mojprzepisna.pl | Najprostszy tort śmietankowy z truskawkami Tort gotowy w 15 min :) O ile wcześniej upieczecie biszkopty. Na szczęście upieczony biszkopt pięknie się mrozi, więc jak goście pukają do drzwi to myk, myk wyciągacie biszkopt z zamrażarki, ubijacie śmietanę, wrzucacie parę truskawek i gotowe! A goście oczy w słup. Czasem warto trzymać zapasowy kubeczek śmietany kremówki i opakowanie serka mascarpone :) Składniki(...)ręką, najlepiej mieszać tylko w jednym kierunku. Ciasto zagarniając szpatułką od spodu do góry. Uwaga, nie można mieszać zbyt długo czy mikserem ponieważ zniszczą się pęcherzyki powietrza. Wymieszany biszkopt przelać do formy, wyrównać. Wstawić do nagrzanego piekarnika. Piec 25-35 min w 160 st., piec do suchego patyczka. Upieczony biszkopt w formie zrzucić na podłogę z 60 cm. Pozostawić
moj przepis namojprzepisna.pl | Bananowa rozkosz Banalnie proste ciasto składające się z bananów, galaretki cytrynowej i biszkoptu czekoladowego. Ciasto przygotowałam z okazji wizyty rodzinki. Ciasto bardzo im smakowało, o czym świadczy fakt, że były prośby o dokładkę :). Ciasto udekorowałam kremem na bazie śmietany i gorzkiej czekolady, ale jeżeli liczycie kalorie, ciasto możecie posypać kakao i też będzie świetnie smakowało. Składniki na blaszkę(...)Biszkopt: 6 dużych jaj (rozmiar L) w temperaturze pokojowej 3/4 szklanki drobnego cukru 3/4 szklanki mąki pszennej tortowej 1/4 szklanki mąki ziemniaczanej 1/4 szklanki kakao Mąkę pszenną, ziemniaczaną i kakao dokładnie wymieszać. Piekarnik nagrzać do 170 st. Białka oddzielić od żółtek, bardzo dokładnie, tak aby nie dostało się żadne żółtko. Białka ubić na prawie sztywno, partiami dodawać cukier, mikser ustawić
moj przepis namojprzepisna.pl | Podwójnie musowe, czekoladowe ciasto z galaretką Ciasto, które troszkę przypomina delicje szampańskie. Pamiętacie je jeszcze? W skład ciasteczka wchodzi biszkopt, mocno nasączony, galaretka z brzoskwiniami, krem z gorzkiej czekolady i krem z białej czekolady. Ciasto jest bardzo przyjemne w smaku, nie za słodkie. Idealne do kawki. Składniki na blachę 21 x 25 cm: Biszkopt: 3 jajka rozmiar(...)Wyrównać. Piec 20 min w 170 st. Od razu po upieczeniu, wyjąć z piekarnika, w formie zrzucić na podłogę z wysokości około 60 cm, wystudzić całkowicie. Nożykiem oddzielić biszkopt od boków tortownicy. Jeżeli biszkopt wyjdzie nierówny, można wyrównać nożykiem wierzch biszkoptu. Biszkopt przełożyć do formy wyłożonej papierem do pieczenia. Nasącz: 200 g dżemu pomarańczowego niskosłodzonego ok 340 g soku
moj przepis naMateusza. Pokryty masą cukrową, jako tynk pod masę użyłam kremu maślanego na bazie bezy szwajcarskiej , w środku krem z białej czekolady, dużo frużeliny truskawkowej oraz odrobina cytrynówki do nasączenia biszkoptów. Tort robiłam w formie 19 cm x 29 cm, następnie posługując się szablonem z papieru wycinałam kształt herbu. Inspiracja Moje Wypieki . Z podanych proporcji wyszedł mi tort około(...)porcji. Tort najlepiej zacząć robić dwa dni przed podaniem, wówczas warto upiec biszkopt i przygotować krem z białej czekolady. Składniki na biszkopt: 5 jajek rozmiar L 10 łyżek cukru 12 łyżek mąki pszennej 4 łyżki mąki ziemniaczanej Mąkę pszenną i ziemniaczaną dokładnie wymieszać, przesiać, odstawić. Tortownicę wyłożyć papierem do pieczenia, samo dno, boków niczym nie smarować. Piekarnik rozgrzać
