bez tłuszczu - 1500 przepisów (strona:17/100)

Chrupiące, dietetyczne piersi kurze 164

Takie danie będzie idealne na imprezy lub obiad. W czasie przygotowania nie jest wliczone marynowanie w jogurcie. Przygotowanie mięsa – piersi kurze pokroić w mniejsze kawałki

Kuchnia Pokoleń
Naleśniki z serem i bananami 169

Wszystkie składniki na ciasto naleśnikowe wymieszać lub zmiksować w misce (jeśli ciasto będzie zbyt rzadkie dodać troszkę więcej mąki, jeśli zbyt gęste dolać mleka). Patelnię teflonową dobrze rozgrzać (bez dodatku tłuszczu) i usmażyć  na niej naleśniki.   W miseczce za pomocą widelca dobrze rozgnieść twaróg, dodać miód i 1-2 łyżki jogurtu naturalnego, wymieszać. Tak przygotowany ser nałożyć

Simply Food
Sałatka z komosy, pieczarek i kolendry 129

komosę ryżową (użyłam resztek już wcześniej ugotowanej w wodzie komosy) – kolendrę – sól, pieprz Pieczarki umyć, obrać i pokroić w cienkie plasterki. Całość podsmazyć na patelni bez dodatku tłuszczu. Dodać komosę i posiekaną kolendrę. Wymieszać i doprawić do smaku. Można jeść na ciepło i na zimno

Szybko Tanio Smacznie
Bezglutenowe naleśniki ze szparagami 116

czosnek granulowany Szparagi ugotuj w wodzie z niewielkim dodatkiem soli i cukru. Wszystkie składniki na naleśniki zmiksuj razem na gładkie ciasto. Na rozgrzanej patelni teflonowej smaż cienkie naleśniki (bez dodatku tłuszczu). Szczypiorek drobno posiekaj i połącz z serkiem. Dopraw do smaku solą , pieprzem i ew. czosnkiem. Naleśniki posmaruj warstwa serka, ułóż na nim szparagi i lekko zawiń brzegi

Kuchnia bezglutenowa
Grochówka z pęczakiem 94

gotujemy do miękkości. Następnie wrzucamy kaszę i groch razem z wywarem, zagotowujemy i doprawiamy do smaku solą oraz pieprzem. Słoninę kroimy w kostkę, smażymy i dodajemy do zupy (bez wytopionego tłuszczu). st1\:*{behavior:url(#ieooui) } /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:Standardowy; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0; mso-style-noshow:yes; mso-style-parent

R'n'G Kitchen
Białkowe pralinki a'la Cookie Crisps 136

Pralinki na jeden kęs, bez zbędnego tłuszczu i cukru. Przygotowane z podstawowych składników, które każdy fit freak ma w swojej kuchni :) Smakują i wyglądają jak popularne chrupki Cookie Crisps.  Składniki: 2 łyżki mąki kokosowej 4 łyżki serka kremowego np Mój Ulubiony (100g) 1 miarka odżywki białkowej o smaku czekoladowym 2 łyżeczki kakao Wszystkie składniki wystarczy wymieszać i uformować

Chocolate Muffin Blog
Zupa Grochowa 85

kostkę i cebulę. Jeśli decydujemy się na groch cały musimy go zalać wodą i pozostawić na noc . Wyciągamy żeberka z wywaru obieramy z kości i smażymy na patelni bez dodatku tłuszczu  razem z boczkiem kilka minut,dodajemy cebulę i podsmażamy jeszcze przez chwilę aż cebula się zeszkli. Do bulionu wrzucamy ziemniaki,groch,liść laurowy,ziele angielskie, i prażone

Viola cooks with passion
Placuszkowo 143

zwykły twaróg lub kanapkowy typu Almette) 1 jajko 2 łyżki otrębów (dowolnych) 1 łyżka miodu Wszystkie składniki mieszamy na gładką masę i smażymy z dwóch stron, na patelni bez dodatku tłuszczu. Placuszki jabłkowo-bananowe, 12 sztuk 2 średniej wielkości banany 2 jabłka 3 łyżki płatków jaglanych 2 kopiaste łyżki mąki pełnoziarnistej 1 łyżeczka proszku do pieczenia olej kokosowy

