie. Składniki zmiksuj w blenderze, nie zapominając o słodkich sezonowych dodatkach takich jak borówki, morele czy jagody. Wolisz wytrawne śniadania? Zblenduj pół szklanki płatków owsianych, 500 ml maślanki i pół awokado, a całość dopraw szczyptą soli i pieprzu.  Warzywa, na surowo Pomysł

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Sorbet z kiwi – jak go zrobić i dlaczego warto go jeść? 38

niewielkiej ilości wody. Po połączeniu składników deser odstawiamy do zamrażarki, w międzyczasie kilkukrotnie mieszając. Sorbet z kiwi podawać można z różnymi świeżymi owocami. Świetnie komponują się z nim truskawki, borówki i jagody. Deser posypać można również startą czekoladą oraz udekorować bakaliami, płatkami kokosowymi i kolorowymi posypkami.   Artykuł Sorbet z kiwi – jak go zrobić i dlaczego warto go jeść

Kuchennyviral.pl
Sernik jagodowy ombre 59

Cię SERniczę” sfinansowany z Funduszu Promocji Mleka. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); To też może Cię zainteresować: → Sernik kawowy z pianką ajerkoniakową → Sernik na zimno z mango → Sernik na zimno z borówkami → Sernik waniliowy z rabarbarem i kruszonką → Sernik kawowy na zimno z Amaretto i suszonymi śliwkami Artykuł Sernik jagodowy ombre pochodzi z serwisu Oryginalny smak

Oryginalny smak
Chińskie pierożki z mięsnym farszem 22

Chińskie pierożki z mięsnym farszem – doskonała propozycja na urozmaicenie klasycznego obiadu, która z pewnością przypadnie do gustu każdemu! Ruskie, z ziemniakami, truskawkami, a może borówkami – pierogi – uwielbiane przez zdecydowaną większość Polaków, no bo przecież jak ich nie lubić? Przyrządzane na mnóstwo sposobów, zawsze zachwycają smakiem. Dzisiaj proponuję Wam przygotowanie pierogów nieco inaczej ... The post Chińskie pierożki

Pogotujmy.pl
Czekoladowa lawa z lodami i owocami 27

wciąż płynne, mocno czekoladowe wnętrze (o konsystencji lawy) zachwyci każdego. Ciastko to możecie podać z dowolnymi dodatkami. Ja szczególnie polecam lody (waniliowe lub śmietankowe) i świeże owoce (u mnie borówki oraz maliny). Przepis ... The post Czekoladowa lawa z lodami i owocami first appeared on Pogotujmy.pl . Artykuł Czekoladowa lawa z lodami i owocami pochodzi z serwisu Pogotujmy.pl

Pogotujmy.pl
Ciasto francuskie z budyniem 43

ciastek z budyniem owoce to jest to dobry moment. Na budyń nałóż kilka kosteczek owoców, np. posiekanych truskawek, śliwek, moreli, brzoskwiń lub (po łyżce) malin, wydrylowanych wiśni, agrestu, borówek, jagód.. Ciastka ułóż na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Porada. Ciasto francuskie z budyniem możesz przed pieczeniem posmarować rozmąconym jajkiem lub mlekiem. Zrób to przy pomocy silikonowego pędzelka. Ciastka

Zasmakuj Kuchni
Sernik jagodowy z waniliową panna cottą na kruchym spodzie 85

używam Wieluń Mój Ulubiony ) – 600 g * śmietana kwaśna 18% ( można zamienić na mascarpone ) – 80 g – mleko zagęszczone słodzone ( np. w tubce ) – 150 g * jagody leśne / borówki – 200 g * jajko M – 4 szt * mąka ziemniaczana – 20 g * cukier drobny – 2-3 łyżki PANNA COTTA WANILIOWA: * mleko – 5 łyżek * żelatyna – 2 łyżeczki

Ostra na Słodko
Jagodzianki z kruszonką 145

pszennej + troszkę do posypania 2 jajka 50g świeżych drożdży 1/2 szklanki cukru aromat waniliowy lub cukier waniliowy 300ml mleka  125g rozpuszczonego masła szczypta soli Nadzienie: ok 2 szklanek borówki leśnej 2 łyżki cukru  2 łyżki mąki ziemniaczanej Kruszonka: 50g zimnego masła 2 łyżki cukru 3-4 łyżki mąki Dodatkowo do posmarowania: 1 jajko 2 łyżki mleka  Sposób

Kuchnia domowa Ani
Serniczek z patelni 91

pistacjowy, czekoladowy, nugatowy sos bananowo orzechowy – zblendować banana z 1 łyżką masła orzechowego Serniczek z sosem z białej czekolady, wanilią i truskawkami Serniczek z kremem pistacjowym, jeżynami i borówkami Serniczek z kremem pistacjowym, jeżynami i malinami Artykuł Serniczek z patelni pochodzi z serwisu DoGarow.pl

Do Garów!
Truskawkowa kawa mrożona 58

połączenie, które doskonale sprawdza się w okresie wiosenno-letnim. Taki napój możemy przygotować z różnych sezonowych owoców. W moim przypadku są to truskawki, ale mogą to być również maliny, borówki, itp. Truskawkowa kawa mrożona z dodatkiem lodów nie tylko chłodzi, ale też pobudza w upalne dni. Dodając do kawy mrożonej z truskawkami bitą śmietaną może ona też zastąpić tradycyjny deser

Danka Pichci
Najprostsze keto ciasto z owocami (Paleo, LowCarb) 53

Lato to czas ciast z owocami. Oto najprostsze keto ciasto z owocami, jakie istnieje. Możecie użyć do niego zarówno truskawek, rabarbaru, jak i mniejszych owoców typu porzeczki, maliny czy borówki. Jest wyśmienite i proste w przygotowaniu, także polecam! Artykuł Najprostsze keto ciasto z owocami (Paleo, LowCarb) pochodzi z serwisu Dieta ketogeniczna, Paleo i LowCarb - sposób na zdrowie

Modern Cave Girl
Sernik cytrynowo – limonkowy 35

skórka otarta z 1 dużej cytryny sok z 2 limonek i skórka z 1/2 limonki kropla olejku pomarańczowego kropla olejku śmietankowego dekoracja pokruszona beza, otarta skórka z limonki, maliny, borówki, plasterki cytryny i limonki Wykonanie Herbatniki umieścić w blenderze. Rozdrobnić na “piasek”. Zmielone herbatniki przełożyć do naczynia, dodać olej, wymieszać. Masą herbatnikową wylepić dno tortownicy (24cm) wyłożonej papierem

Raj dla Podniebienia
Racuchy na jogurcie z truskawkami – bardzo prosty i szybki przepis 399

wymagają wiele pracy. Są za to pyszne, leciutkie i puszyste. Świetnie sprawdzą się na śniadanie, podwieczorek czy deser. Zamiast truskawek można dodać do nich inne owoce np. jabłka, borówki czy maliny. Smakują dobrze zarówno na ciepło, jak i na zimno, dlatego można od razu zrobić je z podwójnej porcji i część skonsumować dzień po przygotowaniu. Z czym podać racuchy

e-PrzepisyKulinarne