moj przepis namojprzepisna.pl | Leśny skrzat Ciasto, które wymyśliłam na podstawie zawartości lodówki i zamrażarki. Ciasto robi się szybko, nawet bardzo szybko, pod warunkiem, że dzień wcześniej upieczemy biszkopt. Biszkopt jest wilgotny, nie wymaga dodatkowego nasączania i myślę, że to jeden z tych niezawodnych. Masa ciemna jest zrobiona z mrożonki owoców leśnych oraz jogurtu greckiego. Masa jasna to galaretka z owoców leśnych(...)pracy, mąż niestety nie był zachwycony. Dlaczego leśny skrzat, ze względu na owoce leśne, dzięki którym ciasto jest leciutko kwaśne, orzeźwiające i delikatnie słodkie, a jednocześnie aksamitne. Przepis na biszkopt wzięty z przepisu na Metrowiec . Składniki na biszkopt (duża blacha): 1,5 szklanki mąki pszennej (u mnie typ 650 z Lidla) 3/4 szklanki cukru (u mnie drobny) 4 jajka
moj przepis nabazie kremówki i mascarpone, wypełniony po brzegi truskawkami. Tort ozdobiony jest kremem maślanym na bezie szwajcarskiej. Pracę nad tortem rozłożyłam sobie na dwa dni. Pierwszego dnia z rana upiekłam biszkopt, zrobiłam masy, przełożyłam tort masą i owocami. Następnego dnia z rana zrobiłam krem maślany, obłożyłam tort kremem. W tym dniu tort można serwować ale można go też serwować dnia następnego(...)Składniki na tortownicę 28 cm i wysokości minimum 6 cm, uwaga biszkopt rośnie powyżej rantu formy. Składniki na biszkopt: 10 jajek w temperaturze pokojowej 1,5 szklanki drobnego cukru 1,5 szklanki mąki pszennej tortowej 1/4 szklanki mąki ziemniaczanej 1/4 kakao naturalnego Formę wyłożyć papierem do pieczenia, samo dno. Piekarnik nagrzać do 160 st. Mąkę pszenną, ziemniaczaną i kakao wsypać
moj przepis namojprzepisna.pl | Najprostszy tort śmietankowy z truskawkami Tort gotowy w 15 min :) O ile wcześniej upieczecie biszkopty. Na szczęście upieczony biszkopt pięknie się mrozi, więc jak goście pukają do drzwi to myk, myk wyciągacie biszkopt z zamrażarki, ubijacie śmietanę, wrzucacie parę truskawek i gotowe! A goście oczy w słup. Czasem warto trzymać zapasowy kubeczek śmietany kremówki i opakowanie serka mascarpone :) Składniki(...)ręką, najlepiej mieszać tylko w jednym kierunku. Ciasto zagarniając szpatułką od spodu do góry. Uwaga, nie można mieszać zbyt długo czy mikserem ponieważ zniszczą się pęcherzyki powietrza. Wymieszany biszkopt przelać do formy, wyrównać. Wstawić do nagrzanego piekarnika. Piec 25-35 min w 160 st., piec do suchego patyczka. Upieczony biszkopt w formie zrzucić na podłogę z 60 cm. Pozostawić
moj przepis namojprzepisna.pl | Bananowa rozkosz Banalnie proste ciasto składające się z bananów, galaretki cytrynowej i biszkoptu czekoladowego. Ciasto przygotowałam z okazji wizyty rodzinki. Ciasto bardzo im smakowało, o czym świadczy fakt, że były prośby o dokładkę :). Ciasto udekorowałam kremem na bazie śmietany i gorzkiej czekolady, ale jeżeli liczycie kalorie, ciasto możecie posypać kakao i też będzie świetnie smakowało. Składniki na blaszkę(...)Biszkopt: 6 dużych jaj (rozmiar L) w temperaturze pokojowej 3/4 szklanki drobnego cukru 3/4 szklanki mąki pszennej tortowej 1/4 szklanki mąki ziemniaczanej 1/4 szklanki kakao Mąkę pszenną, ziemniaczaną i kakao dokładnie wymieszać. Piekarnik nagrzać do 170 st. Białka oddzielić od żółtek, bardzo dokładnie, tak aby nie dostało się żadne żółtko. Białka ubić na prawie sztywno, partiami dodawać cukier, mikser ustawić
