głowie chodził mi taki oto przepis więc musiałam je mieć :-) Składniki: 1 cukinia ok. 600 g 200 g kurek 2 łyżki masła 1 duża biała cebula 2 opakowania serka pleśniowego po 400 g 2 łyżki śmietany ząbek czosnku sól, pieprz Sposób przyrządzenia: Kurki oczyścić, pokroić na mniejsze części
pieprzny smaczekinnych pomysłów na owsiankę, koniecznie spróbuj: #po kliknięciu w link w nowej karcie automatycznie otworzy się przepis :) owsianka z cukinią i jajkiem sadzonym nocna owsianka z malinami, migdałami i białą czekoladą
tost z dżememdoskonały surowiec do naszych kiwanych schabowych " class="wp-smiley" style="height: 1em; max-height: 1em;" />" class="wp-smiley" style="height: 1em; max-height: 1em;" /> Najsmaczniejsze są odmiany o jasnej białej lub seledynowej skórce , która jest cieniutka jak np. u odmian : Wanda , Zeppelin , Dubaczek . Doskonałe , zarówno same jak i dodatek do obiadu . Polecam , pyszne , lekkie danie " class="wp-smiley" style
Ogrodnik w podróżypewnością zaskoczy pozytywnie biesiadników . Doskonałe danie główne , jeśli jeszcze do niego podamy mizerię , to mamy kompletny obiadek . Składniki na 6 porcji : 0,5 kg drobiowej wątróbki 3 białe papryki 150 g wędzonego boczku 1 łyżeczka miodu 2 cebule średniej wielkości kawałek 4 -5 plastrów wędzonego sera np. rolady ustrzyckiej 4 łyżki majonezu 2 łyżki bułki tartej 1/2 płaskiej łyżeczki mielonego
Ogrodnik w podróżymusli błonnikowe (1 szklanka) Czas przygotowania: do 10 min. Liczba porcji: 1 Przygotowanie: Banana obieramy, kroimy i zalewamy mlekiem. Przy pomocy blendera zamieniamy w masę. Na powierzchni powstanie biała piana. Podgrzewamy przez kilka minut ciągle mieszając, żeby się nie przypaliło. Do miski wsypujemy musli, które zalewamy ciepłą masą z mleka i banana
Weganka gotujeSkładniki: grejpfrut czerwony (1 szt.) banan (1 szt.) Czas przygotowania: 5 min. Liczba porcji: 1 Przygotowanie: Obieramy i kroimy banana i grejpfruta. Przy grejpfrucie zostawiamy jak najwięcej białej skórki, żeby nie stracić zawartych w niej składników. Następnie przy pomocy blendera zamieniamy wszystko w mus. Przelewamy do szklanki i mamy pyszny deser. Jest gęsty, więc polecam użycie łyżeczki
Weganka gotujeSkładniki: biała fasolka (1 puszka) czerwona cebula (1/2 szt.) bułka tarta (1/3 szklanki) mąka ziemniaczana (1 łyżka) margaryna (2 łyżki) olej lub oliwa do smażenia sól pieprz ostra przyprawa do grilla Czas przygotowania: 25 min Liczba porcji: 4 kotlety Przygotowanie: Cebulę kroimy w paski i smażymy na margarynie. W trakcie smażenia kroimy. Fasolkę odcedzamy, przyprawiamy i bledujemy. Dodajemy mąkę
Weganka gotujeSkładniki: biała fasola (2 szklanki surowej) jabłko (1 szt.) pomarańcz (1 szt.) cytryna (1 szt.) imbir (kawałek wielkości połowy łyżeczki) cynamon (1/2 łyżeczki) Czas przygotowania: 1 dzień namaczania fasoli + 2 h Ilość: ok. 1 l Przygotowanie: Fasolę zalewamy 1 litrem zimnej wody i moczymy przez 1 dzień. Jeśli fasola wchłonie całą wodę, dolewamy jeszcze trochę. Namoczoną fasolę odcedzamy
