rozpuszczenia. Masę dzielimy na 2 części. Do jednej z nich wlewamy zmiksowane blenderem jagody. Wlewamy do pojemniczków masę jagodową i wstawiamy je do lodówki. Pilnując, aby masa biała, której nie wstawiliśmy do lodówki się nie ścięła, czekamy, aż masa jagodowa stężeje. Gdy masa jagodowa się zetnie, wylewamy na nią masę śmietankową. Całość wstawiamy do lodówki
Smak mojego domujagód, Kruszonka: 4 łyżki cukru, 50 g mąki, 50 g masła, 1 łyżka cukru z waniliowego Wykonanie: Jajka ubijamy z cukrem do momentu aż masa będzie biała i puszysta. Cukier powinien się rozpuścić. Dodajemy jogurt, miksujemy. Następnie dolewamy olej. Mąkę przesiewamy z proszkiem do pieczenia i stopniowo dodajemy do masy jajecznej. Dokładnie miksujemy. Gotowe ciasto przelewamy
Passion of Cookingblaszce – będą na pewno tak samo dobre. Ciasteczka pieczmy około 7 minut lub do czasu, kiedy zaczną lekko rumienić się na brzegach. Do dekoracji użyłam rozpuszczonej czekolady i białej polewy waniliowej (na bazie tłuszczu kokosowego – można kupić ją w Lidlu). Czekoladę i polewę rozpuszczamy w kąpieli wodnej, kiedy nie są już gorące, ale ciągle są jeszcze płynne
Ciastkozercybardzo , ale to bardzo, świeżych ogórków z każdych innych nie będą już tak chrupiące . Składniki : 1,5 kg ogórków 1/2 małej czerwonej papryki 1 mała marchewka 1 łyżeczka gorczycy białej 1 łyżeczka ziaren pieprzu kilka ziaren ziela angielskiego – po 3 na słoik kilka liści laurowych -po jednym na słoik kilka baldachów kopru zalew a : 1,5 l wody
Ogrodnik w podróżyciasteczka to idealna pełnowartościowa przekąska do pracy - są lekkie i zdrowe bo nie zawierają białej mąki ani cukru a zawartość tahini, czyli sezamowej pasty dostarczy Wam energii tak potrzebnej na przykład po obiedzie gdy poziom cukru we krwi powoli spada. Przygotowanie ich jest banalnie proste bo wystarczy po prostu wymieszać wszystkie składniki. Jako dodatek wykorzystajcie coś z domowych przetworów
Milion Smakówdziałkowcyh. Ja często widzę je w mieście rosnące w parkach i na skwerach powstałych po likwidacji działek pracowniczych, będących niegdyś na obrzeżach miasta. Wiosną drzewka śliwkowe są pięknie obsypane białymi kwiatami a w lipcu i sierpniu rodzą pyszne owoce. Mirabelki są słodkie a jednocześnie kwaskowe i doskonale nadają się na przetwory . Można robić z nich dżemy, powidła czy kompoty. Mirabelki
Smaczna Pyzarzeczą o jakiej myślimy :) Ale coś słodkiego możemy przygotować bez jego użycia :) Składniki: - 300 g malin - 1/2 szklanki cukru pudru - 1 i 1/2 łyżki żelatyny - 400 g sera białego - 2 łyżeczki cukru waniliowego - 1 szklanka cukru pudru - 1 i 1/2 łyżki żelatyny Przygotowanie: Ser biały mielimy i mieszamy z cukrami oraz rozpuszczoną w 2 łyżkach wody żelatyną. Przygotowaną masę
Zainspirowana w kuchnipełnoziarnistej 2 łyżki masła 2 łyżki oleju rzepakowego 25 dag jeżyn 1/2 szklanki wiórek kokosowych pół łyżeczki cynamonu 1 łyżeczka sodki 1/2 szklanki cukru trzcinowego plus 3 łyżki cukru białego 1/2 łyżeczki soli Przygotowanie: Wymieszać mąki z sodą oraz solą W drugiej misce połączyć wiórki, cynamon, biały cukier i odstawić na bok Cukier trzcinowy zmiksować z masłem i olejem
