Kotlety rybne są bardzo proste w przygotowaniu, a jednoczenie bardzo smaczne i z pewnością znajdą swoich wielbicieli wśród domowników. Kotlety Rybne (Medaliony Rybne) - Składniki : ok. 500 g filetów z białej ryby 2-3 łyżki bułki tartej duże jajko koperek pietruszka pieprz sól (lub ewentualnie można użyć gotowej przyprawy do ryb) 2-3 łyżki bułki tartej dodatkowo: ok. pół
Słodka StronaPyszne babeczki które upiekła moja córka Agnieszka z moją niewielką pomocą Składniki: - 150 g masła - 125 g czekolady (ze skórką pomarańczy 70% kakao ) - 50 g czekolady białej - 300 g mąki - 2 łyżeczki proszku do pieczenia - 1/2 łyżeczki sody - 2 łyżki kakao - 1 szklanka cukru - 1 mały olejek zapachowy butter-vanille albo waniliowy - 2 duże jajka - 170 ml mleka
W królestwie smaków Beatyduże opakowanie ciastek peti bure nadziane czekoladą - dowolny alkohol do moczenia ciastek Sposób przygotowania 1. ciasto - do miski wbić jajka dodać cukier miksować aż masa zrobi się biała Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia sodą i cynamonem Na przemian z olejem dodawać do ciasta Cały czas miksować Dodać marchewkę i rodzynki piec 180 % 40 -45 minut
W królestwie smaków BeatyŚledzie robię na święta i na imprezy Składniki - 6 filetów śledziowych - 1 cebula czerwona - 2 cebule białe - 2- 3 ogórki kiszone - wykałaczki zalewa - 2 szklanki wody - 0,5 szklanki octu - 3 łyżki cukru - 5 ziela angielskiego - 2 liście laurowe - 1 łyżka pieprzu kolorowego Sposób przygotowania 1. - śledzie wymoczyć od nadmiaru soli odsączyć z wody ogórki pokroić na ćwiartki
W królestwie smaków BeatyPomysł na pyszną szybką kolację Składniki - 2 białe kiełbasy - 2 pieczarki - 1 cebula - 1/4 papryki czerwonej - olej i troszkę masła - przyprawa ulubiona np grill Sposób przygotowania 1. - Cebulę pokroić w paski na patelnię wlać troszkę oleju dodać masło - Cebulę troszkę przesmażyć dodać pieczarki pokrojone w plastry i paprykę pokrojoną na grubsze kawałki - Kiełbasę ponacinać w kilku miejscach
W królestwie smaków Beatyciastek oblaten (nie koniecznie ) Sposób przygotowania 1. - Migdały orzechy kakao mąkę przyprawę do pierników cynamon amoniak wymieszać w pojemniku 2. - Jajka i białko ubić z cukrem na białą masę Dodać kandyzowaną skórkę i starty na dużej tarce marcepan Wsypać suche składniki wymieszane razem zmiksować aż się połączą składniki zostawić masę na godzinę aby odpoczęła
W królestwie smaków Beatybudynie śmietankowe - 1/2 szklanki mleka w proszku - 200 g masła - 300 g cukru - 2 łyżeczki cukru waniliowego - tarta skórka z 1/2 cytryny Polewa - 100 g masła - 150 g białej czekolady - 2- 3 łyżki wody Posypka - 125 g masła - 125 g cukru pudru - 125 g mleka w proszku Sposób przygotowania 1. ciasto - Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia dodać cukier
W królestwie smaków BeatyProsta pyszna zupka szybko się ją robi i jest bardzo smaczna Składniki - 1 mały kalafior - 4 ziemniaki - biała część z poru - rosół - 2 łyżki masła - 1 pietruszka - sól - pieprz - gałka muszkatołowa - mały kubek śmietany - 1/2 opakowania roszpunki - 1 łyżka masła - sól pieprz - 1 łyżeczka tartej bułki - groszek ptysiowy Sposób przygotowania 1. Por pokroić w paski podsmażyć na patelni
W królestwie smaków BeatyWiecie, że porzeczki uprawiano już w XV i XVI w.? Niestety nadal są niedoceniane, ale bywają miłośnicy tych pięknych trzech sióstr: biała, czerwona i czarna. Osobiście uwielbiam pod każdą postacią i jestem autentyczną porzeczkową fanką. Przepis na keczup obiecałam już w zeszłym roku fanom na facebooku, ale dopiero dziś udało mi się pięknie oprawić całość i dzielę się
Farmażonyustach karmel - to synonimy jakości i urozmaicenia. Jednak miłośnicy bardziej klasycznych, prostych smaków także mam dobre nowiny - niemieckie słodkości słyną również z prostych i pysznych produktów, jak zwykła biała lub ciemna czekolada. Co sprawia, że w Polsce i wielu innych krajach niemieckie słodycze zdobywają coraz to większe rzesze klientów? Niespotykany smak, wysoka jakość produktu, duża dostępność i przede wszystkim
Cynamonowe szczęścierównież do zapiekanek, sosów, pizzy czy dań bardziej wyszukanych, jak coraz popularniejsze fondue. Kulinarną kompozycję z łagodnym w smaku serem Aldamer, najlepiej stworzą lekkie wina o delikatnym bukiecie, białe bądź różowe. Źródło: http://www.msm-monki.pl/Nasze,produkty/Sery_typu_szwajcarskiego/Aldamer/4,28,0
ClauditteMissCookingKolejna owocowa propozycja do domowej spiżarni. Składniki: 5 kg białych winogron, 125 dag cukru, 7 goździków. Wykonanie: Bardzo dojrzałe winogrona oczyścić, zasypać cukrem i odstawić na sześć godzin. Następnie postawić na wolnym ogniu, aż cukier się rozpuści, po czym na mocnym ogniu gotować przez sześć minut I ostudzić. Wrzucić goździki i gotować powtórnie do zgęstnienia konfitury i jeżeli jest
Tradycyjna Kuchniadwie wersje, obie pyszne) 2 marchewki garść fasolki szparagowej sok z 1/2 limonki (opcjonalnie) łyżka cukru trzcinowego/ syropu klonowego 1/2 puszki mleka kokosowego 1 łyżeczka sambal oelek 4 cm białej części pora 1 łyżka masła 1 ząbek czosnku 1/3 papryczki chili 3 łyżki świeżego groszku sól i pieprz natka pietruszki/kolendra do podania Na maśle smażymy posiekany czosnek
Mango Papajaciasto: 100g maki pszennej tortowej 100g maki pszennej krupczatki 1000g zimnego masła szczypta soli 2 łyżki zimnej wody nadzienie: podwójna pierś z kurczaka około 10 kawałków suszonych pomidorów 2 białe cebule 2 ząbki czosnku garść ciemnych oliwek garść świeżej bazylii 200ml słodkiej śmietanki 12% 3 jajka sól, pieprz, gałka muszkatołowa PRZYGOTOWANIE: ciasto: Składniki ciasta zagniatamy na jednolite ciasto. Chłodzimy
Pyry na Gaztego nie robią, ogórki tracą cały swój urok. Wszystkie liście, koper myję, chrzan obieram. Na dnie słoja układam wszystkie przyprawy. Układam ściśle ogórki, jeśli układacie je pionowo, to białą końcówką do góry (moja mama i babcia zawsze tak robiły, podobno cała gorycz w ogórku ucieka na dół). Jeśli powstanie Wam kilka warstw, przełóżcie je koniecznie liśćmi i koprem
na moim stole...