deseru Riesling Divinus Secco z winnicy Rappenhof. Dania, które przygotowaliśmy były przygotowane z rieslingiem lub tworzyły z nim zgrany duet. Riesling jest jednym z moich najbardziej ulubionych białych win nie tylko podczas hucznie obchodzonego tygodnia Rieslinga. Pierwsze wzmianki o Rieslingu pochodzą z XV wieku. Uważa się, że praprzodkowie obecnego Rieslinga pochodzą z Nadrenii. Obecnie najwięcej uprawia się go w Niemczech
królestwo garówminut w temp 180*c-do suchego patyczka. KREM: Całe jajka ubijamy z cukrem pudrem oraz z cukrem waniliowym nad par ą a ż masa b ę dzie biała i l ś ni ą ca, odstawi ć do wystudzenia. Czekolad ę łamiemy na małe kawałki rozpuszczamy w małej miseczce w k ą pieli wodnej
Wanilia i Kardamonświecie nie do wykrycia w smaku. Dzisiejsze ciasto jest cukiniowo – czekoladowe, z pyszną warstwą serka kremowego, urozmaiconego smakiem kokosa. Pięknie się prezentuje, iście w czarno – białych barwach. Smakuje fantastycznie i jest bardzo proste i szybkie w przygotowaniu. Składniki ma ciasto: 370 g mąki pszennej 60 g kakao 1 łyżeczka sody oczyszczonej 0,5 łyżeczki proszku do pieczenia
Made By Mom And Sonżelatynowe "kluski", których niestety już nie da się wymieszać. Masę serową przelać na schłodzony spód z herbatników. Odłożyć do lodówki do całkowitego stężenia, najlepiej na całą noc. Można polać białą lub ciemną czekoladą
Cakes By Kejtmoim pieczeniem zaczynam nietypowo, bo przepisem na pyszny, domowy chlebek. Dla mnie to strzał w dziesiątkę. Bardzo długo zachowuje świeżość, z chrupiącą skórką i mięciutkim miąższem. Pysznie smakuje z białym twarogiem i miodem. Śniadanie idealne! Składniki: 200g mąki pszennej razowej 200g mąki żytniej razowej 100g mąki pszennej chlebowej 30g drożdży 400 ml letniej wody łyżeczka soli łyżeczka cukru dowolne ziarna
Cakes By Kejtśliwek suszonych 100 g gorzkiej czekolady 100 g brązowego cukru 100 g masła 100 g mąki 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia 1 jajko MASA SEROWA: 1 kg mielonego sera białego 300 g serka waniliowego 300 g cukru pudru 4 jajka POLEWA: 200 g gorzkiej czekolady 60 g masła 2-3 łyżki śmietanki 100 g śliwek suszonych Przygotowanie(...)Masa serowa: Ser biały, serki waniliowe i cukier puder zmiksować w misce. Gdy masa się wyrówna, dodawać po jednym jajku i dalej ubijać kilka minut. Gotową masę serową wylać na podpieczone ciasto i dalej piec ok 70 min w 160 stopniach. Ostudzić sernik w piekarniku
Cakes By Kejtkolację. W zanadrzu mam jeszcze kilka przepisów na malinowe ciasta, a miniserniczki to tylko przedsmak :) Składniki: 1/2 kg twarogu mielonego 3 jajka 1 opakowanie budyniu waniliowego 100ml kremówki 50g białej czekolady 2 łyżki miodu 12 malin Przygotowanie: Śmietankę podgrzać, rozpuścić w niej czekoladę, przestudzić. Ser, jajka, miód i budyń zmiksować, dodać masę śmietankowo-czekoladową, wymieszać. Masa jest dość rzadka
