Cukiniowo- porowe placuszki z mąką sojową

Cukiniowo- porowe placuszki z mąką sojową

Cukiniowo- porowe placuszki z mąką sojową

Robi się je szybko. Zjada jeszcze szybciej. Nie. Nie musi być mąka sojowa. Z mąką  z cieciorki też smaku dobrze. Nie . Nie musi być mąka z warzyw strączkowych.  1 uukinia biała część pora 2 jajka 2 czubate łyżki mąki sojowej sól pieprz olej   Zetrzyj cukinię na grubych oczkach, posól i odstaw. Pora pokrój w drobniutkie pół-krążki. Wyciśnij wodę z  cukinii. Dodaj jajka i mąkę. Wymieszaj. Ciasto nakładaj na gorący olej i smaż aż zrobią się rumiane. ... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu AZgotuj!

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.