moj przepis namojprzepisna.pl | Podwójnie musowe, czekoladowe ciasto z galaretką Ciasto, które troszkę przypomina delicje szampańskie. Pamiętacie je jeszcze? W skład ciasteczka wchodzi biszkopt, mocno nasączony, galaretka z brzoskwiniami, krem z gorzkiej czekolady i krem z białej czekolady. Ciasto jest bardzo przyjemne w smaku, nie za słodkie. Idealne do kawki. Składniki na blachę 21 x 25 cm: Biszkopt: 3 jajka rozmiar(...)Wyrównać. Piec 20 min w 170 st. Od razu po upieczeniu, wyjąć z piekarnika, w formie zrzucić na podłogę z wysokości około 60 cm, wystudzić całkowicie. Nożykiem oddzielić biszkopt od boków tortownicy. Jeżeli biszkopt wyjdzie nierówny, można wyrównać nożykiem wierzch biszkoptu. Biszkopt przełożyć do formy wyłożonej papierem do pieczenia. Nasącz: 200 g dżemu pomarańczowego niskosłodzonego ok 340 g soku
moj przepis naMateusza. Pokryty masą cukrową, jako tynk pod masę użyłam kremu maślanego na bazie bezy szwajcarskiej , w środku krem z białej czekolady, dużo frużeliny truskawkowej oraz odrobina cytrynówki do nasączenia biszkoptów. Tort robiłam w formie 19 cm x 29 cm, następnie posługując się szablonem z papieru wycinałam kształt herbu. Inspiracja Moje Wypieki . Z podanych proporcji wyszedł mi tort około(...)porcji. Tort najlepiej zacząć robić dwa dni przed podaniem, wówczas warto upiec biszkopt i przygotować krem z białej czekolady. Składniki na biszkopt: 5 jajek rozmiar L 10 łyżek cukru 12 łyżek mąki pszennej 4 łyżki mąki ziemniaczanej Mąkę pszenną i ziemniaczaną dokładnie wymieszać, przesiać, odstawić. Tortownicę wyłożyć papierem do pieczenia, samo dno, boków niczym nie smarować. Piekarnik rozgrzać
moj przepis nakilku składników. Zapraszam Zapraszam też na film SKŁADNIKI NADZIENIE -500ml śmietanki 36% -500g serka mascarpone -3-4 czubate łyżki cukru pudru DODATKOWO -ok 36 szt podłużnych biszkoptów -kakao -2 łyżki kawy rozpuszczalnej -ok 250ml przegotowanej, zimnej wody -opcjonalnie 2 łyżki amaretto Do miski dajemy bardzo dobrze schłodzoną śmietankę 36% i ubijamy. Gdy zaczyna gęstnieć dodajemy mascarpone oraz(...)cukier puder. Wszystko miksujemy do uzyskania gęstego kremu. Na folii spożywczej układamy biszkopty. Każdy z nich wcześniej zanurzamy w kawie. *zanurzanie w kawie ma trwać moment, nie może za długo by biszkopty nie rozmokły. Układamy w prostokąt 4x9 (4 biszkopty-długość, 9 biszkoptów szerokość) Następnie na biszkoptach rozprowadzamy krem ***zostawiamy trochę kremu do późniejszej dekoracji rolady*** Delikatnie rozsmarowujemy krem