Kucharzyca
Domowe burgery + film 158

duże, płaskie kotlety. Czerwoną cebulę oraz pomidora kroimy w plastry. Następnie przygotowujemy sos, do miski przekładamy ketchup dodajemy majonez i całość odkładnie mieszamy. Kotleciki smażymy na patelni grillowej bez dodatku tłuszczu z obu stron po około 4 – 5 minut. Bułki przekrawamy na pół, umieszczamy w formie do pieczenia i zapiekamy w piekarniku rozgrzanym do 180 st.C około

Smakowite Dania
Żeberka na słodko kwaśno z winem i jarzębiną 124

dzielimy na porcje.  Oliwę , ocet balsamiczny mieszamy z przyprawami i miodem , namaczamy w tym żeberka, odstawiamy na kilka godzin do zamarynowania. Zamarynowane żeberka podsmażamy w patelni juz bez użycia tłuszczu, dodajemy marchewkę, por, posiekany czosnek i jarzębinę, podlewamy winem i wodą . Dusimy ok godzinę, od czasu do czasu uzupełniamy płyny. Śmietanę mieszamy z mąką i odrobiną wody, mięso

Gotowanie jest łatwe
Udana sałatka z selera naciowego 123

umyte, osuszone papierem kuchennym selery, pora i kapustę. Pomidory suszone także pokroiłam w raczej cienkie małe paseczki. Oba rodzaje fasoli odsączyłam.  Pierś przesmażyłam na rozgrzanej patelni już bez dodatkowego tłuszczu, wystarczy ten z marynowania. Po wystudzeniu mięsa połączyłam wszystkie składniki i wymieszałam z dodatkiem majonezu, soli i pieprzu. Rodzynek wcześniej nie namaczam, sałatka jest najlepsza po kilku godzinach

I tu będę miała takie te
ŁOSOŚ W SOSIE SOJOWYM I SEZAMEM 120

wlać do rondelka, dodać odrobinę wody i gotować przez 1 - 2 minuty aż sos zgęstnieje, odstawić. Łososia obtoczyć w sezamie i położyć na rozgrzanej patelni z nieprzywierającą powłoką bez użycia tłuszczu. Smażyć przez około 3 minuty na umiarkowanym ogniu z obu stron, uważając aby ziarna tylko się lekko zrumieniły a nie spaliły. Uważać należy też

Calzonella.com
Pomysł na zdrowe śniadanie 101

krzywili… Jak się okazało zupełnie niepotrzebnie, bo jajka z szynką, przygotowane w parowarze, w małych miseczkach zawładnęły sercami całej rodziny. Smakują wyśmienicie, z ulubionymi dodatkami i przyprawami, bez kropli tłuszczu, idealne. Takie śniadaniowe jajka na parze, prócz tego, że smakują nieziemsko, mają jeszcze kilka plusów, a mianowicie nie musimy szykować garnków do ich gotowania, talerzy do podania

NiePieprz.pl
Pancakes 2 wg Aleex 160

jajek i mleka połączyć z mąką, proszkiem do pieczenia i cukrem. 5. Na końcu dodać masło. Wymieszać. 6. Odstawić na 15 minut. 7. Smażyć na suchej patelni teflonowej, bez dodatkowego tłuszczu, na średnim ogniu, tak aby ciasto mogło wyrosnąć. 8. Placuszki delikatnie przewracać na drugą stronę, przy użyciu szerokiej łopatki. 9. Odkładać na kratkę, aby pancakes lekko przestygły

W mojej kuchni
Pancakes – niedzielne,amerykańskie,śniadanko 193

cukier ze szczyptą soli . Na koniec dodać roztopione , wystudzone masło . Ciasto powinno mieć gęstość gęstej śmietany kremówki . Odstawić na kilka minut, żeby odpoczęło . Smażyć na suchej patelni teflonowej, bez dodatkowego tłuszczu ( to bardzo ważne ) , na średnim ogniu, tak aby dać ciastu szansę na wyrośnięcie ( po pierwszym , przypalonym , już załapiecie " class="wp-smiley" style="height: 1em; max-height: 1em;" /> ) . Delikatnie

Ogrodnik w podróży