Wegański bigos, czyli klasyka w roślinnym wydaniu. Wiem, wiem, powiecie, że to oksymoron Podobnie jak bezglutenowy seitan . Mówcie co chcecie, ale w tej wersji jest przepyszny! Z dobrej jakości kapusty, pełen przypraw, grzybków i roślinnych kiełbasek. Smakuje każdemu, także wszystkożercom Polecam! Składniki: 2,2 kg kapusty kiszonej (kupuję w wiaderku albo 2 woreczki po 1,1 kg) 6 szklanek wody
Lamarida.plzamrażarce), ale możecie użyć wszystkiego co akurat leży pod ręką: maliny, jabłka, gruszki, kalafior czy tam marchewka . Chociaż marchewka to akurat spoko pomysł, mogłoby być ciekawe. Samo ciasto jest bezglutenowe , a dodatek siemienia lnianego zamiast jajek sprawia, że jest vegańskie lub pegan ( paleo vegan, tak jest takie coś ). Do tego jest to fajna opcja dla wszystkich uczulonych na jajka. Składniki
PaleoLifenaleśniki niż gofry. Gofrownica Dezal natomiast spełniła swoje zadanie w 100%:). Test gofrownicy wykonałam przy użyciu Ciasta na gofry gluten free firmy MIX Expert. To gotowa mieszanka bezglutenowa, do której wystarczy dodać wodę i olej by uzyskać ciasto. Prosty skład, błyskawiczne wykonanie a efekt można podziwiać na końcowym zdjęciu. Polecam tę mieszankę zarówno osobom jedzącym bezglutenowo
Szefowa kuchnipewno wam posmakuje. Spróbujcie. Składniki: 2 jajka klasy M około 4 cm pora (biała część) 1 soczyste jabłko sól i pieprz do smaku 3 łyżki majonezu – u mnie bezglutenowy 100% naturalny do nabycia w Eko-Młociny Przygotowanie: Pora kroimy na cienkie półplasterki, przekładamy do miski i zalewamy gorącą wodą. Odstawiamy na kilka minut. Po tym czasie odsączamy
Słodkie okruszkiBardzo szybkie bezglutenowe placki z kaszy gryczanej. Smakuje nawet najbardziej wybrednym ;) Potrzebujemy : 1 szklanka ugotowanej kaszy gryczana Sonko 3 łyżki startego żółtego sera 1 jajko 2-3 łyżki mąki kukurydzianej 1 cebula 1 ząbek czosnku 3 łyżki oliwy z oliwek sól, pieprz Cebulę kroimy w kosteczkę i smażymy na oliwie z oliwek. Pod koniec smażenia
MamaOskarkaJakby ktoś przegapił, to dziś krótkie podsumowanie najpopularniejszych przepisów z ubiegłego miesiąca. Miejsce pierwsze: Naleśniki bezglutenowe Zupełnie się nie dziwię ich wysokiego miejsca, niby bez glutenu a smakują i wyglądają jak zwykłe. Do tego gotowe w kilka minut. Czego chcieć więcej Miejsca drugie: Dyniowy sernik bez pieczenia Dynie to nieustający hit, można z nich robić wszystko i smakują rewelacyjnie
PaleoLifemody. Kanapki przestały być atrakcyjne.. a szkoda! Szkoda, ponieważ kanapki są niesamowicie uniwersalne. Można je komponować z najróżniejszych składników. Na rynku dostępne są pieczywa z ziarnami oraz chleby bezglutenowe. Dostępne są też masła prawdziwe - również te bez laktozy, oraz masła roślinne. Na kanapkę można położyć plasterek świeżej wędliny oraz pieczone kawałki ulubionego mięsa! Cudownie sprawdzają się także sery
AniaGotuje.plOchoty na pomarańcze nabieram wręcz z kalendarzową dokładnością, bo też nic tak nie nastraja optymizmem w pochmurne i chłodne dni, jak ich cytrusowy aromat. Jeśli, co
Even Better Foodobowiązkowa pozycja w świątecznym menu. Ich zapach roznoszący się po domu zwiastuje świąteczną, rodzinną atmosferę. Jeśli z jakiegoś powodu nie możecie jeść glutenu to mam dla Was zdrowe, bezglutenowe pierniczki na bazie mąki kukurydzianej i jaglanej. Składniki: 140g masła 60g fruktozy/brązowego cukru/ksylitolu 80g płynnego miodu 2 jajka szklanka mąki kukurydzianej szklanka mąki owsianej ½ szklanki mąki jaglanej ½ łyżeczki
Pyry na Gazhumoru i pogody piekę je w formie okrągłych ciastek lub w niewielkiej foremce i dopiero później kroję na kawałki. A Wam które bardziej się podoboją? Składniki: 1 szklanka bezglutenowych płatków owsianych 1 szklanka orzechów włoskich 1/4 szklanki pestek dyni 1/4 szklanki żurawiny 2 łyżeczki cynamonu 1 szklanka puree dyniowego 1 szklanka musu jabłkowego według tego przepisuLINK 5 łyżek syropu
Lamarida.plwiększe lub 4 mniejsze czerwone papryki Paczka świeżego szpinaku baby 1 ząbek czosnku 1 słoiczek czerwonego pesto (lub kilka łyżek domowego) 500g makaronu (z pszenicy durum, pełnoziarnisty lub bezglutenowy) 1 łyżka oliwy z oliwek Przygotowanie: Makaron ugotować wg instrukcji na opakowaniu. Czosnek posiekać i zeszklić na oliwie. Wrzucić szpinak, podsmażyć chwilę aż zmniejszy objętość. Następnie dodać pokrojoną w kostkę
Fabryka pomysłówzdecydowanie najlepsze bezglutenowe czekoladowe ciacho, jakie kiedykolwiek upiekłem. Mięciutkie, wilgotne, pachnące czekoladą i pełne aromatycznych gruszek gotowanych w syropie. Upiekłem je na mące ryżowej i posłodziłem cukrem kokosowym, który nadaje wspaniałego karmelowego smaku. Gorąco polecam, bo to ciacho wprost stworzone na jesień! PS. W wersji dla leniwych można również użyć bardzo dojrzałych gruszek i uniknąć ich gotowania, chociaż wtedy
Food Squarewieczór będę was dzisiaj kusić tylko zdrowymi produktami! POSTNE Ratatuj (Ratatouille) wegańskie, bezglutenowe itp. Itd inspiracja Bookofspells . Składniki na blachę 30 cm x 20 cm: 350 ml passaty 350 ml przecieru z pieczonych papryk czerwonych 3 ząbki czosnku 1 łyżeczka słodkiej papryki 1/2 łyżeczki suszonego oregano 1/2 łyżeczki suszonego tymianku 1/4 łyżeczki soli himalajskiej lub morskiej 1/4 łyżeczki pieprzu cayenne
moj przepis na