suszone morele Wykonanie: - Szpinak mrożony należy wyjąć wieczorem do miseczki i zostawić na noc, by się rozmroził; najwygodniej jest używać rozdrobnionego - Pomarańcze obrać z grubej skóry i z białej otoczki, podzielić na cząstki - Banany, morele, pomarańcze, jagody goji, orzeszki coli i guaranę umieścić w blenderze - Dolać trochę wody i zmiksować na gęstą, kremową konsystencję - Dodać wiórki kokosowe, wymieszać, przelać
Wegańska kuchnia orientalnaząbek czosnku - kawałek pora (biała część) - kawałek papryczki chili - 50g brokuła
Wegańska kuchnia orientalnaimbiru - 1 mała marchewka - ¼ łyżeczki cynamonu - kawałek pora (biała część) - ¼ łyżeczki kurkumy - 1 mała pietruszka
Wegańska kuchnia orientalnasię rozmroził; najwygodniej jest używać rozdrobnionego - Morele i jagody goji można zalać wodą na noc, ale nie jest to konieczne - Pomarańczę obrać z grubej skóry i z białej otoczki, podzielić na cząstki - Wszystkie składniki umieścić w blenderze - Dolać trochę wody i zmiksować na gęstą, kremową konsystencję - Wymieszać, przelać do kubka. Gotowe
Wegańska kuchnia orientalnasyropu z agawy Wykonanie: - Szpinak mrożony należy wyjąć wieczorem do miseczki i zostawić na noc, by się rozmroził; najwygodniej jest używać rozdrobnionego - Pomarańcze obrać z grubej skóry i z białej otoczki, podzielić na cząstki - Gruszkę obrać i wykroić gniazda nasienne - Wszystkie składniki umieścić w blenderze - Dolać trochę wody i zmiksować na gęstą, kremową konsystencję - Przelać do kubka. Gotowe
Wegańska kuchnia orientalnasyropu z agawy Wykonanie: - Szpinak mrożony należy wyjąć wieczorem do miseczki i zostawić na noc, by się rozmroził; najwygodniej jest używać rozdrobnionego - Pomarańcze obrać z grubej skóry i z białej otoczki, podzielić na cząstki - Wszystkie składniki umieścić w blenderze - Dolać trochę wody i zmiksować na gęstą, kremową konsystencję - Dodać wiórki kokosowe, wymieszać, przelać do kubka. Gotowe
Wegańska kuchnia orientalnasyropu z agawy Wykonanie: - Szpinak mrożony należy wyjąć wieczorem do miseczki i zostawić na noc, by się rozmroził; najwygodniej jest używać rozdrobnionego - Pomarańczę obrać z grubej skóry i z białej otoczki, podzielić na cząstki - Wszystkie składniki umieścić w blenderze - Dolać trochę wody i zmiksować na gęstą, kremową konsystencję - Dodać wiórki kokosowe, wymieszać, przelać do kubka. Gotowe
Wegańska kuchnia orientalnacynamonu - 3 zielone szparagi - ¼ łyżeczki brązowego cukru - kawałek białej części pora - sól himalajska - ¼ puszki pomidorów
Wegańska kuchnia orientalnabrokuła - odrobina cynamonu - kawałek białej części pora - ½ łyżeczki
Wegańska kuchnia orientalnajaglana z oliwkami, fasolą i brokułem Składniki: - 100g kaszy jaglanej - ¼ łyżeczki kurkumy - 100g białej fasoli
Wegańska kuchnia orientalnacukinii - szczypta cynamonu - ½ białej cebuli
Wegańska kuchnia orientalnasojowy - 2 łyżki mrożonego groszku - kawałek białej części pora - 2 ząbki czosnku - kawałek papryczki chili - 1 łyżeczka tahini Wykonanie: - Warzywa umyć i posiekać: paprykę w paski, marchewkę, pora i pieczarki w plasterki, czosnek i chili w drobną kostkę, brokuła w małe różyczki - Pokroić tofu w kostkę (ja miałam gotowe tofu marynowane w sosie sojowym, a la kurczak, przywiezione
Wegańska kuchnia orientalnapłatkach - 1 ugotowany ziemniak - sól himalajska - 1 mała marchewka - ½ białej cebuli cukrowej - 2 ząbki czosnku - 1 łyżeczka tahini * Można oczywiście użyć fasoli z puszki, ale gotowana w domu jest zdrowsza Wykonanie: - W garnku zagotować wodę, dodać kaszkę kukurydzianą, sól
Wegańska kuchnia orientalnasól himalajska - 50g fasolki szparagowej - ½ białej pietruszki - 2 łyżki mrożonej kukurydzy - 1 ząbek czosnku - kawałek papryczki chili - 1 łyżeczka oliwy Wykonanie: - Kaszę wsypać na wrzątek, dodać sól, gotować przez 15 minut - Warzywa umyć, z cukinii wyciąć gniazda nasienne i pokroić w paski, marchewkę i pietruszkę w plasterki, brokuła podzielić na małe różyczki, fasolkę na połówki, czosnek i chili drobno
Wegańska kuchnia orientalnaprzez ok. 5 min na pulchną, jednolitą masę. Do 1/4 masy sernikowej dodajemy mus śliwkowy i pozostałe 2 łyżki mąki pszennej. Dokładnie mieszamy. Na upieczony spód wylewamy białą masę sernikową, a na nią śliwkową masę sernikową. Następnie za pomocą noża przeprowadzamy kilka razy po powierzchni sernika, aby powstał nam efekt marmurka. Następnie dno i boki
Kuchnia Łukasza