biszkopt - 15361 przepisów (strona:14/1025)

Piegusek z musem borówkowym w galaretce 17

Magiczne borówkowe ciasto z makiem. Dwuwarstwowa galaretka musowa ze zmiksowanymi jagodami leśnymi, na biszkopcie z dodatkiem czarnego maku. Biszkopt ma jasny odcień, niemalże biały, ze względu na to że pieczony jest wyłącznie z białek jaj. Ostatnia możliwość na wykorzystanie świeżych jagód leśnych w tym sezonie. {"@context":"https:\/\/schema.org","@type":"Recipe","name":"Bia\u0142y biszkopt z makiem i galaretk\u0105(...)https:\/\/prostepesto.pl\/wp-content\/uploads\/2020\/08\/bialy-biszkopt-z-borowkami.jpg","https:\/\/prostepesto.pl\/wp-content\/uploads\/2020\/08\/bialy-biszkopt-z-borowkami-500x500.jpg","https:\/\/prostepesto.pl\/wp-content\/uploads\/2020\/08\/bialy-biszkopt-z-borowkami-500x375.jpg","https:\/\/prostepesto.pl\/wp-content\/uploads\/2020\/08\/bialy-biszkopt-z-borowkami-480x270.jpg"],"description":"Biszkopt z makiem na bazie samych bia\u0142ek z musow\u0105 galaretk\u0105 ze zmiksowanych jag\u00f3d le\u015bnych. Piegusek z jagodow\u0105 galaretk\u0105.","keywords":["bor\u00f3wki","galaretka","jagody","jajko

ProstePesto.pl
Tort kostka 21

razem miał być tort dla miłośnika Lovecrafta, Pyrkonu , gier i kości. Powstały zatem dwie kostki o smaku czekoladowym przełamanym czarną porzeczką. Składniki na biszkopt: 4 jajka ½ szklanki cukru 1 szklanka mąki tortowej 1 ½ łyżki mąki ziemniaczanej Białka ubijam na sztywną pianę, pod koniec ubijania dodaję stopniowo cukier i ubijam, aż piana będzie lśniąca i sztywna jak na bezę. Następnie dodaję(...)jednym żółtku cały czas ubijając. Mąkę tortową i ziemniaczaną mieszam i dodaję do masy, mieszam delikatnie łopatką. Biszkopt piekę w blaszce 28×28 cm w temperaturze 170 stopni przez 15-20 minut do suchego patyczka. Biszkopt będzie miał wysokość około 2 cm. Piekę dwa takiej samej wielkości biszkopty, czyli łącznie z 8 jajek (celowo rozłożyłam pieczenie na 2 razy

Słodki sentyment
Ciasto Rocher / Rocher Cake 29

imprezy w większym gronie. To wspaniały smakołyk dla wielbicieli słodkości. Inspirowałam się przepisem znalezionym na TEJ stronie, ale dość znacznie go zmodyfikowałam. Moje ciasto ,,Rocher" składa się bardzo prostego biszkoptu z kakao - nie oddzielamy tu żółtek od białek, ale ubijamy jajka w całości. Jeśli chcecie, by biszkopt nie opadł po upieczeniu i zachował kształt, możecie wypróbować technikę znaną z biszkoptu(...)rzucanego. Zaraz po upieczeniu upuśćcie blaszkę z gorącym ciastem na podłogę (z wysokości piekarnika; warto podłożyć dywanik lub koc). Pamiętajcie, by upiec biszkopt dzień wcześniej, na drugi dzień łatwiej się kroi. Dzisiejsze ciasto tortowe składa się z dwóch kremów - prostego kremu ze śmietanki i mascarpone oraz fantastycznego kremu czekoladowego z Nutellą, który smakiem bardzo przypomina tytułowe czekoladki, na których się

Lekcje w kuchni
Idealny biszkopt kakaowy 174

Idealny biszkopt kakaowy Zwany także biszkoptem „rzucanym” bo zaraz po upieczeniu trzeba nim rzucić o podłogę z wysokości około 30 centymetrów. Biszkopt świetnie wyrasta, jest równiutki, ponieważ po wystudzeniu przewracamy go „do góry dnem”, dzięki czemu obie strony stają się idealnie płaskie. Łatwo podzielny, spokojnie możemy go przeciąć na cztery lub pięć blatów. Z moich obserwacji(...)stwierdzam jednak, że biszkopt kroi się dużo łatwiej na drugi dzień po upieczeniu.     Składniki: 5 jajek 3/4 szklanki cukru – drobnego do wypieków 1/3 szklanki kakao 2/3 szklanki mąki pszennej tortowej 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia     *** Mąkę mieszamy z kakao i proszkiem do pieczenia *** *** Białka jaj oddzielamy od żółtek i ubijamy na sztywno (uważając

