Proste i szybkie do wykonania. Ich zrobienie nie zajmie Wam więcej niż 10 minut 😊 Bezglutenowe, o niskiej zawartości węglowodanów. Lekko wilgotne w środku, niestety miękkie także z zewnątrz, i właśnie nad brakiem chrupiącej skórki w takich wypiekach ubolewam 😡 najbardziej. Ale mimo tego, jak się kilka tygodni nie je pieczywa, kanapka z takiej bułki smakuje rewelacyjnie 😉 Składniki: 200 g serka
Walijskie Pichceniepieczarek - pól cebuli czerwonej - małe opakowanie jogurtu greckiego - 2-3 łyżki mąki kukurydzianej - odrobina koperku - sól, pieprz, wędzona papryka słodka, czosnek Dodatkowo - makaron pełnoziarnisty lub bezglutenowy (ja wybrałam kukurydziany) Wykonanie Pulpety Dzień wcześniej namaczamy ciecierzycę a następnego dnia gotujemy według przepisu . Po ugotowaniu pozostawiamy na chwilę do wystudzenia. Pomidory kroimy w kostkę a natkę pietruszki siekamy. Dodajemy
Health-Fit-Lifemnie i dla Was z sezonowymi warzywami i owocami. Na pierwszy ogień idzie zestawienie: Sezonowe... The post Sezonowe warzywa Zima – co jeść zimą appeared first on Przepisy: zdrowe, bezglutenowe i eksperymentalne - Eksperymentalnie.com
Eksperymentalnie.comróżnych wariantów i teraz moje opory przed nimi są znacznie mniejsze, dlatego i wyobraźnia zaczyna mi szaleć w tej nieodkrytej strefie i mam dla Was banalnie prosty przepis na bezglutenowe migdałowe ciasteczka z dodatkiem gorzkiej czekolady. W smaku przypominają trochę pieguski, a po ostudzeniu są idealnie kruche! Najpierw upiecz ciastka, następnie zrób sobie ulubioną herbatę lub czekoladę i delektuj się
Fabryka pomysłówW zasadzie na LCHF Tłusty Czwartek trwa cały rok, ale są oczywiście pewne tradycyjne smakołyki, którymi świętuje się ten dzień Znacie już przepis na pączki bez
Ola la LCHFCodziennie dostaję mnóstwo wiadomości i komentarzy z prośbami o wskazówki lub ułożenie gotowego jadłospisu. Wasze relacje pojawiają się też w grupach, gdzie wiele osób narzeka na
Ola la LCHFdlatego uznałam, że fajnie będzie zrobić coś takiego na szybko. Spód ma lekko orzechowy posmak a wierzch pokrywa kokosowa bita śmietana. Niezamierzenie ale wyszło mi przy okazji wegańskie oraz bezglutenowe ciasto:) Jeśli kochacie kokosy to spróbujcie koniecznie! Wartości odżywcze na 100 g (jako słodzik policzyłam ksylitol): 241 kcal
Health-Fit-Lifeszarlotka jest bardzo prosta w przygotowaniu a jak smakuje.... Składniki: 1 szkl drobnej kaszy kukurydzianej 1 szkl mąki kukurydzianej 1 szkl cukru pudru 1 łyżeczka proszku do pieczenia bezglutenowego 1,5 kg jabłek sok z połowy cytryny 1 łyżeczka cynamonu 100 g zamrożonego masła tortownica o śred. 26 cm Przygotowanie: W dużej misce mieszamy razem kaszę, mąkę, cukier
słodkie i nie tylko historie kulinarnesię zrobić chleb bananowy, który nie jest taki słodki i ma więcej białka? Tak powstał chleb paleo bananowo-fasolowy . Przepis na chleb paleo bananowy z fasolą – bezglutenowy, bez zbóż, nabiału (laktozy i kazeiny) i orzechów: banany – 4 średnie albo 3 duże jajka – 4 (zobacz też: Zamiast jajek ) biała fasola – konserwowa albo ugotowana
PaleoSMAKlodówce a już rano możesz cieszyć się obłędnie czekoladowym ciastem rozpływającym się wręcz w ustach 😋 To jak, przekonałyśmy Cię? Składniki: - 150g daktyli (lub świeżych) -100g płatków owsianych (bezglutenowych) -3 łyżki melasy z karobu -4 łyżki kakao -2 miarki roślinnej odżywki białkowej Siła roślin ( u nas o smakudzikiej jagody ) -1/2 szkl. orzechów laskowych Dodatkowo do ozdoby -ubita śmietanka kokosowa
Candy PandasJeżeli lubicie tajskie klimaty tak jak my to zapraszamy na pyszną, lekko pikantną zupę tajską z makaronem ryżowym :) Składniki na zupę tajską: – 1 filet z
Kuchenne WariacjeWitajcie, całkiem niedawno podzieliłam się z Wami moim pomysłem na bezglutenowe gofry idealne na deser - przepis znajdziecie tutaj . Ostatnio jednak pomyślałam, że gofry świetnie się sprawdzą także na obiad czy kolację - oczywiście z innymi dodatkami. Dołożyłam do ciasta suszone pomidory oraz ser a także ulubione przyprawy i wyszło z tego bardzo smaczne danie. Można je wykorzystać jako dodatek
Health-Fit-Life500g orkisz typ700 lub 3 szklanki pszennej) - 250g zimnego masła, pokrojonego na mniejsze kawałki - 3 łyżki ksylitolu (lub cukru) - 5 żółtek - 2 łyżeczki proszku do pieczenia (u mnie domowy bezglutenowy ) Z powyższych składników zagnieść kruche ciasto, można energicznie ręcznie lub tak jak ja wyręczając się hakiem miksera. Mniej więcej połową ciasta wyklejamy spód blaszki wyłożonej papierem do pieczenia, drugą część
Smaczne ZdroweOto pizza, której ciasto ma wiele zastosowań i poznaliście je już przy okazji keto pasztecików Powstała przez modyfikację znanej Wam już keto pizzy, gdzie odchodząc od
Ola la LCHFwłaściwie z dowolnymi bakaliami (pamiętajcie jedynie, by w sumie bakalii było ok. 8-9 łyżek). Jeśli użyjecie płatków owsianych i czekolady bez glutenu to przepis stanie się także bezglutenowy. Dla kogo: dla dzieciaków do śniadaniówki dla lubiących przyrządzać domowe słodkości dla lubiących przepisy bez pieczenia Składniki: 200g masła orzechowego 100ml oleju kokosowego 100g gorzkiej czekolady (tabliczka) 200g miodu
Mania Wypiekania