bezglutenowe - 15235 przepisów (strona:427/1016)

Bezglutenowe placuszki, racuchy jabłkowe 188

dzień, a była to sobota, w którym zawzięłam się, że upiekę smaczne, słodkie i bezglutenowe racuszki jabłkowe, nic mi nie wychodziło. Poszłam do sklepu, który okazał się zamknięty bez powodu, zalałam herbatę zimną wodą, przesoliłam poranną jajecznicę i przypaliłam milion racuszków jabłkowych. Konkluzją tego dnia było stwierdzenie, że na następny dzień wybieram się do sklepu, po porządną patelnię do smażenia

CookYourself
Cukinie faszerowane kurkami, z zieloną cebulką i ryżem 130

Cukinie są świetnym dodatkiem do wielu dań ale także super warzywem, które można faszerować i zapiekać. Dzisiaj proponujemy Wam cukinie faszerowane kurkami z zieloną cebulką i

Kuchenne Wariacje
Bezglutenowe ciasto marchewkowe 164

glutenu i laktozy. W przepisie pojawiają się jednak jajka, ale bez problemu można je zamienić na kleik z siemienia lnianego lub banana Mam nadzieję, że ciasto Wam posmakuje Bezglutenowe ciasto marchewkowe przepis na keksówkę o długości 16 cm 200 g mąki gryczanej pół łyżeczki proszku do pieczenia 30 g mąki kokosowej 4 łyżki miodu 3 duże marchewki, 40 g suszonej

365 dni dookoła kuchni
Gryczano-ryżowe muffinki bezglutenowe :) 183

mąk, czyli gryczanej z ryżową , słodki smak od cukru kokosowego oraz przesłodki krem krówkowy od Super Krówki . Całość smakuje przepysznie i dla przypomnienia - wciąż mamy do czynienia z wypiekiem bezglutenowym .  Składniki (ok. 7 muffinek): 100 g mąki gryczanej  100 g mąki ryżowej 2 małe jajka 30 g cukru kokosowego  1/2 łyżeczki proszku do pieczenia 1 łyżka oleju

Zdrowie na języku :P
NALESNIKI KUKURYDZIANE 131

Naleśnikom mówię stanowcze.. czemu nie??!! :)) Jeśli bezglutenowe to zawsze! :) Oto mój przepis : CIASTO NALEŚNIKOWE ; 8 łyżek mąki kukurydzianej 4 łyżki mąki ziemniaczanej 2 jajka pół łyżeczki soli 300 - 350 ml zimnej wody lub  mleka (zazwyczaj daję pół na pół)  5-7 łyżek oleju  Ciasto nigdy nie będzie idealne jak to z mąki pszennej. Składniki mieszam razem

BezglutenowaIzabela
KROKIETY BEZGLUTENOWE 137

Można oczywiście wykorzystać również przepis na naleśniki kukurydziane, jednak ta wersja również jest smaczna :) CIASTO NALEŚNIKOWE - 200 g mixu mąk bezglutenowych 2 szklanki wody (dodaję zimną, gazowaną) 2 jaja łyżka oleju szczypta soli Składniki zmiksować razem na jednolitą masę. Smażyć na nagrzanej patelni. Mój FARSZ skłądał się z : podsmażonych pieczarek podsmażonej cebulki  oraz podsmażonego mielonego mięsa (drobiowego) po połączeniu

BezglutenowaIzabela
UPIEKŁAM CHLEB!!! ;) 101

CHLEBEK BEZGLUTENOWY gryczano - ryżowo - kukurydziany Co będzie potrzebne :  200 g mąki gryczanej 100 g mąki ryżowej 100 g mąki kukurydzianej 350 ml ciepłej (nie gorącej) wody 30 g drożdży łyżeczka soli łyżka cukru wg uznania - siemię lniane, pestki dyni czy słonecznika.      Wszystkie składniki dokładnie ze sobą mieszam. Jeśli cisto nie będzie chciało się połączyć można

BezglutenowaIzabela
PENNE ZE SZPINAKIEM FETĄ I SUSZONYMI POMIDORAMI 119

Mmmm... Makaron! To jest to!!! Oczywiście kukurydziany! :)) Co potrzebujemy - porcję makaronu (kukurydzianego lub innego bezglutenowego) cebulkę i czosnek (wg uznania - ja lubię duuużo czosnku!) podsmażamy na patelni na łyżce - dwóch  z oleju z suszonych pomidorów szpinak (używam mrożony) - rozmrażamy go, po czym dodajemy do podsmażonej cebulki i czosnku, pieprzymy do smaku - z solą należy się wstrzymać gdyż ser feta