Blog z Apetytem
Czekoladowy brzoskwiniowiec 22

oraz czekolada w postaci eleganckich zdobień, które wyjątkowo łatwo sami wykonacie- a efekt końcowy będzie bardzo profesjonalny Poniżej przepis – sporządzony krok po kroku z dołączonymi zdjęciami. Smacznego! SKŁADNIKI NA BISZKOPT CZEKOLADOWY : 6 jajek szklanka mąki pszennej 150g. masła/margaryny do pieczenia 150g. ciemnej czekolady szklanka cukru łyżeczka proszku do pieczenia SKŁADNIKI NA MASĘ : 500ml. śmietany kremówki 36% (dobrze schłodzonej) 500g(...)pieczenia 3 łyżki kakao 3 łyżki wody szklanka cukru DODATKOWO: brzoskwinie w puszce pół tabliczki ciemnej czekolady (na zdobienia czekoladowe) 200 ml. śmietany kremówki (do ozdoby) Wykonanie Ciasta: BISZKOPT CZEKOLADOWY : Dno blachy [standardowa blacha do pieczenia, wymiary 25 na 36 cm.] smarujemy masłem i opruszamy bułką tartą lub kaszą manną. Czekoladę umieszczamy razem z masłem w szklanej misce i rozpuszczamy

Domowe Torty
Tort rocznicowy 51

dodatkiem cukrowych róż w ciepłych kolorach, jest idealnym tortem do świętowania ślubów i ich rocznic. Jego romantyczny wygląd to tylko jedna z zalet, które nadają mu uroczysty charakter…biszkopt został przełożny kremem, zrobionym na bazie śmietanki i mascarpone, z dość sporym dodatkiem likieru (tym samym kremem tort został ozdobiony), co sprawia, że tort ma wyjątkowo pyszny, charakterystyczny smak, który pamięta(...)gości. Ciekawe, czy wśród nich znajdziecie chociaż jedną osobę, której ten tort by nie smakował? Mi się to nie udało! Zapraszam do przepisu i Życzę smacznego!!! SKŁADNIKI NA JEDEN BISZKOPT : (NALEŻY PODWOIĆ ILOŚĆ SKŁADNIKÓW, GDYŻ BĘDZIEMY POTRZEBOWALI DWA, TAKIE SAME BISZKOPTY) 6 jajek 3/4 szklanki mąki pszennej 6 łyżek mąki ziemniaczanej lub budyniu waniliowego szklanka cukru 4 łyżki likieru łyżeczka

Domowe Torty
Tort Serce w Różyczki Śmietanowo – Jagodowy 52

owocami jagodowymi w kształcie serca, w śliczne różyczki. Tort ma ładny kolor, taki liliowy od owoców, nie dodawałam żadnego barwnika. Jest bardzo smaczny, wilgotny, nie za słodki, owocowy. Biszkopt upiekłam w foremce w kształcie serca, ale możemy użyć tortownicy o średnicy 21-22cm. Tort będzie idealny na urodziny, rocznicę, dzień matki, bardzo polecam! Jest wysoki i fantastycznie wygląda. Proszę(...)pamiętać o subskrypcji kanału Mała Cukierenka na YouTube! . Zapraszam na FILM . Subskrybuj kanał Małej Cukierenki: http://www.youtube.com/malacukierenka (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Tort Serce w Różyczki Śmietanowo – Jagodowy Składniki: Biszkopt: 4 duże jajka – osobno żółtka i białka 150g cukru 160g mąki pszennej (użyłam tortowej) 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia 1 łyżeczka cukru wanilinowego Do nasączenia: 100ml cytrynówki 80-90ml wody