moje pyszne łatwe i sprawdzone przepisy krok po krokuOliwka skończyła 12 lat :) z tej okazji zażyczyła sobie tort z masą z mleka w proszku. Tak więc powstał tort Milky Way, ale żeby nie był taki mdły, blaty biszkoptu przełożyłam dżemem z czarnej porzeczki. Połączenie smaków okazało się strzałem w dziesiątkę. I wbrew pozorom nie jest to wcale trudny tort. Każdy sobie z nim poradzi ;) Wszystkim zaproszonym gościom tort(...)smakował. Córka też była bardzo zadowolona z takiej słodkiej niespodzianki :) Biszkopt kakaowy: 7 jajek 1 szkl cukru 1 szkl mąki pszennej 1/4 szkl mąki ziemniaczanej 1/3 szkl gorzkiego kakao Masa mleczna: 1 szkl mleka 2/3 szkl cukru kilka kropel ekstraktu waniliowego 2 szkl mleka w proszku 300 g miękkiego masła słoik dżemu z czarnej porzeczki słodka herbata do nasączenia biszkoptu
Smakołyki AsiKrem: 500ml mleka 3 łyżki cukru 1 cukier wanilinowy większy 1 budyń waniliowy duży (na 750ml mleka) 1 łyżka płaska mąki pszennej 250g miękkiego masła Dodatkowo: 1 opakowanie okrągłych biszkoptów (ok 180g) 2 galaretki agrestowe (zielone) 700ml wody Filiżanka kawy espresso do nasączania biszkoptów 100g czekolady deserowej 100g czekolady mlecznej 175g słodkiej 30% śmietanki 150g posiekanych orzechów włoskich Sposób(...)Wyrównujemy, widelcem robimy "esy" i ponownie wyrównujemy. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180ºC i pieczemy do suchego patyczka- ok 30 minut. Po upieczeniu studzimy w formie. Z zimnego biszkoptu ściągamy delikatnie nożem przypieczoną górę (wyrównujemy), a następnie dzielimy na dwa cienkie blaty. Galaretka: Ok 2 godziny przed przygotowaniem kremu, rozpuszczamy galaretki w 700ml gorącej wody. Galaretka przed wyłożeniem
Kuchnia w czekoladzienaszym stole podczas wielu rodzinnych spotkań i uroczystości. Każdy się nim zachwyca i zawsze jako pierwsze znika z patery :). Idealne dla miłośników kokosa. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki na biszkopt: 5 jaj L 1 szklanka mąki pszennej tortowej (szklanka o pojemności 250 ml) 1 szklanka cukru 2 łyżki mąki ziemniaczanej 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia 1 łyżka oleju 1 łyżka(...)słoika. 2 czerstwe bułki kajzerki 3 szklanki mleka 1/2 szklanki cukru 250 gram margaryny lub masła 200 gram wiórek kokosowych 1 opakowanie cukru wanilinowego (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Przygotowanie: upieczenie biszkoptu: białka ubijamy wraz ze szczyptą soli na sztywną pianę. Gdy piana będzie ubita to cały czas miksując dodajemy po jednym żółtku. Następnie wsypujemy obydwie mąki z proszkiem do pieczenia
Blog kulinarny S9.PLadsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Cudowny i puszysty biszkopt z dodatkiem słodkiej masy oraz galaretki z aromatycznymi truskawkami to idealne połączenia smakowe, które zawiera ciasto truskawkowa Finezja. Ciasto truskawkowa Finezja jest bardzo delikatne i lekkie, charakteryzują je cudowne, soczyste kolory, wspaniały wygląd oraz jeszcze lepszy smak. Do przygotowania ciasta możecie użyć świeżych truskawek, ale jeśli nie macie do nich dostępu, śmiało można(...)wypiek. Zapraszam serdecznie na ciasto truskawkowa Finezja , które stanowi idealny dodatek do aromatycznej kawy, a także będzie świetnym pomysłem na poczęstunek dla gości. PRZEPIS NA CIASTO TRUSKAWKOWA FINEZJA Składniki BISZKOPT 4 jajka 100 g cukru 100 g mąki pszennej 40 g mąki ziemniaczanej szczypta soli KREM 400 ml mleka 10 g mąki ziemniaczanej 1 łyżka cukru 1 łyżka cukru wanilinowego
Przepiski.pl