bez tłuszczu - 1500 przepisów (strona:12/100)

Dietetyczna kolacja romantyczna i rzecz o operacjach plastycznych 206

przed pieczeniem ma mieć temperaturę pokojową. Pieczarki delikatnie czyścimy wilgotną ściereczką, nie obieramy, kroimy na plastry i wrzucamy na rozgrzane masło i rumienimy. Polędwiczkę układamy na patelni grillowej. Bez tłuszczu, bo olej już jest w marynacie. Smażymy na mocnym ogniu z każdej strony pamiętając o bokach. Jak już się polędwiczka zrumieni podlewamy wodą i dusimy. Polędwiczka ma być

ladykitchen
Oscypek z konfiturą wiśniową i orzechami 193

wiśniową i orzechy włoskie. Składniki Duży oscypek gęsta konfitura wiśniowa (najlepiej domowa) orzechy włoskie Sposób przygotowania Oscypka kroimy na plastry o grubości 1 cm. Rozgrzewamy patelnię (najlepiej grillową) bez tłuszczu. Grillujemy z obu stron po kilka minut tak aby ser był miękki ale nie przesuszony. Na każdym kawałku oscypka nakładamy łyżeczkę konfitury wiśniowej i połówkę orzecha włoskiego. Zjadamy

Pyry na Gaz
Gulasz pomidorowo - paprykowy z chorizo po meksykańsku. 185

będzie na ząb solimy i pieprzymy, podlewamy winem. Dodajemy fasolę i kukurydzę, podsmażamy chwilkę i zalewamy pomidorami. Podgotowujemy kilka minut pod przykryciem. Na patelni, pokrojone w plastry, podsmażamy bez tłuszczu chorizo. Dodajemy do sosu. Gotujemy pod przykryciem na wolnym ogniu do zgęstnienia. Smacznego

BaRepas
Dietetyczna jajecznica 815

gorsza w smaku niż jajecznica przygotowana na boczku, czy kiełbasie, czy z kurkami ( uwielbiam), ale za to jest zdrowa, lekka, bardzo puszysta i w dodatku dietetyczna, gdyż przygotowana bez tłuszczu. Gdy chcemy zgubić kilka kilogramów, trzeba wymyślać tworzyć takie połączenia, aby na stole nie było nudno i monotonnie, kilka składników: jajka, mleko i szczypiorek tworzą lekkie, pożywne śniadanie

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Biskwity 188

ciacho jeszcze nikomu nie zaszkodziło, prawda? Mówię o Biskwitach, smacznych ciasteczkach z dżemem i ubitą śmietanką, w przygotowaniu przypominają trochę francuskie omlety, w smaku, są równie dobre, tylko bez tłuszczu. Fajna alternatywa na śniadanie, jeżeli nie chcecie stać z rana przy patelni. Spróbujcie!"Składniki:3 jajka1 łyżka cukru pudru waniliowego50 g cukru5 czubatych łyżek mąki pszennej200 ml śmietanki

Słodkie Przyjemności
Placki kukurydziane 167

drugiej misce miksujemy mokre składniki: maślankę/kefir, puree, jajka i wanilię.Do suchych składników wlewamy mokre. Wszystko dobrze miksujemy. Odstawiamy na 15 minut. Smażymy na patelni teflonowej bez tłuszczu na małym ogniu, aby placki się nie spaliły. Na zwykłej patelni można smażyć na małej ilości oleju rzepakowego. Podawać z miodem, golden syropem, syropem klonowym, ulubionym dżemem, posypane cukrem pudrem

UgotujmyTo.pl
Sałatka z pieczonych brokułów. 325

jeśli mamy brokuły mrożone, wkładamy do pieca zamrożone, otwieramy tylko raz na jakiś czas drzwiczki by wypuścić parę wodną.Migdały i pokrojony w plasterki czosnek prażymy na patelni (bez tłuszczu), uważamy by czosnek nie zabrązowił się, gdyż przez to zrobi się gorzki.Upieczone brokuły wykładamy do miski (możemy skropić je oliwą z oliwek). Posypujemy migdałami i czosnkiem oraz pokruszonym serem

Z butelką mleczka w tle
Tortilla - Placki 205

celu otrzymania idealnie równych krążków należy na rozwałkowane ciasto położyć np. talerz i wzdłuż jego krawędzi wykrajać okręgi.Tortille smażymy na rozgrzanej patelni naleśnikowej (bez tłuszczu) z każdej ze stron. Nie można ich zbyt długo trzymać na ogniu ponieważ zbyt spieczone staną się zbyt chrupkie i ciężko  będą się składały.Każdą tortillę po podsmażeniu przekładamy

