borówki - 4037 przepisów (strona:158/270)

Racuchy drożdżowe 196

się z syropem klonowym czy z agawy, miodem, konfiturą z prażonych jabłek, powidłami śliwkowymi, innym dżemem, nawet żurawiną czy domową polewą (mocno!) czekoladową, posypuję wiórkami kokosowymi. Świeże owoce, jak borówki czy maliny też mile widziane, koniecznie świeże i sezonowe długo wyczekiwane owoce. Jest wtedy rozpusta na całego! Oczywiście klasyka to klasyka, wiem wiem. Najczęściej zajadamy się samymi racuchami, ale czasem

Zasmakuj Kuchni
Jagodzianki z bitą śmietaną i mascarpone 276

jajko 30g roztopionego masła (też rozpuściłam w mikrofali) 3 łyżki cukru 1 łyżka cukru wanilinowego szczypta soli jajko z odrobiną mleka do posmarowania drożdżówek Masa: 300g mrożonych jagód, lub borówek amerykańskich (są świeże do kupienia w Lidlu), obtoczonych w mące ziemniaczanej 350 ml śmietanki kremówki 250 mascarpone 2 łyżki cukru pudru Przygotowanie: Wszystkie składniki mieszamy w misie i dokładnie wyrabiamy

Lili w kuchni
Blok czekoladowy FIT 115

mleka 1 szklanka cukru trzcinowego 5 łyżek ciemnego kakao ok. 3/4 szklanki orzechów (u mnie orzechy włoskie i laskowe) ok. 1/2 szklanki suszonych owoców (u mnie suszona żurawina, suszone borówki, suszone wiśnie, rodzynki) ok. 100 g herbatników pełnoziarnistych Przygotowanie: 1) Orzechy podprażyć na suchej patelni, następnie pocierając w ściereczce usunąć z nich skórkę i posiekać. 2) W rondelku na małym

Fitsweet.me
Wallenbergare- szwedzkie kotleciki z mielonej cielęciny 137

słodkiej, gęstej śmietanki (18%) sól biały pieprz 3 łyżki masła   klarowanego do smażenia bułka tarta do panierowania Do podania: ziemniaki puree (klik ) zielony groszek konfitura z borówki Wykonanie: Mięso umyłam, zmieliłam 3 razy, przełożyłam do miseczki i wstawiłam do lodówki na przynajmniej 3-4 godziny, żeby się bardzo dobrze schłodziło. Do mięsa wsypałam   około 1,5 łyżeczki soli

Kuchnia u Krysi
Moje 3 ulubione przepisy świąteczne, 5 x Netflix 161

Dietetyczny, wegański, bezglutenowy sernik jaglany z borówkami/Vegan, gluten-free, low in calories millet "cheesecake" with blueberries 2.  Wigilijny barszcz czerwony mojej mamy/My mum's Xmas Eve red borscht 3.  Ciasto marchewkowe/Cinnamon & carrot cake 5x Netflix / 5x Netflix shows Dark ( Baran bo Odar, Jantje Friese, 2017,-) – saga rodzinna osadzona w małym niemieckim miasteczku . Zniknięcie dwójki dzieci odsłania

Qlinarnie i Qlinarnie
Tort czekoladowy świąteczny z czekoladową bezą 139

łyżeczki proszku do pieczenia 60 g zmielonych migdałów Beza 4 białka 180 g cukru 1 łyżeczka octu 1 łyżka kakao 2 łyżeczki kukurydzianej skrobii 50 g rozpuszczonej czekolady Dekoracja borówki physalis 50 g czekolady jeżyny maliny migdały w czekoladzie Nastaw piekarnik na 160ºC. Posmaruj formę tłuszczem. Dno wyłóż papierem do pieczenia. Rozpuść masło i czekoladę w kąpieli wodnej. W misce

codojedzenia
Jaglanka z bananem i masłem orzechowym 139

brzoskwinie. Oj będzie smacznie! Przepis na dwa sposoby: jest z wykorzystaniem kaszy jaglanej (nieco dłuższe przygotowanie) lub płatków jaglanych, błyskawicznych, szybka i równie smaczna wersja Do jaglanki dodajcie maliny, borówki, brzoskwinie. Łączcie smaki, urozmaicajcie zdrowo! Idealny początek dnia! Zbieram siły na resztę wspaniale zapowiadającego się dnia Składniki: pół szklanki płatków jaglanych lub 1/4 szklanki kaszy jaglanej 1 banan 1 szklanka

