tych, za którymi nie przepadacie. Makowiec udekorowałam cukrem pudrem i taka prosta dekoracja sprawdza się tutaj idealnie; całość jest wystarczająco słodka, więc dodatek lukru mógłby ją przesłodzić, a biała "kołderka" z cukru ładnie kontrastuje z ciemnym kolorem masy makowej. Przepis możecie wykorzystać w tortownicy o średnicy 21cm . Makowiec na kruchym cieście Składniki: CIASTO 200g mąki pszennej 100g masła
Smakołyki Berenikiczarnuszka, sezam lub kminek do posypania SKŁADNIKI NADZIENIA 550g dobrej kapusty kiszonej 350g pieczarek (waga po oczyszczeniu) 20g suszonych podgrzybków 20g suszonych prawdziwków 2 duże szalotki albo 1 spora biała cebula ½ łyżeczki mielonego kminku do gotowania +do przyprawienia 3-4 ziarna ziela angielskiego 3 liście laurowe 3-4 łyżki masła klarowanego lub oleju do smażenia sól świeżo mielony pieprz
Karo in the Kitchenosób: 400 g jogurtu naturalnego (2 małe opakowania) 3 garście świeżego szpinaku 2 pomarańcze cukier, np. brązowy do smaku Szpinak umyć i osuszyć. Z pomarańczy usunąć skórkę oraz białą błonkę. Do kielicha blendera dodać cząstki pomarańczy, szpinak, jogurt naturalny i cukier do smaku (ja dodałam 1 łyżkę). Wszystko ze sobą zmiksować. J eżeli uważacie, że koktajl jest zbyt
Ugotowaćprostszego a smakują pysznie. składniki na 6 porcji 1 kg płatów śledziowych solonych 2 cebule 4-5 ogórków konserwowych 3 łyżki musztardy 1-2 łyżki majonezu 1 łyżeczka białej gorczycy w ziarenkach 1 łyżeczka curry 1 łyżeczka kurkumy szczypta czarnego pieprzu przepis Wymoczone w wodzie płaty śledziowe odsączamy i kroimy w większą kostkę lub w dzwonka a następnie
Smakowite Daniaprzyprawy korzenne. W takiej formie wypiek jest niskotłuszczowy, bogaty w składniki mineralne i błonnik. Ale ma też swoje wady, ponieważ rodzaj użytej mąki czyni go ciężkostrawnym. Pierniki robione z białej mąki są z kolei lżej strawne, ale mają mało wartości odżywczych. Jeszcze gorzej, gdy dodamy do ciasta spore ilości masła i cukru. Liczy się więc umiar i zdrowy rozsądek
Powiedz dietom niejeszcze potrzebować. Do rondla przekładamy ugotowany, odcedzony makaron, mieszamy z sosem . Rozkładamy porcje na talerze, z wierzchu rozkładamy ugotowane brokuły i jemy od razu, bo szybko stygnie. Dobrze popić białym winem lub jabłkowym cydrem. Do zdjęć makaron polałam sosem, a nie wymieszałam go z nim. Diablo ciężko byłoby pokazać na zdjęciu, co tym razem jemy SKŁADNIKI
Karo in the KitchenZagniatamy ciasto. Rozwałkujemy je, wycinamy pierniczki. Układamy delikatnie na blasze wysmarowanej tłuszczem lub wyłozonej pergaminem. Wstawiamy do nagrzanego piekarnika i pieczemy 20 minut. Gdy pierniczki wystygną dekorujemy je lukrem białym lub brazowym
Anioły w kuchniSkładniki: 1 por 400 g zielonego groszku 3 ząbki czosnku 500 ml bulionu (przepis tutaj) 200 ml śmietanki 18% sól, pieprz, natka pietruszki Pora kroimy w półksiężyce (białą część) i przekładamy na patelnię z odrobiną oliwy, dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek i smażymy do zeszklenia się pora. Do garnka z gotującym się bulionem dodajemy odcedzony zielony groszek
Moje-pitraszeniewww.facebook.com/Di.gotuje http://digotuje.blogspot.com Pyszny i prosty likier (nalewka), który świetnie smakuje i efektownie wygląda, lecz zapewniam, że posiada niepozorną moc. 500 ml białej wódki 40% 40 dag cukierków "kukułek" Cukierki powrzucać do butelki (co najmniej o pojemności 750 ml) i zalać wódką. Butelkę zakręcić i potrząchać jej zawartością. Odstawić w widoczne miejsce, aby codziennie
Di gotujeprzepisie mogą zastąpić serek topiony taką samą ilością silken tofu, a masło bez problemu zamienić na bezwonny oleje kokosowy. SKŁADNIKI 700g kalafiora 3 ząbki czosnku 250g cebuli białej lub szalotki 90g serek topiony naturalny – gouda, pomorski, tylżycki lub silken tofu 50g masła lub oleju kokosowego 250ml dowolnego mleka – krowie, ryżowe, sojowe, z nerkowców sól cukier pieprz gałka muszkatołowa pieprz
Karo in the Kitchenpozostałej stopniowo dodawać czerwony barwnik, do momentu uzyskania pożądanego koloru. Przygotować dwa rękawy cukiernicze - jeden zakończony okrągłą końcówką, drugi małą gwiazdką. Czerwony krem przełożyć do rękawa z okrągłą końcówką, biały krem do rękawa zakończonego małą gwiazdeczką. Wystudzone całkowicie babeczki dekorować najpierw wyciskając czerwoną czapkę, potem robiąc biały pompon i obramowanie czapeczki. Schłodzić. Smacznego
maniapieczeniaananasa 1/2 kaki 1/2 banana 1 mała pomarańcza 1 łyżeczka łuskanych orzechów włoskich 1 łyżeczka płatków owsianych Przygotowanie: Owoce obieramy ze skóry. Z ananasa usuwamy twardą część, z pomarańczy białą błonkę i kroimy razem z bananem i kaki w kostkę. Owoce układamy warstwowo w słoiku, posypujemy orzechami i płatkami owsianymi
Moja smaczna kuchniarazem bez zbędnych wstępów - przepyszny krem kokosowy. Krem kokosowy Składniki 100 g wiórków kokosowych 1,5 tabliczki białej czekolady Duży kubek śmietanki 30% (330 g) Przygotowanie Wiórki przełożyć do blendera, miksować kilka minut, do momentu w którym z kokosa zacznie wydzielać się tłuszcz kokosowy (zacznie mieć kremową konsystencje, trwa to od 8 do 15 minut). W tym momencie dodajemy
Kuchnia w szuwarachniesamowicie smaczna. Jeśli lubicie ostre smaki - dodajcie chilli lub więcej papryki ostrej. mięso drobiowe na wywar (u mnie udka) 3 ziemniaki 1 marchewka 1 pietruszka kawałek selera 12 cm białej części pora 1/2 dużej czerwonej papryki 1/2 papryki zielonej (lub innej) świeży koperek do posypania 1 kostka bulionowa (opcjonalnie) 2 listki laurowe 60g serka topionego słodka/ostra papryka
Di gotuje