Mała Cukierenka
Delicja orzechowo-kakaowa z galaretkami 50

weekend, a nie ma przepisu ;-) To ciasto właściwie towarzyszy nam od lat dzieciństwa. To chyba jedno z najczęściej pieczonych przez mamę ciast. Pamiętam, że mama kiedyś piekła cieniutki jasny biszkopt, który potem kroiła na długie cienkie pasy i układała na masie zostawiając rowki na galaretkę. Teraz korzystam z biszkoptów typu kocie języczki i między nie wlewam tężejącą galaretkę. Można też(...)upiec jeden wielki biszkopt, a potem przedzielić je na dwa blaty. Ja piekę dwa - jeden orzechowy, a drugi kakaowy. U nas też się przyjęło to ciasto, szczególnie córka lubuje się w takich wypiekach. Składniki (blaszka 23x34cm) : Biszkopt kakaowy: 4 jajka 3/4 szklanki cukru 2/3 szklanki mąki 2-3 łyżeczki ciemnego kakao 1 łyżeczka proszku do pieczenia Biszkopt orzechowy: 5 jajek

Kuchnia domowa Ani
TORT AUTA ZYGZAK MCQUEEN 41

ułatwione, że dzieciaki chciały osobne torty, więc nie musiałam kombinować jak połączyć ich zainteresowania na jednym torcie. Chłopiec bardzo lubi zygzaka Mcqueen'a, więc wykonałam tort w stylu angielskim, biszkopt, czekoladowy krem, krem maślany do otynkowania i dekoracja z lukru plastycznego. Przyznam, że robiłam już kilka tortów z lukrem, jednak za każdym razem mam kłopot z jego położeniem na tort(...)było równo i nie pękał. Dla mnie to najtrudniejsza część tortu;) Mam nadzieję, że sprostałam oczekiwaniom solenizanta :) Składniki na biszkopt: * 6 jajek w temperaturze pokojowej * 1 szklanka mąki pszennej tortowej * 3/4 szklanki drobnego cukru do wypieków Wykonanie: Białka oddzielić od żółtek. Białka ubić na sztywną pianę. Pod koniec ubijania dodawać stopniowo cukier i ciągle ubijać pianę, tak by nie były

Zrób to smacznie
Tort orzechowo – kokosowy z frużeliną malinową 78

pełen ciepłych wspomnień i wzruszeń. Mój syn to mój prywatny ósmy cud świata i najważniejszy mężczyzna w moim życiu. Przygotowałam dla niego słodki upominek w postaci pysznego tortu. Delikatny biszkopt mocno nasączony ponczem, przełożony kremem orzechowym, który zdecydowanie tu dominuje. Całość przełamana warstwą cudownie kokosowego kremu z gęstą frużeliną malinową. Drukuj Czas przygotowania 2 hr Czas gotowania 45 min Czas(...)przygotowania 2 hr 45 min Czas przygotowania 2 hr Czas gotowania 45 min Czas przygotowania 2 hr 45 min Biszkopt 7 jajek 127 g mąki tortowej 45 g mąki ziemniaczanej 203 g cukru szczypta soli Krem orzechowy 500 g serka mascarpone 500 ml śmietany kremówki 150 g posiekanych orzechów 100 g gorzkiej czekolady 100 g mlecznej 5 łyżek cukru pudru

Wędrówki po kuchni
Biszkopt z kremem ajerkoniakowym i porzeczkami 41

Biszkopt z kremem ajerkoniakowym i porzeczkami Biszkopt z kremem ajerkoniakowym i porzeczkami to troszkę odmieniona wersja klasycznego biszkoptu z kremem i owocami jaki na pewno niejednokrotnie gościł w naszych domach Niski, puszysty biszkopt, krem o lekko alkoholowym smaku, soczyste czarne porzeczki i galaretka. Łatwy w przygotowaniu, szybki w zjedzeniu Biszkopt z kremem ajerkoniakowym i porzeczkami to pyszne ciasto, które polecam(...)dorosłym   Przepis na tortownicę o średnicy 24 cm   SKŁADNIKI: Biszkopt: 2 jajka 2 łyżki cukru kilka kropli aromatu cytrynowego 2 czubate łyżki mąki pszennej 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia Krem: 1 budyń waniliowy 400 ml mleka 2 łyżki cukru do budyniu 1/2 szklanki cukru pudru 50-100 ml ajerkoniaku ( według upodobań ) 100 g masła Dodatkowo: 1 łyżka soku

