biszkopt - 18139 przepisów (strona:91/1210)

CZARNY BISZKOPT 109

Przepis na najlepszy czarny biszkopt , bez barwników. Mięciutki, puszysty i wilgotny. Kolor biszkoptu jest uzyskany dzięki czarnemu kakao dr.Otkera . Przepis ten znalazłam na opakowaniu czarnego kakao i zrobiłam go wedle zaleceń producenta.  Jak wykonać taki czarny biszkopt pokazane jest w filmiku . Zapraszam do oglądania . Subskrybuj za darmo kanał  RITA creative , a będziesz na bieżąco z nowymi przepisami(...)adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); CZARNY BISZKOPT  SKŁADNIKI: mąka (70 g) proszek do pieczenia (1 łyżeczka) kakao czarne (4 łyżki ) dostępne tutaj kakao klasyczne gorzkie (1 łyżka) dostępne tutaj cukier (170 g) jajka (5 szt.) szczypta soli  Potrzebne gadżety: tortownica 20-22 cm. mikser papier do pieczenia waga kuchenna szpatułka miarka   (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); WYKONANIE: Do miski przesiewamy

RITA food channel
Ciasto Kinder Bueno 324

Ciasto Kinder Bueno to puszysty biszkopt przełożony pyszną masą orzechową. Wyśmienite w smaku, idealne na każdą okazję. Ciasto pięknie się prezentuje i bardzo dobrze się kroi. Polecam wszystkim łasuchom :). (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składnikina biszkopt: 6 dużych jajek L 1 i 1/4 szklanki cukru ( szklanka o pojemności 250 ml) 6 łyżek oleju 1 i 1/2 szklanki mąki pszennej 2 łyżeczki proszku(...)szklanki mleka plus 4 łyżki cukru 2 szkalnki mleka w proszku 1/4 szklanki mleka 100 gram czekolady mlecznej lub gorzkiej plus ok 3 łyżki mleka lub śmietany do nasączenia biszkoptu użyłam naparu z kawy cappuccino o smaku orzechowym (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Przygotowanie: orzechy laskowe wykładamy na blachę wyłożoną papierem do pieczenia, i wkładamy do nagrzanego piekarnika do 180 stopni, pieczemy

Blog kulinarny S9.PL
Tort z żelką mango 94

Tort z żelką mango, kremem czekoladowym i kakaowym biszkoptem. To pełen skład tej pychotki. Nie za słodko, smacznie i „kwiatkowo” Uwaga: szklanka 200 ml Składniki na biszkopt kakaowy (tortownica 20 cm): 6 jajek 2/3 szklanki cukru 1 szklanka mąki tortowej 2 łyżki mąki ziemniaczanej 1 czubata łyżka kakao Białka ubijam na sztywną pianę, pod koniec ubijania dodaję stopniowo cukier. Zmniejszam(...)obroty o połowę i dodaję po jednym żółtku. Mąkę tortową i ziemniaczaną oraz kakao mieszam i dodaję do masy, mieszam delikatnie łopatką. Biszkopt piekę w 170 stopniach przez 35-40 minut do suchego patyczka. Po wystygnięciu kroję biszkopt na trzy równe blaty (biszkopt piekę zawsze dzień wcześniej) Do nasączenia: 1 szklanka ostudzonej czarnej herbaty Krem czekoladowy: 150 g czekolady (użyłam

Słodki sentyment
Tort jeżynowy 110

razem mam dla Was przepis na tort jeżynowy , który jest niezwykle łatwy do zrobienia. Podstawą tortu jeżynowego jest intensywnie kakaowy, pełen aromatu biszkopt, który przełożyłam kremem budyniowym z dodatkiem jeżyn. Wierzch tortu udekorowałam kremem i świeżymi jeżynami. Tego typu ciasta robię od czasu do czasu, zazwyczaj wtedy kiedy mam ku temu jakąś okazję typu urodziny. Tym razem tort jeżynowy powstał(...)Jeżyny idealnie sprawdziły się w kremie jak i w dekoracji gotowego już tortu. Znajdziesz mnie na Instagram:  mecooksblog  oraz Facebook:  MeCooks Tort Składniki na tort jeżynowy. Biszkopt kakaowy: 20 dkg mąki pszennej 2 dkg ciemnego kakao 1/2 łyżeczka sody 1/2 łyżeczka proszku do pieczenia 100 ml oleju słonecznikowego 18 dkg cukru pudru szczypta soli 5 dużych jajek

