suchego patyczka. /mojewypieki.com/KREM CZEKOLADOWY:4 jajka 1,5 szklanki cukru300g masła bez dodatku oleju 50 ml spirytus lub wódki30g cukru wanilinowego 200g czekolady gorzkiej ( mleczna, biała -wedle gustu) Jajka ubijamy z cukrem, cukrem waniliowym i solą w kąpieli wodnej do momentu, aż masa zbieleje, powiększy znacznie swoją objętość i będzie bardzo ciepła (ok. 10-15 minut
Pudełko rozmaitościKasza jaglana zapiekana z białym serem,żurawiną, jabłkami i kruszonkąinspiracja Myślałam, że będzie trochę bardziej zwarte, dlatego chciałam wyciągnąć, no i w ten sposób powstała taka jedna wielka "papka" na talerzu :P Ale jaka dobra *.* Moja "teoria" jest taka, że jabłka były dość twarde, nie zmiękły i nie pociły soku, przynajmniej tak mi się wydaje :P Następnym razem chyba
More food, love and dreamsSKŁADNIKI:/FARSZ:- Szpinak świeży, 1/3 opakowania,- Pieczarki, 1/2 opakowania,- Papryka Czerwona, 1 mała- Papryka Żółta, 1 mała,- Ser Żółty, 400 g,- Wędlina z indyka, 200 g,- Cebula, 5-6 białych- Mieszanka "Pomidor, oregano, chilli" Piątnica, na smak,- Pomidorki Igiełki Piątnica, na smak.- Pieprz czarny,- Domowa mieszanka suszonych warzyw, - odrobina oleju,/Dodatkowo DIP CZOSNKOWY DOMOWY /mocno czosnkowy, kremowy./CIASTO:SKŁADNIKI
Wypisz Wymalujstalibyśmy w kuchni. Więc polecam taki 30 minutowy bigos.Czy to jest wogle możliwe? przygotowanie bigosu w 30 minut?przekonajcie sie sami :)Składniki:pół kg schabu1 nózka z brokuła1 por biała czescpół głowki włoskiej kapusty3 marchewkisól morska Kamispieprz młotkowany z kolendrą Kamis1/2 szkl.sosu sojowego(mozna pominąć)olej do smażeniaWykonanie:Schab kroimy w cienkie paseczki.Przyprawiamy solą i pieprzem.Zanurzamy mięsko w sosie
Z Majeczką w kuchniodpowiednio je posoliliśmy. Aczkolwiek lepiej dosolić na talerzu, niż jeść przesolone.6. Przekładamy składniki do garnka, dokładnie je ugniatamy. Na wierzch kładziemy jeszcze odrobinę smalcu, przykrywamy pieczonki liściem białej kapusty, dokręcamy wieko garnka i pieczemy na ognisku.Jeśli nie macie liści kapusty to przykryjcie pieczonki folią aluminiową lub papierem do pieczenia.Trudno określić czas pieczenia. Wszystko zależy od rodzaju i wielkości
W kuchni Katiewszystkim to co najważniejsze: smak! Serdecznie zapraszamy :)SKŁADNIKI:Dla 3 osób.Dorsz:3 świeże filety z dorsza (ok. 200 g każdy)sól, pieprz do smakuSos cytrynowy:100 ml białego wytrawnego wina1 cytryna50 ml śmietanki 30%sól, pieprz do smakuPurée z zielonego groszku:450 g zielonego groszku (może być mrożony)kilka listków mięty3 łyżki oliwy z oliweksól, pieprz(...)podajemy polanego sosem cytrynowym, położonego obok lub na purée z zielonego groszku, w asyście karmelizowanej marchewki. Do tego jeszcze tylko cząstka cytryny i listek mięty. No i obowiązkowo kieliszek białego wina do tego! ;)Smacznego
W kuchni Katienikt sobie w nim nic nie ceni), zaopatrzyłyśmy się w nasze własne smakołyki. Może to zabrzmi głupio ale nasze żołądki i podniebienia uratowały słoiczki. Wyobraźcie sobie miny tych w białych kitlach, kiedy ze słoiczków wyjęłyśmy bananowe chlebki! :) Zdziwienie widać było na kilometr. Ale i tak przegrało ono z ich mimiką spowodowaną tym, że podgrzewałyśmy zupę krem w słoiczku włożonym