Weganka gotujepłatków róży- najlepiej z terenów wiejskich, nie pryskanych i mocno pachnących 400 g drobnego cukru pudru sok wyciśnięty z jednej cytryny Wykonanie: Na początek odcinamy z płatków róży białą ich część (słyszałam, że jest gorzkawa- sama nie wiem, nie próbowałam, swoje poodcinałam). Następnie przebrane płatki płuczemy w ciepłej wodzie i pozostawiamy do wyschnięcia. Wyschnięte płatki przekładamy do makutry
Krakowskie smaki Aniprzymierzałam się do zrobienia tych bułeczek i oto są. Najtrudniej się zabrać za ich robienie, bo w rzeczywistości aż tak wiele czasu to nie zabiera. Smak ciasta drożdżowego i białego sera zapieczonego na nim bardzo mi odpowiada. Takie bułeczki świetnie pasują do zjedzenia na szybkie drugie śniadanie, z kawą lub herbatą. Bułeczki są umiarkowanie słodkie, więc na potrzeby słodszej wersji(...)świeżych drożdży 250 ml ciepłego mleka 4 łyżki miodu płynnego 2 jajka 70 g masła roztopionego szczypta soli mleko do posmarowania ciasta masa serowa: 250 g sera białego twarogowego 1 żółtko 50 g masła 3 - 4 łyżki cukru pudru 1 - 2 łyżki cukru z wanilią lukier: 5 kopiastych łyżek cukru pudru 1 łyżka soku z cytryny 1 łyżka gorącej wody
Kuchcik gotujesię nic nie chce. Kto robi? Czasami dziecko, czasami ja. Co mamy na talerzu? Naleśnik z Musem Truskawkowym i malinowym serem. Co się stanie jak wrzucimy kostkę białego sera do malaksera i będziemy miksować za długo? No właśnie, powstanie taki oto ser jaki widać na zdjęciu, za rzadki aby posmarować naleśnika, ale idealny aby jeść naleśniki w takiej formie(...)łyżki Musu z Malin Mus Truskawkowy (w formie dżemu, jaki co roku robię) ale spokojnie możesz dodać inny dżem listki mięty do dekoracji cukier do smaku 250 g sera białego Wykonanie: Tak wiem do ciasta naleśnikowego dodaje się też wodę mineralną gazowaną, ale tak jak napisałam to ciasto najprostsze, a wody gazowanej akurat nie miałam. Jak się robi ciasto? Wszystkie
Blondynka GotujeJeżeli lubicie leczo przedstawiamy Wam pomysł na leczo z warzywami zamknięte w słoikach, które będzie idealne na zimowe wieczory Składniki: - 1 kg fasolki szparagowej żółtej - 2 kg papryki białej/czerwonej - 2 cebule - 1 kg pomidorów - 1 kg cukini - sól, pieprz, słodka papryka - 1 łyżka masła Składniki na 7 słoików o pojemności 0,7l. Najpierw w garnku rozpuszczamy masło
Kuchenne Wariacjelaskowymi. Ma jakiś pierdyliard kalorii, ale jak mam zginąć zjedzona przez wściekłe lisy, to przynajmniej zginę nażarta! Potrzebujemy: makaron tagliatelle 200 g kurek dwie garście orzechów laskowych pół małej, białe cebuli 200 ml śmietanki 18% (użyłam łaciatej) sól, pieprz, gałka muszkatołowa świeże oregano – konieczne! łyżka masła Stawiamy makaron i zabieramy się za sos. Orzechy drobno siekamy i prażymy
ladykitchenpara-margin-bottom:.0001pt; mso-pagination:widow-orphan; font-size:10.0pt; font-family:"Times New Roman","serif";} Składniki: 1 kapusta pekińska 25 dag winogron różowych 25 dag winogron białych 3 pomarańcze 15 dag orzechów włoskich 1 opakowanie sera feta 3 łyżki oliwy sok z połówki cytryny sól, pieprz Wykonanie: Kapustę myjemy i kroimy w paski. Umyte winogrona kroimy
psgotujemy