MeCooks
Biszkopt z galaretką i owocami dziadka Jurka + filmik 118

Dziś zapraszam na bardzo klasyczne ciasto, przepis z gatunku tych, gdzie każdy w domu ma swoją wersję czyli biszkopt z galaretką i owocami . To jest przepis naszego dziadka Jurka , zawsze to ciasto piecze, i teraz ja też piekę, ponieważ mój synek uwielbia ten biszkopt. A sam biszkopt jest wyjątkowy i zawsze się udaje , nawet gdy użyte jajka są prosto(...)lepsze jest grzanie góra-dół, a czasem bywa tak, że piekarnik przy grzaniu góra-dół nie dogrzewa prawidłowo piekarnika, wtedy lepiej użyć termoobiegu. Pieczemy do suchego patyczka. 5. Upieczony biszkopt pozostawiamy w foremce do wystudzenia. Gdy wystygnie, wtedy ściągamy papier. Biszkopt jest delikatny i leciutki jak pianka. Ponownie umieszczam go foremce, ale spodem do góry, by miał równą powierzchnię

Kawa z mlekiem
Ciasto Parada 239

znalazłam w starych zapiskach mojej mamy i zapragnęłam je zrobić. Idealne na specjalne okazje, a tak się składa, że dzisiaj są moje urodziny. Parada to ciasto przygotowane na kakaowym biszkopcie nasączonym kawą z alkoholem, przełożone domową masą budyniową, do tego mamy tu jeszczę dwie warstwy bezowe- kokosową i orzechową, które oddzielone są galaretką wiśniową. Wierzch ciasta to herbatniki również nasączone(...)które pełni rolę polewy. Aż 8 pysznych warstw! Połączenie tak różnorodnych składników sprawia, że ciasto jest bardzo ciekawe i niebanalne, a z każdym kęsem odkrywa się nowe smaki. Delikatny biszkopt kakaowy, bardzo kremowa, waniliowa masa budyniowa, chrupiące warstwy - z wiórków kokosowych oraz orzechów włoskich  i orzeźwiająca galaretka. Całość dopełniają herbatniki z nutą kawy i alkoholu oraz kremowa polewa

Kuchnia MagdaLeny
Ciasto Parada 240

znalazłam w starych zapiskach mojej mamy i zapragnęłam je zrobić. Idealne na specjalne okazje, a tak się składa, że dzisiaj są moje urodziny. Parada to ciasto przygotowane na kakaowym biszkopcie nasączonym kawą z alkoholem, przełożone domową masą budyniową, do tego mamy tu jeszczę dwie warstwy bezowe- kokosową i orzechową, które oddzielone są galaretką wiśniową. Wierzch ciasta to herbatniki również nasączone(...)które pełni rolę polewy. Aż 8 pysznych warstw! Połączenie tak różnorodnych składników sprawia, że ciasto jest bardzo ciekawe i niebanalne, a z każdym kęsem odkrywa się nowe smaki. Delikatny biszkopt kakaowy, bardzo kremowa, waniliowa masa budyniowa, chrupiące warstwy - z wiórków kokosowych oraz orzechów włoskich  i orzeźwiająca galaretka. Całość dopełniają herbatniki z nutą kawy i alkoholu oraz kremowa polewa

Kuchnia MagdaLeny
Tort orzechowy z masą czekoladową, orzechową i migdałową 110

super orzechowy tort znalazłam na  tej stronie  i choć jest trochę pracochłonny to z pewnością zadowoli nie jednego smakosza orzechowych wypieków.  Składniki : (tortownica 26 cm) Biszkopt: 8 jajek 130 g mąki pszennej cukier waniliowy 200 g orzechów włoskich lub laskowych (można pomieszać) 2 łyżki mocnej wystudzonej kawy lub kakao szczypta soli 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia Masa(...)czekolady gorzkiej 3 łyżeczki żelatyny Poncz: 200 ml mocnej kawy lub kakao 2 łyżeczki cukru 100 ml czystej wódki Do dekoracji: 100 g płatków migdałów posypka czekoladowa Przygotowanie: Biszkopt: Najlepiej dzień wcześniej przygotować biszkopt orzechowy, gdyż będzie się lepiej kroić. Białka oddzielić od żółtek i ubić ze szczyptą soli na sztywną pianę. Nie przerywając ubijania dosypujemy po łyżce cukru