Słodka Strona
Ryba z rusztu 178

Ryba bez tłuszczu i wymyślnych dodatków.Smakuje inaczej, niż smażona na patelni.   Składniki:-ryba - filet ze skórą ( my upiekliśmy pstrąga i tołpygę )-czerwona i biała cebula-olej do skropienia-sól, pieprz-pieprz ziołowy ( ewentualnie przyprawa do ryb )   Filety płuczemy i osuszamy.Czerwoną cebulę kroimy w plastry, białą drobniej.Na spodzie półmiska wysypujemy białą cebulę, posypujemy pieprzem

Maminek kulinarny
Zielono mi. Groszek w roli głównej 192

trzy kawałki dymkę. Gotować, aż groszek będzie miękki. Zdjąć z ognia, przestudzić, wyjąć dymkę. Zmiksować na gładki krem. Doprawić solą i pieprzem do smaku.Bekon usmażyć na patelni bez tłuszczu na chrupko.Zupę wlać na talerze, skropić oliwą, na wierzchu ułożyć po plastrze bekonu. Smacznego!Nadal czuję się trochę dziwnie, jeszcze nie całkiem doszłam do siebie. Na szczęście mogę

Pożeraczka, czyli raz adobrze
Zupa zacierkowa 159

cebulę, dodać boczek i podsmażać, aż cebula będzie lekko brązowa, a z boczku powstaną skwarki. Podsmażoną cebulę z boczkiem lekko wystudzić, przecedzić przez sito i dodać do zupy (bez tłuszczu).Koperek drobno posiekać, dodać do zupy.Zupę wymieszać, jeszcze chwilę pogotować i podawać.SMACZNEGO!Uwagi do przepisu:Cebulę należy bardzo dobrze podsmażyć, tak aby miała lekko brązowy kolor, gdyż

Gospodyni Miejska
Kurczak w sosie curry ze szpinakiem i brokułami i test woka firmy Ballarini 209

powłoką Keravis oraz dnem wykonanym z aluminium i stali nierdzewnej. Wok indukcyjny MasterChef należy do kategorii non-stick i potrawy nie przywierają do niego nawet, jeśli są smażone bez tłuszczu. Podwójne, wzmocnione dno sprawia, że woki idealnie nadają się do stosowania na kuchence indukcyjnej, ale można stosować ją na innych rodzajach kuchni – ceramicznych, gazowych, elektrycznych czy halogenowych.W związku

karmelowy
Domowa tortilla. 312

lekko lepkie. Odstawiamy na 10 min.  Ciasto dzielimy na równe części. Z każdej części wałkujemy cienki placek na wielkość patelni.  Tortille smażymy na rozgrzanej patelni ( bez tłuszczu) przez ok. 3 min z każdej strony. Po usmażeniu tortille układamy w garnku i przykrywamy ściereczką, aby tortille dodatkowo zmiękły. Smacznego

Kuchnia Łukasza
Sałatka brokułowa z boczkiem i pestkami 439

majonezu Przygotowanie: Brokuła myjemy pod strumieniem wody i dzielimy na małe różyczki - gotujemy na parze przez 5 minut, studzimy. Boczek kroimy na drobną kosteczkę i obsmażamy na patelni bez tłuszczu, obsmażamy na chrupiące skwareczki, studzimy. Pestki prażymy na patelni przez 3 minuty. Cebulę kroimy na kosteczkę i łączymy w misce z pozostałymi produktami. W garnuszku podgrzewamy ocet z cukrem

Niezły Młynek
NALEŚNIKI Z PIWA ZAPIEKANE Z KURCZAKIEM – 4,50 zł 3308

minut aby było lepsze, ale my nigdy nie mamy na to cierpliwości i od razu smażymy. 3. SMAŻENIE NALEŚNIKÓW (15 min): > na rozgrzaną patelnię, najlepiej taką do naleśników (bez tłuszczu, bo jest już w cieście) nalewamy chochelkę ciasta i smażymy po 1 min z każdej strony na dość mocnym ogniu. Naleśniki kładziemy jeden na drugim, aby nie wyschły

Nerds Kitchen

Proponowane wyszukiwania