Wypisz WymalujKOTLETY MIELONE Z KURCZAKASkładniki:- 4 udka z kurczaka- 3 liście laurowe- 4 kulki zioła angielskiego- 3 kulki owoców jałowca- 1 bułka- 1 cebula biała- 1 jajko- 1 łyżeczka czosnku w granulacie- 1 łyżeczka majeranku- 3 łyżeczki musztardy delikatesowej- bułka tarta- pieprz czarny mielony- przyprawa "Kucharek"- olej do smażeniaSposób przygotowania:W garnku gotujemy do miękkości udka z kurczaka
Mentor Smakuwody zwiększając wydajność ciasta). Co prawda powinien ważyć pół kilograma, ale nie mam koszyka tej wielkości. Stąd ilości składniki są dobrane do wypieku chleba ok. 0,8 kg.Udział białej mąki pszennej (550), mleka w proszku oraz smalcu, chleb nabrał delikatności i łagodniejszego smaku, nadanego przez dość długo fermentującą podmłodą żytnią. Efekt - bardzo udany. I jak zwykle, najsmaczniejszy
Grahamka, weka i kajzerkapapryki czerwonej- musztarda - kapusta kiszona- 2 GARŚCIE- szynka parmeńska-15 PLASTRÓW- 150 g sera żółtego wędzonego- wykałaczki- olej do smażeniaSchab, jeżeli masz w całości myjemy, osuszamy i odkrajamy białe błony, przyjemniej się je jak ich nie ma. Odkrojonych skrawków nie wyrzucamy. Kroimy na 1 cm plastry, po czym każdy osobno klepiemy tłuczkiem do mięsa na 0,5 cm grubość
Pasje JolkiKASZANKA NA GORĄCOSkładniki:- 1 kaszanka- pół białej cebuli- pół łyżki masła- pół łyżeczki lubczyku otwartego- 1 łyżka szczypiorku (poszatkowanego)- 1/3 łyżeczki pieprzu czarnego mielonego- pół łyżeczki przyprawy "Kucharek"Sposób przygotowania:Na patelni rozpuszczamy masło, dodajemy obraną kaszankę. Cebulę kroimy w drobną kostkę i dodajemy do kaszanki. Dodajemy przyprawy i podsmażamy około 15minut i gotowe. Smacznego
Mentor Smakupaprykę, z której wydrążamy środek i kroimy na 8 kawałków, mniej więcej podobnej wielkości do schabu. Resztę papryki zjadłem od razu:) Pieczarki myjemy i o ile nie są idealnie białe obieramy daszek, ja zawsze odrywam nóżki, ale możecie równie dobrze zostawić. Kroimy na pół, lub dajemy ich 8. Cebule czerwoną kroimy w 8 plastrów. Cukinie myjemy i obierakiem kroimy
Parowar Facetawymieszać. Po wyjęciu ciasta kakaowego wylać masę kokosową i podpiec około 10 minutWarstwa jabłkowa:6 dużych jabłekcynamonJabłka zetrzeć na tarce, odcisnąć sok, gdy ciasto się podpiecze - wyjąć rozłożyć na białym cieście jabłka posypać cynamonem, na to wszystko zetrzeć na tarce ciasto kakaowe, które było w zamrażarce. Piec w 180 stopniach ok 30 minut
Ciasta ciastka ciasteczka Słodka chwila zapomnieniawym.30x11cm, można użyć mniejszą będzie wówczas wyższy.Składniki:- 3 szklanki ugotowanej kaszy jaglanej- 500g pieczarek- 3 cebule- 2-3 ząbki czosnku (nie trzeba)- 1 pęczek natki pietruszki- 1 puszka białej fasoli- ok.60g mąki ziemniaczanej- sól i pieprz do smaku- olej lub oliwa do podsmażenia pieczarek i cebuli z czosnkiem (dałam olej kokosowy bezzapachowy)Pieczarki umyć, pokroić na małe
Smaczne Zdrowewino umieszczamy w garnku. Na małej mocy palinka, ciągle mieszając doprowadzamy do rozpuszczenia. Zdejmujemy z palinka i odstawiamy do ostygnięcia. Żółtka ubijamy z cukrem, do otrzymania puszystej, lekko białej masy. Dodajemy rozpuszczoną z masłem czekoladę. Ubijamy krótko do połączenia się składników. Dodajemy migdały, imbir i ubijamy krótką chwilę. W czystej misce ubijamy białka na sztywną pianę. Ubitą pianę stopniowo
Made By Mom And Son