Biszkopt z kremem brzoskwiniowym i kokosową bezą

Biszkopt z kremem brzoskwiniowym i kokosową bezą

Biszkopt z kremem brzoskwiniowym i kokosową bezą

Przepis na : deser

  Bardzo lekkie ciasto z delikatnym kremem z kawałkami brzoskwiń, przykrytym leciutką kokosową bezą. Przepis na blachę 26 cm x 38 cm   Co potrzeba na biszkopt: 4 jajka 3/4 szklanki cukru 120 g mąki pszennej   Co potrzeba do nasączenia biszkopta:   1 szklanka ciepłej, przegotowanej wody, Sok z połowy dużej cytryny Co potrzeba na bezę:   5 białek 200 g cukru 180 g wiórek kokosowych 2 płaskie łyżeczki mąki ziemniaczanej Co potrzeba na krem brzoskwiniowy:   1 puszka brzoskwiń w syrop... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Bułka z Chlebem

Warto przeczytać

Przepis na idealny biszkopt

Poniżej przedstawiony zostaje przepis na idealny biszkopt, które jest jednym z najdelikatniejszych ciast.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.