puszki mleka kokosowego -4 łyżki cukru kokosowego Kokosowy popcorn -ok 3 łyżki ziaren kukurydzy -oleju kokosowego rafinowanego (tyle aby ziarenka były w większości pokryte) -cukier koksowy Dodatkowo -waflowy rożek bezglutenowy (np. sojowy) -woda + sok z cytryny (do nasączenia blatów) -fistaszki (do ozdoby) KASZTANOWY BISZKOPT Białka oddzielić od żółtek i ubić w dużej misce na sztywną pianę (z odrobiną soli
Candy Pandascałość się przegryzła. I to wszystko. Nasza cebulka jest już gotowa! Moim zdaniem, idealnie smakuje jeszcze ciepła, jako dodatek do domowego, świeżo upieczonego chleba (przepis na domowy chleb bezglutenowy znajdziecie TUTAJ ) Smacznego! A jeśli szukacie inspiracji na pyszne ciasto, którym można uraczyć swoich gości, polecam mój sernik ! Artykuł Cebulka a la chutney do śledzi i nie tylko – prosty przepis
Okiem Blondynki by McBlondiKomosa ryżowa to bardzo zdrowa roślina. Quinoa wyróżnia się bardzo wysoką zawartością żelaza i wartościowego białka. Nie zawiera natomiast glutenu, nadaje się więc idealnie dla osób będących na diecie bezglutenowej. Dlatego ciasteczka z jej dodatkiem to pomysł na pożywną i zdrową przekąskę. Składniki: – 3/4 szklanki komosy ryżowej Czytaj więcej → Artykuł CIASTECZKA Z KOMOSĄ RYŻOWĄ pochodzi z serwisu green goodies
greengoodiesPo ostatnich pysznych warsztatach z Liną i Mią z Food Pharmacy chcieliśmy się z Wami podzielić tym słodkim i szybkim w przygotowaniu przepisem. Są to kulki
Kuchenne Wariacjepancakes. Najlepiej smakują jeszcze trochę ciepłe polane syropem klonowym :) pychotka… Pancakes wegańskie z bananami, bez cukru, bez glutenu Składniki: 200g mąki gryczanej 140g płatków owsianych (jeśli mają być bezglutenowe muszę mieć odpowiednie certyfikaty) 1 łyżeczka sody 1/2 łyżeczki kurkumy 2 łyżeczki cynamonu 2 spore, dojrzałe banany 400ml mleka sojowego (lub innego) 3-4 łyżki syropu klonowego lub z agawy olej
Mała CukierenkaMILANOVO Bread & Wine & Cafe – tu właśnie zjesz zdrowy... The post Zdrowy lunch w Warszawie – MILANOVO Bread & Wine & Cafe appeared first on Przepisy: zdrowe, bezglutenowe i eksperymentalne - Eksperymentalnie.com
Eksperymentalnie.comkardamonem. Rewelacja, chyba jeden z ciekawszych deserów jakie ostatnio przyrządzałem. Prosty, pyszny, zdrowy (jeśli chcecie przepis to dajcie znać w komentarzach). Niestety zabrakło samosa ponieważ poległem na przygotowaniu ich bezglutenowej wersji (ale farsz był ok ). Dzisiaj przepis na kurczaka Tikka masala: Składniki: około 1 kg piersi z kurczaka marynata: 1/2 szklanki śmietanki kokosowej 1 łyżeczka kurkumy ½ łyżeczki chilli 1 łyżeczka
PaleoLifemiodu 300 ml mleka 1 jajko Opcjonalnie 1 łyżeczka ekstraktu z wanilii *osoby z nietolerancją glutenu powinny użyć proszku do pieczenia oraz mąki lub płatków owsianych w wersji bezglutenowej Przygotowanie: Płatki owsiane zmielić na mąkę, dodać cynamon, proszek do pieczenia i szczyptę soli. Wymieszać. Olej kokosowy roztopić z syropem lub miodem na niewielkim ogniu. Dodać mleko i jajko wraz
Fabryka pomysłówrozgrzewające, proste i szybkie jednogarnkowe potrawy? Na pewno spodoba Wam się ten przepis. Każdy poradzi sobie z przygotowaniem potrawki. Jest ona odpowiednia dla wszystkich, ponieważ jest to danie wegańskie, bezglutenowe oraz tanie! Zapraszam do obejrzenia przepisu // Składniki: 4 duże liście kapusty włoskiej 1 marchewka 1 ziemniak 100 g czerwonej soczewicy 1 litr wody 1 cebula 2 pomidory 3 łyżeczki przecieru
Via GustoRano spiesząc się do pracy większość z nas do kanapek na śniadanie standardowo wkłada plasterek sera żółtego czy wędliny bardzo często zapominając o warzywach czy innych
Kuchenne Wariacjeoknem, szaro, buro, nudno i deszcz, więc pomyślałam, że przyda się jakaś optymistyczna odmiana na śniadanie i tak powstał ten zestaw. Puchate bułeczki z jajek i odrobiny mąki bezglutenowej, inspirowane "cloud bread", zabarwione kurkumą i spiruliną na ciepły zielony odcień. Do nich pasta z wędzonego karmazyna i quinoy z oliwą z oliwek, czarnuszką i plasterkami zielonego ogórka. Po takim śniadaniu
Quinoa Raz!rzymskiego 1 łyżeczka wędzonej papryki lub słodkiej papryki 0,5 łyżeczki ostrej papryki w proszku 1 czerwonej cebula 2 ząbki czosnku 2 łyżki ciemnego sosu sojowego (lub sosu sojowego bezglutenowego) 1 łyżka oliwy z oliwek lub oleju Sól Pieprz Przygotowanie: Fasolę odcedzić, zblendować na jednolitą masę. Cebulę i czosnek posiekać, zeszklić na odrobinie oleju. Do miski przełożyć zblendowaną fasolę, ugotowany
Fabryka pomysłówzaryzykowałam :). Ryzyko się opłaciło. Batoniki wyszły przepyszne! Jeśli szukaliście zdrowszej alternatywy dla czekoladowych batoników dla dzieci to właśnie ją znaleźliście :). Dodatkowym plusem jest możliwość użycia mąk bezglutenowych. Za pierwszym Więcej... Artykuł Batoniki czekoladowe z bananami pochodzi z serwisu Słodki Pomysł
Słodki Pomysł