Ciasto marchewkowe jest pyszne, zdrowe i idealnie wpisuje się w trend wypieków bezglutenowych, ponieważ mąkę w dzisiejszym cieście zastąpiły mielone migdały. Ciasto aromatyzowane skórką z cytryny smakuje wspaniale i jest cudownie wilgotne. Daje miłe poczucie rozgrzeszenia z jedzenia słodyczy, bo przecież marchewka to zdrowe warzywo. Kilka marcepanowych dekoracyjnych marchewek sprawi, że ciasto będzie stanowić prawdziwą ozdobę wielkanocnego stołu. Dodatkowo
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!Codziennie dostaję od Was pytania o wielkanocne menu i co ja sama przygotuję na nadchodzące Święta. U mnie na stole zgodnie z tradycją na pewno pojawią
Ola la LCHFJeżeli nie macie pomysłu na obiad to polecamy Wam nasze pyszne i szybkie w przygotowaniu polędwiczki wieprzowe z batatami i zieloną fasolką szparagową :) Składniki na
Kuchenne WariacjeAby zjeść sushi na kolację, nie trzeba wcale odwiedzać lub zamawiać go w drogiej restauracji czy robić wyjście z ketozy. Wystarczy przygotować je według tego prostego
Ola la LCHFpłytkie słowa, ale ciasto patetycznie smaczne. Poczuj to! ❤ Składniki na formę o wymiarach 27 × 27 cm: Spód: 1 szklanka płatków lub wiórek kokosowych, 1 szklanka płatków owsianych (bezglutenowych), 1/4 szklanki sezamu, 1 szklanka daktyli suszonych, 2 łyżki kakao (najlepiej surowego w proszku). Krem laskowy: 2 szklanki orzechów laskowych, 6 łyżek melasy karobowej, 3 łyżki kakao, 1,5 szklanki płatków
Jeść, by żyć w zdrowiuadsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Witajcie. Dzisiaj mam dla Was przepis na przepyszne kokosowe ciasteczka bezglutenowe z mąki ryżowej z kawałkami czekolady (wykorzystałam tutaj oczywiście domową, przepis na czekoladę znajdziecie TUTAJ ). Nie zawierają grama cukru, a i tak wprost rozpływają się w ustach swym super smakiem. Połączenie moich 2 ulubionych smaków kokosa i czekolady sprawia, że nie mogę się od nich odczepić
Zdrowie i pysznie na talerzuBoże Narodzenie Mam jednak dla Was przepis na Dietetyczne ciasto cytrynowe . Dla mnie jest zamiennikiem tradycyjnej baby wielkanocnej. Jednak ma kilka istotnych zalet, których baba nie ma Jest bezglutenowe, nie ma mleka i jaj (co jest bardzo istotne z punktu widzenia alergików). Poza tym jest dużo prostsze w przygotowaniu i szybsze (potrzebujesz jedynie 10 minut, nie licząc pieczenia). Kolejną zaleta
365 dni dookoła kuchniHummus z buraka to połączenie klasycznej wersji hummusu z burakiem. Piękny kolor pasty, głębia smaku urzeknie każdego. Pyszna, zdrowa i bezglutenowa alternatywa dla masła. Poniżej przedstawiam listę składników, które musisz kupić oraz przepis. Składniki: 1 puszka ciecierzycy 1 średni burak 2-3 łyżki pasty Tahini 2 ząbki czosnku 2 łyżeczki sody oczyszczonej Sól Pieprz Oliwa z oliwek, sok z cytryny
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!Hetmańska 32) powiedziała mi Martyna 😊 . Mają przepyszne ciasta i desery. Widać, że to pracowania artystyczna: skład każdego ciasta i dekoracje są dopracowane w 100%. Są też wyroby bezglutenowe i bez mąki. W niedzielę duży ruch, lepiej zarezerwować (uwaga: w poniedziałek nieczynne). Można też zamówić na wynos, ale trzeba osobiście odebrać. Warto zajrzeć na ich fanpage
Qlinarnie i QlinarnieSą takie duety smakowe, nad którymi doprawdy jest trudno przejść obojętnie… Uwielbiasz połączenie czekolady i orzechów laskowych? Ba, masz za sobą miliony! Jeśli jednak, zamiast
Even Better Fooddobrym składem). Moja dzisiejsza propozycja to domowe Markizy z kremem czekoladowym. Są wegańskie (jeśli nie dodamy miodu a zamiast zwykłego mleka damy roślinne), bez glutenu (jeśli użyjemy mąki z bezglutenowych płatków owsianych), bez laktozy oraz jajek. Ich przygotowanie nie zajmuje wiele czasu a smakują wyśmienicie. Musicie ich koniecznie spróbować! Wartości odżywcze na 100 g: 247 kcal
Health-Fit-Lifepaczka chipsów. Kolejną sprawą jest żywność jaka jest nam oferowana. I tu znów widzę dwa bieguny. Z jednej strony w sklepach jak grzyby po deszczu wyrastają półki dedykowane zdrowym, bezglutenowym, bezcukrowym, bio produktom. Kiedy jednak spojrzymy na resztę półek, połowę (jeśli nie większość) ze znajdujących się na nich produktów ciężko tak naprawdę nazwać prawdziwym jedzeniem. To sztucznie stworzone produkty, podrasowane
HealthyCreationstymi składnikami odżywczymi? Krem do tarty zrobiony jest na bazie kaszy jaglanej. A jak pewnie już nie raz słyszeliście, jest ona jedną z najbardziej wartościowych kasz. Lekkostrawna, bezglutenowa, korzystnie wpływa na naszą odporność, szczególnie w obecnym okresie, kiedy pogoda funduje nam takie huśtawki temperaturowe. W kremie ukryte są też suszone daktyle. Wiedzieliście, że mają działanie antydepresyjne oraz są doskonałym antyoksydantem
HealthyCreationsmnie owoce + masło orzechowe bez cukrów i oleju palmowego. Totalnie fit, totalnie smacznie ! PRZEPIS białka jaja 4 szt. szczypta soli mąka ryżowa lub jaglana (bezglutenowe) 50 g. erytrol lub inny słodzik 2 łyżeczki kakao gorzkie prawdziwe 2 łyżeczki olej kokosowy do wysmarowania patelni Białka ubić na sztywną pianę ze szczyptą soli. Pod koniec ubijania dodać
Kuchnia PaulettesJak obiecałam w marcu w czwartki lub piątki serwuję Wam bezmięsne dania Zatem kolejny przepis dla amatorów ryb – tatar z łososia. Świetny i szybki sposób
Ola la LCHF