Wytrawny placek z ricottą i grillowaną cukinią

Wytrawny placek z ricottą i grillowaną cukinią

Wytrawny placek z ricottą i grillowaną cukinią

Przepis na : kolacja

To może być pyszna kolacja. Ciasto: 2 szklanki mąki 150 ml gazowanej wody 5 łyzek oliwy z oliwek pół łyżeczki soli szczypta cukru Rozwałkuj ciasto na ok 32 cm średnicy i rozłóż nadzienie Nadzienie: 250 gram ricotty 1 jajko 50 gram tartego parmezanu łyżeczka oregano Zawiń brzegi ciasta formując zakładki Zgrilluj cukinię Zgrilluj białą włoską cebulę Wstaw do piekarnika i piecz ok 50 minut w 190 stopniach  Porcje placka polałam octem balsamicznym i grubo mielonym czarnym pieprzem. Moja rada:&nbs... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu AZgotuj!

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.