Taka tarta sprawdzi się o każdej porze dnia, możecie zjeść ją na lunch, albo zrobić na kolację, na pewno zachwyci domowników. Bezglutenowe ciasto zrobione jest na mazie mąki quinoa, mąki z amarantusa i skrobi ziemniaczanej połączonych z olejem kokosowym. Tarta wypełniona jest wiosenną botwinką i szparagami oraz twarogiem bez laktozy z firmy Mlekowita. Składniki: 40 gram mąki quinoa
Quinoa Raz!kuchni i zacząć zabawę z plackami! Tylko od których zacząć, skoro wszystkie wyglądają tak kuuuszącooo?! Różnorodność jest ogromna, ponieważ znajdują się tu propozycje na dania mięsne, wegetariańskie oraz bezglutenowe, dla miłośników słodkości i potraw wytrawnych. Podsumowanie: Książka od razu przypadła mi do gustu, gdyż oprócz cudownych zdjęć zawiera ciekawe przepisy, które sprawdzą się w przeróżnych okazjach. Lubię wymyślać wszelkie ciasteczka
Di gotujeDziś mam dla Was pyszny i zdrowy deser, który można jeść bez wyrzutów sumienia :) Deser jest lekki, smaczny, wegetariański, bezglutenowy, nie ma laktozy, ani rafinowanego cukru, Nic tylko jeść :) Porcja na około 6 silikonowych foremek na mini babeczki. Składniki: 1 szklanka ugotowanej białej quinoy 300 ml mleka Mlekovita "Wydojone bez laktozy" 1 mango 2 łyżki soku z cytryny 2 łodygi
Quinoa Raz!przygotowany na bazie jogurtu. Mocno owocowy i zarazem lekki, zapewne umili nie jedno spotkanie wśród przyjaciół. Szczególnie takich, którzy nie tolerują laktozy, czy też glutenu. Deser jest w pełni bezglutenowy i przygotowany z produktów bez laktozy. Kropką nad i są zatopione w galaretce fiołki – jadalne! JAGLANY SPÓD: 1/2 kaszy jaglanej 1 szklanka mleka 3,2 % Mlekovita bez laktozy
https:KKuchniaMniamTym razem prosta, szybka i bardzo zdrowa sałatka z jarmużem i tuńczykiem choć robię ją również w wersjach z mięsnymi dodatkami. Gorąco polecam Wam jedzenie tego
Ola la LCHFNutura , która również dobrze spisze się jako proteinowa przekąska lub ciacho dla wege gości 😍 Sk ładniki: - 150g masła orzechowego Nutura 5-mix -100g płatków owsianych (bezglutenowych lub zwykłych) -4 łyżki syropu klonowego -50g mąki migdałowej -2 miarki białka roślinnego Vivo Life - smak solona, karmelowa maca -2-3 łyżki mąki kokosowej (to zależy od jej chłonności
Candy PandasBaza oferuje bardzo smaczne, wegańskie dania na dowóz. Menu zmienia się co tydzień, ale zawsze są stałe elementy tj. zupa, burger, danie główne, shot i sok. Są też opcje bezglutenowe. Wszystkie dania można zobaczyć na zdjęciach. Minimalna kwota zamówienia to 25 zł. kasza jaglana kurkumowa, kotlet szpinakowo-ziemniaczany, surówka z czerwonej kapusty gulasz afrykański, kasza jaglana kurkumowa Savoury pancake cake
Qlinarnie i Qlinarniecukinii, które znalazły się w mojej zdrowej misce. Są to warzywne kotlety bez glutenu. Już od jakiegoś czasu dodaję do tego typu kotlecików mąkę migdałową, zmielone orzechy lub bezglutenowe mąki jak np. mąkę kokosową . Zawsze lubiłam warzywne kotlety. Staram się robić je na wszystkie możliwe sposoby, zmieniając składniki np. fasolę na ciecierzycę, bataty na cukinię, różne zioła itp. Warzywne kotlety
codojedzeniaWegańska, bezglutenowa sałatka z makaronem Składniki: makaron z czerwonej soczewicy świeży szpinak rukola prażony słonecznik oliwa z oliwek ocej jabłkowy sól Makaron ugotowałam, słonecznik uprażyłam (na suchej patelni). Danie szybkie, smaczne i zdrowe
nietadietajednak postanowiłam go zrealizować. W czeluściach szafki kuchennej znalazłam składnik, który i dealnie wpasował się do wykonania tego przepisu czyli cieciorkę. Dodałam kilka przypraw i tak p owstały beztłuszczowe, bezglutenowe i wegańskie parówki. Od razu wykorzystałam je do zrobienia hot-doga. Uwierzcie, że smakował nawet lepiej niż te które zdarzało mi się jeść w dzieciństwie. Wartości odżywcze
Health-Fit-Lifemnie łudząco przypomina klasyczny majonez z dodatkiem jajek. Jest pyszny i już! Dla tych co mogą jaja polecam do ozdabiania np. wielkanocnych jaj. Majonez na kanapki, wegański, bez jajek, bezglutenowy, podawajcie go jak chcecie, jest oryginalny w smaku, pyszny! Do mojego majonezu z fasoli wykorzystałam fasolę białą aksamitną JAMAR , idealnie spełniła swoje zadania i gra główną rolę w moim majonezie
Zasmakuj Kuchnioraz kanapki z iście z włoskim charakterem.. Takie pyszności możesz przygotować na śniadanie, kolację lub każdą domową imprezę. A do tego zrobisz je na idealnie dobranym pieczywie bezglutenowym
AniaGotuje.plZiarno orkiszowe zawiera gluten w formie znacznie łatwiej przyswajalnej niż ten zawarty w zwykłej pszenicy i dlatego jest dobrze tolerowana przez większość osób będących na diecie bezglutenowej. Troszkę się rozpisałam, ale dobroczynne właściwości orkiszu trudno przecenić. Zachęcam więc do stosowania w swojej kuchni mąki orkiszowej solo lub w połączeniu z mąkami innych zbóż. Dzisiejsze
Gotuj Się Kto Możejedynymi tolerowanymi przez niego warzywami były ogórek kiszony i surowa marchewka ;) Kasza jaglana to najzdrowsza z kasz, ma mnóstwo świetnych właściwości prozdrowotnych, jest lekkostrawna i bezglutenowa. Obfituje w witaminy z grupy B, oraz lecytynę która wspomaga naszą pamięć. Zawiera krzemionkę dzięki czemu ma leczniczy wpływ na stawny oraz korzystnie wpływa na włosy
Gotuj Się Kto MożeNóż Ambition Pewnie zastanawiacie się co to są NANAICECREAM ? Już odpowiadam. To najzdrowsze lody świata. Lody, które mogą jeść osoby na diecie wegańskiej czy bezglutenowej. Lody idealne dla dbających o linie jak i tych co nie mogą pić laktozy. Lody bez mleka, laktozy, bez glutenu. Podstawą są 3 składniki... Banany, woda, sól... Banany, które są w składzie nadadzą odpowiedniej konsystencji
Kuchnia w oparach