Proste Potrawypochodzą z moich archiwów (to była moja pierwsza terrina), gdy jeszcze nie planowałam zakładać blogu. W najbliższym czasie planuję zrobić terrinę i wymienię zdjęcia ;) Podobne przepisy Prawdziwy żurek z białą kiełbasą i żeberkami Klasyczny pasztet mięsny z pistacjami i żurawiną... Crostini z pate z watróbki z karmelizowaną gruszką... Perliczka w pomarańczowej marynacie .yuzo_related_post img{width:180px !important
Pociąg Do Kuchnikiszonej lub kwaszonej* – 3-4 marchewki – 1 seler – 1 pietruszka – Natka pietruszki – 1 por – 1 duża cebula – Łyżka masła – pół szklanki białego wina – Kilka ziemniaków – 1-2 garści kaczy pęczak – Sól, pieprz, papryka słodka, opcjonalnie kminek/ kmin rzymski, pieprz cayenne, imbir suszony Żeberka pokroić w paski, zagotować(...)zrobić) oddaje smak wywarowi. Mięso wrzucane do wrzątku „zamyka” smak w środku i zatrzymuje soki. Podobne przepisy Perliczka w pomarańczowej marynacie Jesienny pieczony udziec indyka Krem szparagowy biały Clam chowder czyli gulasz z małży z Nowej Anglii .yuzo_related_post img{width:180px !important; height:170px !important;} .yuzo_related_post .relatedthumb{line-height:16px;background: !important;color:!important
Pociąg Do KuchniPrawdziwe, zgodne z certyfikatami unijnymi. A tak po prostu, prawdziwe, tradycyjne poznańskie rogale marcińskie, jedyne w swoim rodzaju. Biały mak, bakalie, drożdżowe ciasto półfrancuskie. Zero sztucznych składników. Takich nie znajdziecie w żadnej, nawet certyfikowanej cukierni. Składniki masa makowa: – 0,5 kg BIAŁEGO maku – 300 g cukru (najlepiej drobnego do wypieków) – 200 g miodu
Pociąg Do Kuchnizastąpi. Rewelacyjny do mięs, wędlin, pasztetów, jajek. Niektórzy jedzą go łyżkami. Składniki: 5 ogórków konserwowych (ok. 170-180 g) 160 g marynowanych grzybków (najlepiej maślaków) 60 g białej części pora 3 czubate łyżki majonezu (osobiście używam tylko i wyłącznie majonezu Pegaz, ale wiem, że jest dostępny głównie w Poznaniu, więc użyjcie swojego ulubionego) 1 czubata łyżka musztardy stołowej
Pociąg Do Kuchnikilka godzin. Można udekorować bitą śmietaną i posypać zostawioną wcześniej skórką z limonki. Podobne przepisy Rogale marcińskie Brazylijska lemoniada z limonki Tarta z porzeczkami z kremem z białej czekolady Tarta z czekoladowym musem .yuzo_related_post img{width:180px !important; height:170px !important;} .yuzo_related_post .relatedthumb{line-height:16px;background: !important;color:!important;} .yuzo_related_post
Pociąg Do Kuchnikremówka 36% 150 ml, konfitura malinowa, wiorki czekoladowe Podobne przepisy Tarta Key Lime Pie czyli prawdziwa amerykańska tar... Aromatyczne ciasto marchewkowe z frostingiem Tarta z porzeczkami z kremem z białej czekolady .yuzo_related_post img{width:180px !important; height:170px !important;} .yuzo_related_post .relatedthumb{line-height:16px;background: !important;color:!important;} .yuzo_related_post .relatedthumb:hover{background:#fcfcf4
Pociąg Do Kuchnipomidorów albo 100g świeżych pomidorków koktajlowych – 1 duża cebula – 3-4 ząbki czosnku – 0,2-0,3l wina półwytrawnego, najlepiej czerwonego, ale jeśli macie pod ręką białe, też można użyć – liść laurowy, ziele angielskie, sól, pieprz, majeranek, czerwona słodka papryka, ocet balsamiczny Wykonanie: Ośmiorniczki rozmrozić, najlepiej w mleku. Osuszyć ręcznikiem. W garnku rozgrzać oliwę
Pociąg Do Kuchni