talerz przyjemności
Biszkopt z kremem brzoskwiniowym i kokosową bezą 116

Bardzo lekkie ciasto z delikatnym kremem z kawałkami brzoskwiń, przykrytym leciutką kokosową bezą. Przepis na blachę 26 cm x 38 cm   Co potrzeba na biszkopt: 4 jajka 3/4 szklanki cukru 120 g mąki pszennej   Co potrzeba do nasączenia biszkopta:   1 szklanka ciepłej, przegotowanej wody, Sok z połowy dużej cytryny Co potrzeba na bezę:   5 białek(...)szklanki mleka 3 żółtka 2 opakowania budyniu waniliowego 300 g miękkiego masła   Co potrzeba na polewę czekoladową:   1/4 tabliczki deserowej czekolady (25 g)   Wykonanie: Robimy biszkopt : białka ubijamy na sztywno, dodajemy cukier, ubijamy, aż cukier się rozetrze, dodajemy po 2 żółtka, ubijamy chwilę, dodajemy mąkę, mieszamy do połączenia wszystkich składników. Ciasto wylewamy na blachę wyłożoną papierem

Bułka z Chlebem
BISZKOPT NA TORT 122

Biszkopt na tort, wysoki i puszysty. Przepis na biszkopt na standardowy rozmiar tortu. Biszkopt jest pięknie puszysty i gąbczasty, idealny do tortu.  Biszkopt nie opada, pięknie wyrasta i ma super gąbczastą strukturę, dzięki czemu bardzo fajnie się nasącza i idealnie zachowuje z kremami. Polecam Wam serdecznie. BISZKOPT NA TORT średnica tortownicy: 21 cm wysokość tortownicy: 9,5 cm składniki(...)inaczej i wiesz najlepiej sama, jak piecze Twój. U mnie to pierwsze 30 minut temp. 170°C, grzanie dół, potem 15 minut 165°C i grzanie dół+termoobieg.  Biszkopt najlepiej używać do tortu po upływie doby, ale biszkopt może leżeć w chłodnym miejscu nawet kilka dni za nim zrobisz tort

SMYKWKUCHNI
Zawijany tort orzechowy z budyniowym kremem 133

powrócić? A gdy przyjdzie chęć na coś słodkiego polecam zawijany tort orzechowy z budyniowym kremem. Wykwintny, delikatny, prawie jak wiedeńskiej kawiarni. Coś szczególnego na Wielkanoc. Nie przepadam za biszkoptami, które sa dla mnie dość ...nudnym ciastem. Biszkopt orzechowy na pewno taki nie jest. Pulchny, konkretny w smaku, pachnący orzechami i lekko czekoladowy przez dodatek kakao. Jeśli lubicie ciasta bardziej wilgotne(...)biszkopt można dodatkowo nasączyć likierem lub lekką herbatą. A do budyniowej masy dodać dowolny aromat, jeśli lubicie. Ja już niczego nie dodaję. Przepadam za takim waniliowym aromatem i kojarzy mi się on z dobrymi, włoskimi lodami. Po co sobie psuć taki nieziemski smak :) Zawijany torcik wymaga może trochę więcej pracy niż inne ciasta. A czasami pewnie trzeciej ręki. Chociażby

dolcevitainmykitchen
Wiosenny tort owocowy z kremem budyniowym i serowym 594

Przepis powstał przy współpracy z marką Wart – Milk. Bardzo polecam! Zapraszam na FILM . Subskrybuj kanał Małej Cukierenki: http://www.youtube.com/malacukierenka Wiosenny tort owocowy z kremem budyniowym i serowym Składniki: Biszkopt: 4 duże jajka – osobno żółtka i białka 30g kakao bez cukru 90g mąki pszennej (użyłam tortowej) 110g cukru 90ml oleju 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia Do nasączenia: 80ml wody(...)mleka wlać rozmieszamy budyń z mąkami i ugotować gęsty budyń. Zdjąć z ognia, nakryć folią spożywczą na dotyk i odstawić do całkowitego ostygnięcia. Ma mieć temperaturę pokojową jak masło. Biszkopt: 2. Piekarnik nastawić na 160C na funkcji termoobieg (na funkcji góra-dół 180C). 3. Białka ubić na sztywną pianę. Ciągle ucierając mikserem dodać cukier i mieszać, aż masa stanie się

