Wieprzowina z fasolką i makaronem w sosie hoisin

Wieprzowina z fasolką i makaronem w sosie hoisin

Wieprzowina z fasolką i makaronem w sosie hoisin

Chiński sojowo-śliwkowy sos hoisin, słodko-pikantny i bardzo aromatyczny, stanowi świetne tło dla smażonej wieprzowiny z fasolką szparagową i makaronem. Smaczna i prosta propozycja dla wielbicieli kuchni chińskiej, ale i dla wielbicieli fasolki. Składniki na danie dla 2 osób: 400 g schabu 300 g fasolki szparagowej 100 g chińskiego błyskawicznego makaronu chow mein (można zastąpić zwykłym makaronem) 3 szalotki 4 ząbki czosnku 100 ml sosu hoisin 3 łyżki sosu sojowego 1 łyżka wina ryżowego (w ostateczności można... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Trzeci talerz

Autor

Trzeci Talerz

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

sosy, fasolka, makarony, makaron, fasolka szparagowa, schab, mięso, kuchnia chińska, wieprzowina, warzywa, makaron po chińsku, dania chińskie, dania mięsne, sos do makaronu, makaron smażony, dania z makaronem, sos mięsny, mięso duszone, schab duszony z warzywami, dania na gorąco

Inne przepisy z Trzeci talerz

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.