ketchupem i kajzerką. Nastały czasy jednak kiedy słyszy się, że parówki to zło. Ja jednak kiedyś pisałam, że nie jestem za tym aby na siłę być na diecie bezglutenowej, bezmlecznej, wegetariańskiej czy innej. W domu jemy to na co mamy ochotę... nawet jeżeli są to parówki. Ja użyłam do przygotowania śniadania parówek z szynki. Nafaszerowałam je następnie warzywami
Kuchnia w oparachZapraszam na smaczne, mocno orzechowe ciasto. Ciasto jest bez mąki, więc mogą je jeść osoby na diecie bezglutenowej. Zachęcam i polecam. Składniki: 4 jajka 1/2 szkl cukru pudru 300 g mąki z orzechów arachidowych 1 szkl śmietanki 36% 250 g mascarpone 1/2 szkl cukru pudru 75 g orzechów arachidowych siekanych blaszka 24x24 cm Przygotowanie: Do dużej miski wbijamy jajka, dodajemy
słodkie i nie tylko historie kulinarnesłodzonej cukrem kokosowym. Coś pysznego, bardzo polecam, batony wychodzą niezwykle smaczne. Każdy będzie zadowolony z takiej wersji zdrowej i słodkiej przekąski. Składniki (6 sztuk): 100 g płatków owsianych bezglutenowych 60 g rodzynek 30 g pestek dyni 30 g chipsów kokosowych lub wiórków 50 g masła orzechowego 40 g syropu klonowego 30 g oleju
Zdrowie na języku :Pspis wszystkich przepisów na placuszki i racuchy, jakie są na mojej stronie. Choć nie ma tego jeszcze dużo, ale nie martwcie się, będzie ich z czasem przybywało!😉 Większość jest bezglutenowa i bez cukru no i oczywiście w zdrowym wydaniu. Korzystaliście już z któregoś przepisu? Smakowało Wam? Podzielcie się opinią! :) (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); 1. PROTEINOWE FIT PLACKI Z JABŁKIEM Składniki
Zdrowie i pysznie na talerzuZapraszam na smaczne, słodkie bezglutenowe racuszki. Idealne na słodkie i leniwe śniadanie np. w weekend. Zamiast mąki jaglanej możemy użyć zwykłej mąki pszennej. Polecam Składniki: 250 g ricotty 2 łyżki masła 1 jajko 1 łyżka cukru (można dać więcej) 1/2 łyżeczki ekstraktu waniliowego 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia bez glutenu 3 płaskie łyżki mąki jaglanej Przygotowanie: Masło rozpuszczamy na patelni
słodkie i nie tylko historie kulinarnefasolę, ciecierzycę, soczewicę czy groszek i gotujcie smakowite posiłki. Ja proponuję krem z ekologicznej żółtej soczewicy od Bio Planet . Zupa wychodzi kremowa, średnio gęsta i niezwykle aromatyczna. Jest bezglutenowa, wegańska i nie powoduje przykrych dolegliwości ze strony układu pokarmowego (bóle brzucha, wzdęcia, gazy), do czego mogą przyczyniać się niestety strączki. Aby uniknąć tych przykrych konsekwencji użyłam wodorostów KOMBU . Miałam
Zdrowie na języku :Pbananowe ciasto z czekoladą i karmelem najlepiej smakuje popijane szklanką ciepłego mleczka 😍 Składniki (śr: 22 cm): Proteinowe ciasto bananowe -230g mąki owsianej (bezglutenowej lub zwykłej) -140g mąki ryżowej -70g odżywki białkowej Sport Definition That's The Whey (u nas smak ciasteczkowy) -2 banany (dojrzałe, miękkie) -2 jajka -1 szkl. mleka
