Przepis na : śniadanie
Weganie nie używają masła, trzeba sobie stworzyć własne smarowidło, ale powiem Wam, to własne pobija na łeb i na szyję najlepsze masło z najlepszej przetwórni mleczarskiej. Masło awokadowe to cud - miód i orzeszki. Nie muszę dodawać, że one jest bezglutenowe z natury. W ogóle to dieta wegańska jest bardzo bliska bezglutenowości. W tej diecie mało się piecze, a wypieki to głównie mąki, a na diecie wegańskiej mijają ciągotki do przekąszania jakichś słodkości, więc już się tyle nie piecze. Jest to dieta wysokow... czytaj dalej...
Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.
Czytaj dalej...Co zrobić gdy jednak wsypie nam się za dużo soli? Jak odwrócić ten efekt i poprawić smak naszego dania?
Czytaj dalej...Mało osób zdaje sobie sprawę, że w wielu problemach kuchennych skuteczna może się okazać cytryna.
Czytaj dalej...Nastała już jesień, więc nasz organizm musi walczyć z bakteriami i wirusami wywołującymi przeziębienia lub grypę.
Czytaj dalej...Uwielbiam gotować i wypiekać. Podaję przepisy krok po kroku z kuchni tradycyjnej, bezglutenowej, wegańskiej i wegetariańskiej.