WSZYSTKO SMACZNE
Kukułka 96

Wilgotne, nie za słodkie, z posmakiem alkoholu, jednak nie za mocnym. Pyszne. I chyba pyszniejsze z każdym kolejnym dniem;) Sprawdzi się z całą pewnością na różnych uroczystościach rodzinnych. Polecam. Biszkopt kakaowy: 6 jajek 1 szkl. cukru 3/4 szkl. mąki 2-3 łyżki kakao 1 łyżeczka proszku do pieczenia szczypta soli 2 łyżki oleju Biszkopt jasny: 3 jajka 1/2 szkl. cukru(...)wanilinowego 100 g czekolady gorzkiej 100 g czekolady mlecznej 1/2 szkl. wódki Masa śmietanowa: 800 ml śmietany 36% 4 łyżki cukru pudru 2 op. śmietan-fixu   Białka na biszkopt kakaowy ubijamy na sztywno ze szczyptą soli. Pod koniec, łyżka po łyżce dodajemy cukier. Następnie dodajemy po 1 żółtku, miksując po każdym dodaniu do połączenia. Na końcu wlewamy olej, miksujemy

Smaki Na Talerzu
Tort Orzechowy z Czekoladowym Kremem 171

marką Bakalland . Tort jest bardzo smaczny, aromatyczny, wilgotny, dla łasuchów, którzy uwielbiają czekoladę. Wygląda wspaniale, apetycznie. Tort nie jest trudny w przygotowaniu, proszę dokładnie przeczytać przepis i obejrzeć film. Biszkopt nasączyłam alkoholem, jeśli chcemy go pominąć, możemy go zastąpić lekko posłodzoną wodą z sokiem z cytryny. Bardzo polecam… Zapraszam na FILM . Subskrybuj kanał Małej Cukierenki: http://www.youtube.com/malacukierenka (adsbygoogle = window.adsbygoogle(...)push({}); Tort Orzechowy z Czekoladowym Kremem Składniki: Biszkopt: 100g orzechów laskowych Bakalland 50g orzechów włoskich Bakalland 5 jajek – osobno żółtka i białka 180g cukru 2 łyżeczki cukru wanilinowego 190g mąki pszennej (użyłam tortowej) 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia Krem: 700ml mleka 2 budynie czekoladowe bez cukru 1 łyżeczka mąki ziemniaczanej 100g gorzkiej czekolady 100g mlecznej czekolady 1 łyżka cukru

Mała Cukierenka
Deser z biszkoptami, truskawkami i lemon curd 190

Czas przygotowania: 30 minut Ilość porcji: 5-6 porcji Drukuj Deser z biszkoptami, truskawkami i lemon curd By Piotr 25 stycznia 2015 Daj się ponieść słodkiej przyjemności zajadając ten deser z biszkoptami, truskawkami i lemon curd wedle przepisu ze strony Cookuj.pl. Mniam! Składniki: śmietana 30% - 500 ml mascaropne - 150 g lemon curd - 3-4 łyżki czekolada mleczna - 100 g truskawki(...)biszkopty - 12 sztuk (savaordi) cukier puder - 1-2 łyżki Wykonanie: Truskawki pokroić na ćwiartki, przełożyć do miseczki. Posłodzić łyżką cukru pudru. Zimną śmietanę i ubić na sztywno. Pod koniec ubijania dorzucić 1,5 łyżki cukru pudru i serek mascarpone. Zmiksować krótko do połączenia. Do masy śmietanowej wmieszać łyżką lemon curd. Po przygotowaniu szklanek lub pucharków deser układać warstwowo: pełna łyżka

COOKUJ
Tort jabłkowy 79

Tort jabłkowy to przekładany 3-warstwowy biszkopt na kruchym spodzie. Bardzo pracochłonne ciasto składające się z kruchego ciasta posmarowanego konfitura oraz wysokiego biszkoptu przełożonego masą budyniową i masą jabłkową. var metaslider_8750 = function($) { $('#metaslider_8750').nivoSlider({ boxCols:8, boxRows:1, pauseTime:3000, effect:"fold", controlNav:true, directionNav:true, pauseOnHover:true, animSpeed:700, prevText:"<", nextText(...)porcji: 16 kawałków Składniki: Kruche ciasto: 150 g mąki pszennej ½ łyżeczki proszku do pieczenia 3 płaskie łyżki cukru (40 g) 1 cukier waniliowy szczypta soli 100 g margaryny Biszkopt: 5 jajek 125 g mąki pszennej (niecała ½ szklanki) 125 g cukru ½ łyżeczki proszku do pieczenia 1 łyżka cukru waniliowego Masa budyniowa: 1 budyń waniliowy 500 ml mleka 2 łyżki

KuchniaWeDwoje.pl

Proponowane wyszukiwania