Zasmakuj Kuchni
Limonkowo-jogurtowe ciasto z malinami 107

delikatnym posmakiem limonki i oczywiście letnim, sezonowym akcentem w postaci malin. Pyszne, świeże, pachnące… wprost idealne do popołudniowej herbaty. Lubicie ciasta z sezonowymi owocami? PROSTE CIASTO Z BORÓWKAMI KOKOSOWE CIASTO Z MORELAMI CIASTO CZEKOLADOWE Z CZERWONĄ PORZECZKĄ Składniki (forma 12 cm x 31 cm): Wszystkie składniki w temperaturze pokojowej 1,5 szklanki (210 g) mąki 0,25 kostki

Fitsweet.me
Bezowy deser świąteczny z szafranem i żurawiną 148

typowy świąteczny deser. Śmietanę wymieszałam z żurawiną, z której wcześniej zrobiłam na szybkiego konfiturę. Użyłam mrożonej żurawiny ale konfiturę można zrobić ze świeżej. Zamiast żurawiny można dodać czerwona borówkę. Bezowy deser świąteczny Składniki: na 8 porcji 4 duże białka szczypta soli 180 g cukru ½ g mielonego szafranu 1 łyżeczka likieru amaretto 80 g zmielonych migdałów 3 łyżki skrobii kukurydzianej Nadzienie

codojedzenia
Placuszki bananowo-orzechowe na bazie maślanki 91

idealne śniadanie, przekąska w ciągu dnia. Ciasto jest wdzięczne z dodatkiem maślanki, drobno tartych orzechów włoskich, szczypty cynamonu i mąki – możecie zamiast bananów dodać jagód, truskawek, jabłek, brzoskwiń, borówek czy suszonych owoców, takich jak: suszona żurawina, daktyle, morele. Jest w nich naturalna słodycz owoców – nie trzeba dodawać dodatkowo cukru, ja tego nie zrobiłam, jest tu zbędny. Wszystko obowiązkowo

Zasmakuj Kuchni
Tort w męskim stylu 156

dzięki temu biszkopt nie opadnie. Wystudzić. Przekroić na trzy, lub cztery  części. Krem 600 ml śmietany kremówki 250 mascarpone 300 g ulubionych owoców (użyłam maliny i borówki) 3 łyżki cukru pudru, lub więcej jeśli lubicie bardziej słodkie  Wszystkie produkty oprócz owoców włóżcie do misy miksera i zmiksujcie na stabilny krem Masa maślano-czekoladowo do posmarowania tortu

Piekarz-Kucharz-Garkotłuk
Zdrowe soki owocowo-warzywne i wyciskarka wolnoobrotowa UNOLD 78255 182

minerały szybko ulegają degradacji. Jak wyciskarka wolnoobrotowa radzi sobie z cytrusami, miękkimi owocami i warzywami liściastymi? W przypadku sokowirówki niemal niemożliwością było wyciśnięcie soku z miękkich owoców (jagody, maliny, borówki, etc.) czy też z liściastych warzyw (szpinak czy jarmuż). Cytrusy także nie za bardzo się sprawdzały, więc aby zrobić sok także z cytrusów, musiałam wyjmować dodatkowo wyciskarkę przeznaczoną dla nich

Codzienna kuchnia niecodzienna
Racuchy drożdżowe bananowe z dżemem 135

chyba każdy je zna! ) oraz z innymi dodatkami. Nie byłabym sobą gdybym nie eksperymentowała, zmieniała smaki, farsze, dodatki. Wypróbowałam i polecam (oprócz świeżych owoców, jak jabłka, gruszki, banany, sezonowe borówki, jagody, maliny czy wiśnie) wersje placuszków z suszonymi owocami, szczególnie rodzynkami, żurawiną czy miechunką, tartymi orzechami, makiem, wiórkami kokosowymi. Ciasto baza już jest, teraz dodatki, do woli Racuchy drożdżowe

Zasmakuj Kuchni
OWSIANKA – Angie gotuje odc. 9 165

owsianka bez tajemnic! Składniki na 1 porcję : 50g płatków owsianych górskich 150ml wody (3-krotna objętość płynu w stosunku do objętości płatków) 100g ulubionych owoców (najlepiej jagodowych – maliny, borówki, truskawki) 1 łyżka płatków migdałowych 1/2 łyżeczki nasion chia Do przygotowania owsianki wybieram płatki owsiane górskie – najlepiej wybrać górskie lub zwykłe, bo są najmniej przetworzone i najbardziej zbliżone

Dietolog

Proponowane wyszukiwania