Cakes By Kejtdeserów i wypieków można z nich wyczarować! Dziś przepis inspirowany przepisem cudownej Lilianki z bloga"Lili w kuchni" http://www.liliwkuchni.blogspot.com/ . U niej trochę inny, jednak niebiesko - białe połączenie tak mi się spodobało, że musiałam je odtworzyć w swojej kuchni. Już niedługo na blogu inne borówkowe "wytwory mojej wyobraźni", np. borówczanki, jaglany deser borówkowy (i malinowy też!) i na pewno
Cakes By Kejtsosu hoisin 3 łyżki sosu sojowego 1 łyżka wina ryżowego (w ostateczności można zastąpić mieszanką wódki i słodkiego wina) 1 łyżeczka mąki ziemniaczanej 1 płaska łyżeczka chili sól, biały pieprz olej do smażenia Schab umyć, osuszyć i pokroić w cienkie paski. Dodać 2 łyżki sosu sojowego, wino ryżowe, biały pieprz i mąkę ziemniaczaną. Wymieszać i marynować w lodówce co najmniej
Trzeci talerzdeseru Riesling Divinus Secco z winnicy Rappenhof. Dania, które przygotowaliśmy były przygotowane z rieslingiem lub tworzyły z nim zgrany duet. Riesling jest jednym z moich najbardziej ulubionych białych win nie tylko podczas hucznie obchodzonego tygodnia Rieslinga. Pierwsze wzmianki o Rieslingu pochodzą z XV wieku. Uważa się, że praprzodkowie obecnego Rieslinga pochodzą z Nadrenii. Obecnie najwięcej uprawia się go w Niemczech
królestwo garówdzielę na mniejsze części. Dodaję z powrotem do sosu, który zagotowuję, ewentualnie doprawiam do smaku. Odstawiam z ognia i dodaję śmietanę, dokładnie mieszam. Tak przygotowaną potrawkę podaję z ugotowanym białym ryżem
Kuchnia co dniazarówno u mężczyzn, jak i u kobiet. Sprawdźcie zatem czy działa. Ja dopiero zjadłam zupkę na jego bazie więc zaczekam, aż moce zaczną działać:):):) Składniki: 1 cebula biała 2 marchewki pęczek selera naciowego por pęczek lubczyku świeżego 3 łyżki oliwy 2l wody Wykonanie: Warzywa myjemy. Cebulę, marchew, seler i por kroimy na mniejsze części
Apetyt na Zielonepodwinąć pod spód.Tak przygotowaną chałkę położyć na przygotowaną blachę podsypaną mąką. Zostawić do wyrośnięcia na ok pół godziny. 4. Wierzch posmarować rozkłóconym żółtkiem. Można posypać: kruszonką białym lub czarnym sezamem a także kminkiem. Piec około pół godziny w 200 stopniach w zależności od rodzaju piekarnika
AZgotuj!Składniki: kostka białego sera puszka szprotek lub wędzonych na wagę 1 łyżeczka keczupu i przecieru pomidorowego 1 łyżka kaparów pół czerwonej cebuli drobno posiekanej w kosteczkę posiekany koperek kilka ziaren różowego pieprzu papryka czerwona w proszku do dekoracji Różowa pasta ze szprotkami Przygotowanie: 1. Rozgnieć widelcem biały ser, dodaj ryby, keczup i koncentrat pomidorowy. 2. Dadaj cebulę koperek
AZgotuj!pokrój w plasterki, cebulę w kostkę. Uduś pieczarki z cebulą i czosnkiem na łyżce oleju. Dodaj roztarty czosnek i dopraw solą. Pod koniec dodaj pieprz ziołowy lub biały oraz natkę z pietruszki. W wysokim naczyniu przygotuj ciasto naleśnikowe łącząc wszystkie składniki. Smaż na małej ilości oleju cienkie placki. W rondlu(...)rozcieńcz koncentrat pomidorowy z wodą tak aby uzyskać konsystencję sosu. Dodaj szczyptę cukru trzcinowego lub białego, cynamon i proszek z goździka. Po kilku minutach dodaj odrobinę octu czerwonego i sól do smaku. Najlepiej aby wszytko robić w jednym czasie, choć sos pomidorowy można zacząć znacznie wcześniej. 5. Podawaj
AZgotuj!