Mała Cukierenka
CIASTO BIAŁA DAMA Z BRZOSKWINIAMI 115

Przepis na ciasto biała dama z brzoskwiniami , serkiem philadelphia i kokosem. Ciasto jest na biszkopcie, przełożone kremem z brzoskwiniami i posypane prażonymi wiórkami kokosowymi. Ciasto jest delikatne w smaku. Brzoskwinie nadają mu świeżości, a serek philadelphia dodaje fajnego i wyrazistego akcentu. Jak zrobić takie ciasto biala dama pokazane jest w filmiku . Zapraszam do oglądania. Subskrybuj kanał  RITA creative(...)będziesz na bieżąco z nowymi filmami, lub zapisz się do newslettera, to raz w tygodniu wyślę Ci nowy przepis. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); CIASTO BIAŁA DAMA Z BRZOSKWINIAMI SKŁADNIKI: Biszkopt:  jajka (6 szt.rozmiaru L) cukier (3/4 szkl. = 170 g) mąka tortowa (3/4 szkl. = 110 g) mąka ziemniaczana (1/4 szkl. = 40 g) aromat pomarańczowy (2 łyżeczki) sól (szczypta) Krem: śmietanka kremówka

RITA food channel
Sernik na Zimno na Biszkoptach 99

adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Sernik na zimno na biszkoptach to bardzo smaczny i łatwy do przygotowania deser. To typowo lekki i delikatny deser, który sprawdzi się także jako urodzinowy tort. Jest to jeden z najlepszych i najsmaczniejszych przepisów na sernik na zimno , jakie znam. Sernik na zimno na biszkoptach nie dość, że świetnie smakuje, to na dodatek pięknie wygląda. Nie jest(...)Wówczas adekwatnie do wybranych owoców, dobieramy smak galaretki. Sernik na zimno można przygotować w błyskawicznym tempie, dlatego tym bardziej polecam Wam ten przepis. PRZEPIS NA SERNIK NA ZIMNO NA BISZKOPTACH * Przepis na tortownicę o średnicy 26 cm Składniki 1 kg twarogu sernikowego 1 mała paczka biszkoptów okrągłych  2-3 kiwi  2 galaretki agrestowe 1/3 szklanki cukru (adsbygoogle = window.adsbygoogle

Przepiski.pl
Tiramisu 86

lizać! {"@context":"http:\/\/schema.org","@type":"Recipe","image":["https:\/\/www.bardzogrubysmok.pl\/wp-content\/uploads\/2020\/06\/tiramisu-250x250.jpg","https:\/\/www.bardzogrubysmok.pl\/wp-content\/uploads\/2020\/06\/tiramisu-198x164.jpg","https:\/\/www.bardzogrubysmok.pl\/wp-content\/uploads\/2020\/06\/tiramisu-320x200.jpg"],"recipeIngredient":[" biszkopt przeci\u0119ty na dwa blaty lub biszkopciki,\r","250g serka mascarpone,\r","250ml \u015bmietanki 30%,\r","2 \u0142y\u017cki cukru pudru,\r","p\u00f3\u0142 szklanki kawy,\r","odrobina rumu(...)u0107 stopniowo mascarpone i cukier puder.\r","Kaw\u0119 wymiesza\u0107 z odrobin\u0105 rumu lub amaretto.\r","Biszkopciki u\u0142o\u017cy\u0107 na dnie tortownicy (lub 1 blat biszkoptu) i nas\u0105czy\u0107 po\u0142ow\u0105 przygotowanej kawy.\r","Na doln\u0105 warstw\u0119 u\u0142o\u017cy\u0107 po\u0142ow\u0119 masy \u015bmietanowej.\r","U\u0142o\u017cy\u0107 drug

Bardzo Gruby Smok