Candy Pandasstarta z 1 niedużej cytryny Ok. 3/4 szklanki ksylitolu (lub cukru/erytrytolu) 3 łyżki skrobi ziemniaczanej 3 jajka Szczypta soli *osoby z nietolerancją glutenu powinny użyć płatków lub mąki owsianej bezglutenowej Przygotowanie: Olej kokosowy rozpuścić, odstawić do ostudzenia. Mąki i sól wymieszać ze sobą. Wbić jajko, dodać ostudzony olej kokosowy i miód. Wymieszać ciasto. Wyłożyć kwadratową foremkę papierem do pieczenia
Fabryka pomysłówniewskazane i lepiej trzymać się od nich z daleka - mam na myśli gotowe słodkości pełne cukru i innych niezbyt dobrych dla nas składników. Dlatego przygotowałam przepis na pyszną bezglutenową domową "Mleczną kanapkę". Musicie jej koniecznie spróbować - posmakuje małych i dużym łasuchom:) Wartości odżywcze na 100 g: 179 kcal
Health-Fit-Lifeoliwek extra virgin 50-60ml lodowato zimnej wody 1 płaska łyżeczka soli 1 płaska łyżeczka cukru 1 jajko S lub M do posmarowania ciasta *możecie użyć również bezglutenowej mieszanki jasnych mąk – gluten w kruchym cieście nie jest potrzebny NADZIENIE POROWO-CEBULOWE 25-30g startego na drobnej tarce Pecorino Romano albo parmezanu 120g pora – tylko biała i jasnozielona
Karo in the Kitchenposiłku obiadowego, i tak je też zjadłam, ale chyba lepiej będą pasować jako przekąska czy przystawka. Co myślisz? W każdym razie smak jest cudowny! Całość w pełni wegańska i bezglutenowa . Ruloniki bakłażanowe są mięciutkie, pyszna mieszanka kaszowa od Innej Bajki lekko chrupiąca, a pasta sezamowa nadaje smakowitej kremowości. Wszystko tak bardzo do siebie pasuje, że aż tak fantastycznego efektu się
Zdrowie na języku :PJakiś czas temu natknęłam się na sorgo i z czystej ciekawości nowych smaków kupiłam. Nigdy nie miałam okazji go jeść więc postanowiłam spróbować. Sorgo to bezglutenowe zboże pochodzące z Afryki. Jest uznawane za dobre źródło białka, błonnika, witamin i składników mineralnych. Jednak dobrze nam znane kasze (np. jaglana czy gryczana) w niczym mu nie ustępują, dlatego fajnie
HealthyCreationsSkładniki (na keksówkę): 1 szklanka puree z dyni (ok. 275 g) 1 szklanka mąki (u mnie 1/2 szklanki mąki orkiszowej i 1/2 szklanki mąki kukurydzianej ) 1 szklanka płatków owsianych bezglutenowych (100 g) 1/2 szklanki cukru brązowego (80 g) 1/3 szklanki oleju (50 ml) 2/3 szklanki mleka roślinnego 1/3 szklanki ziaren słonecznika (40 g) 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 łyżka
Via Gustobardzo odżywcze i treściwe - mała porcja jest w stanie zaspokoić głód. Idealnie sprawdzą się jako drugie śniadanie lub podwieczorek. Dodając jedynie płatki owsiane bez glutenu możemy otrzymać wersję bezglutenową, gdyż pozostałe składniki glutenu nie zawierają. Smak tych batoników jest rewelacyjny - jedyny i niepowtarzalny! Każdy kęs to prawdziwa rozkosz dla podniebienia 😏 Przepis na batoniki pochodzi z książki "Kuchnia długowiecznych" Rebecci Katz
Kuchnia MagdaLenysecca) Cytrynowy tort z limoncello (Torta al limone e limoncello) Sernik z ricotty i kremu pasticcera (Crostata di ricotta e crema pasticcera) Mazurek amaretto (Crostata con crema agli amaretti) Bezglutenowa kokosowa babka z kremem stracciatella (Ciambella al cocco con crema stracciatella, senza glutine) Bananowa babka z orzechami i rodzynkami (Torta di banane, noci e uvetta) Babà w rumie (Babà
La grande e la piccola cuoca