BezglutenowaIzabela
RUSKIE PIEROGI!!! :)) 99

Pierogi ruskie - to jest to!!! ;) Co będzie potrzebne - ciasto: 500 g mixu mąk bezglutenowych (ja używam Schar) 1-2 jajka  250 ml wody  łyżeczka soli     Z wymienionych składników wyrabiamy ciasto, wałkujemy żeby nie było zbyt grube (3-4mm), nadziewamy ulubionym farszem - w moim przypadku był to farsz ruski - i voilà!! Pychota na talerzu :))  Gotujemy

BezglutenowaIzabela
PIERŚ Z KURCZAKA "A'LA KFC". BEZGLUTENOWO! :) 138

mięsko)     Gdy mięsko "przegryzie" się z przyprawami kolej na następne kroki. Przygotowujemy jajko, w którym moczymy każdy kawałek mięsa po czym obtaczamy go w płatkach kukurydzianych (bezglutenowych!) które należy nieco rozkruszyć żeby lepiej trzymały się  mięsa.  Gdy już obtoczymy każdy kawałek mięsa - kładziemy go na wyłożoną papierem do pieczenia blachę piekarnika. Nastawiamy termoobieg na 180 stopni

BezglutenowaIzabela
TORT NALEŚNIKOWY A'LA BOLOGNESE!! :) 89

Podano do stołu!!! :)) Naleśniki ; (wyszło mi ich 6) szklanka mixu mąki bezglutenowej szklanka mleka 1/2 szklanki wody gazowanej 1 jajko (niekoniecznie) szczypta soli  W moim przypadku na farsz składały się : mięso mielone (0,5 kg) 1 mała cebula 4 ząbki czosnku pomidory w puszcze kilka łyżek przeccieru pomidorowego rozpuszczonego w odrobinie wody kukurydza mała starta marchewka papryka czerowna sól

BezglutenowaIzabela
CHLEB ;) 73

Kolejny chlebek, inspirowany przepisem znalezionym na Fb w grupie ---> bezglutenki <--- Bardzo smaczny! :) Przepis - 300 g mąki bezglutenowej (użyłam mieszanki Schar ) 100 g mąki gryczanej 2 łyżki siemienia lnianego 25 g drożdży 400 ml ciepłej wody 3-4 łyżki oleju łyżka soli łyżka cukru Drożdże rozpuściłam z odrobiną wody i łyżką mąki. Odstawiłam na chwilkę

BezglutenowaIzabela
KOKOSANKI ;)) 135

Przepis na domowe, szybkie i bezglutenowe a'la rafaello :)) Przepis ; 180 g wiórek kokosowych 2 żółtka 2 białka 2 łyżki cukru orzeszki  Białka ubijamy na sztywno. Dodajemy żółtka oraz cukier. Miksujemy na gładką masę, po czym dodajemy wiórki kokosowe i dokładnie mieszamy. Z otrzymanej masy formujemy kuleczki a w środek wkładamy orzeszki. Piec w 180 stopniach

BezglutenowaIzabela
PLACUSZKI CZOSNKOWE 126

Miały być bułeczki jednak blacha do muffinek zaginęła w akcji :)) Powstały "placuszki", pyszne, czosnkowe, bezglutenowe - inspirowane przepisem z Książki "Kuchnia Polska bez pszenicy". Przepis : 100 g mąki gryczanej 50 g mąki kukurydzianej 10 g płatków gryczanych ( ja dodałam otręby gryczane) 1-2 ząbki czosnku 2 łyżki oleju  25 g drożdży świżych  (oryginalnie w przepisie 1 łyżeczka suszonych

BezglutenowaIzabela
MAKARON BEZGLUTENOWY Z BOCZKIEM I PIECZARKAMI 103

Dzisiaj... nie liczymy kalorii!! :))   Voilà!! - oto jest ( mój ulubiony makaron bezglutenowy -najlepszy jaki do tej pory jadłam,  kukurydziany, zakupiony z Biedronce 3,99) z dodatkami - boczkiem i pieczarkami. Polecam!! :)) PRZEPIS : (porcja dla 2-3 osób) makaron penne (pół opakowania) 200 g boczku (kupuje już krojony w pudełeczku) 6-7 większych pieczarek  cebula 1-2 ząbki czosnku

BezglutenowaIzabela

Proponowane wyszukiwania