bez tłuszczu - 1500 przepisów (strona:19/100)

dietetyczne ciasto z jabłkami, bez glutenu i tłuszczu 260

Kolejne ciasto z jabłkami? A czemu nie! Jabłek nigdy za wiele :) Tym razem jednak nieco inne ciasto... Lżejsze, bez dodatku tłuszczu, ale nadal pyszne! Mam w domu duuuuużo jabłek, planuję jeszcze szarlotkę, więc to nie ostatnie jabłkowe ciasto w najbliższym czasie :) Bałam się, że ciasto nie wyrośnie, albo wyjdzie zakalec...Na szczęście nic takiego nastąpiło! Ciasto pięknie wyrosło, opadło

chili & sugar
Sałatka ze szparagami i granatem 268

dokładnie w miseczce wszystkie składniki. Odstawiamy do lodówki. Kurczaka kroimy w kostkę, przyprawiamy bazylią, oregano, tymiankiem, solą i pieprzem ziołowym. Szynkę kroimy w paski, podsmażamy na patelni bez dodatku tłuszczu do momentu aż będzie chrupiąca. Przekładamy szynkę do miski. Na tej samej patelni rozgrzewamy odrobinę oliwy i podsmażamy kurczaka.   Szparagi gotujemy na parze około 5-7 minut

Mania Gotowania
Dietetyczne kotlety z kaszy jaglanej i brokuła (82 kcal) 205

Przepis na zdrowe kotlety z kaszy jaglanej i brokuła, pieczone w piekarniku czyli bez użycia tłuszczu. Jeden kotlet to 82 kcal – ja zjadłam dwa i więcej nie dałam rady, bo są bardzo sycące. Składniki (na ok 8 dużych kotletów): woreczek kaszy jaglanej (100 g) ok 300 g brokuła 2 ząbki czosnku 2 łyżki sezamu jajko sól, pieprz, papryka

e-PrzepisyKulinarne
Test parowaru MPM DZG-40A + danie z parowaru 149

parowar? Jak w moim domowym teście wypadł parowar firmy MPM (DZG-40A), który od niedawna posiadam? Zapraszam do recenzji. Parowar to urządzenie służące do przygotowywania posiłków na parze, bez użycia tłuszczu. Wygląda jak piętrowy, zasilany prądem garnek. Do dolnego naczynia wlewamy wodę, która podgrzewa się do wysokiej temperatury, tworzy się para, która przedostaje się przez dziurki w poszczególnych poziomach

Szefowa kuchni
Grzanki czosnkowe zapiekane z serem pleśniowym 545

płatku papirusa.Tak samo postępujemy z serem z tym,ze układamy go już na wyciętym pieczywie.Nakrywamy drugim kawałkiem chleba.Całość zakrywamy papirusem. Zapiekamy na grillu lub patelni bez użycia tłuszczu ok 3 minut. Gorące podajemy wraz z sosem czosnkowym. Smacznego! Ten i inne przepisy znajdziecie na stronie http://www.wielkiapetyt.blogspot.com

Wielki apetyt
Pancakes 86

łyżeczki soli 2 łyżeczki proszku do pieczenia. Sposób przygotowania: Wszystkie składniki miksujemy ze sobą na gładką masę i odstawiamy na 20 minut. Naleśniki smażymy na suchej patelni ( bez dodatku tłuszczu). Podajemy na ciepło z owocami,syropem klonowym,czekoladą,likierem jajecznym lub zupełnie z czymś innym,co tylko wpadło nam do głowy. Smacznego! Ten i inne przepisy znajdziecie na stronie

Wielki apetyt
Crepes Suzette 192

pudru kieliszek likieru pomarańczowego Przygotowanie naleśników Z mąki, jajek, mleka, soku i likieru zrobić ciasto. Rozpuścić masło i lekko ostudzone dodać do ciasta. Smażyć naleśniki na teflonowej patelni bez dodawania tłuszczu (masło jest już w środku). Przygotowanie sosu Na patelni rozpuścić masło, dodać cukier puder i likier, podgrzewać, aż zrobi się klarowny sos. Każdy naleśnik posmarowac sosem i złożyć

Kulinarne Inspiracje
Mintaj i panga w sosie śmietanowo – koperkowym 167

mniejsze porcje. Jeśli mamy trochę czasu, możemy zamoczyć rybę w sosie przed przygotowaniem. Następnie rybę podsmażamy chwilę na patelni z obu stron – jeśli mamy dobrą patelnię, smażymy bez dodatku tłuszczu, aż ryba zacznie trochę mięknąć. Wtedy zalewamy sosem i dusimy aż cała ryba będzie miękka. Na końcu dodajemy mąkę ziemniaczaną rozpuszczoną w niewielkiej ilości zimnej wody

Za drzwiami kuchni
Kakaowe naleśniki 225

łyżeczki soli   Wszystkie składniki dobrze ze sobą wymieszać. Masę naleśnikową umieścić w lodówce na min.30 minut. Patelnię dobrze rozgrzać. Wylewać odmierzoną porcję ciasta i smażyć cienkie naleśniki, bez dodatkowego tłuszczu. Podawać z ulubionym nadzieniem. Smacznego

CookYourself
Miodowe naleśniki / naleśniki z miodem 192

łyżki miodu Wszystkie składniki dobrze ze sobą wymieszać. Masę naleśnikową umieścić w lodówce na min.30 minut. Patelnię dobrze rozgrzać. Wylewać odmierzoną porcję ciasta i smażyć cienkie naleśniki, bez dodatkowego tłuszczu. Podawać z ulubionym nadzieniem. Smacznego

CookYourself
Krokiety z pieczarkami i żółtym serem + film 165

wysokiej miski wsypujemy przesianą mąkę, wbijamy jajka, wlewamy mleko oraz wodę mineralną, dodajemy olej i szczyptę soli. Wszystko miksujemy aż otrzymamy gładkie ciasto naleśnikowe. Na rozgrzanej patelni bez dodatku tłuszczu smażymy naleśniki z obu stron.                    farsz Obraną cebulę i umyte i oczyszczone

Smakowite Dania
Pancakes czyli pankejki + film 194

oczyszczoną oraz szczyptę soli, wbijamy jajka, wlewamy mleko oraz maślankę, dodajemy również miód i olej. Wszystko dokładnie miksujemy. Tak przygotowane ciasto odstawiamy na pół godziny. Na rozgrzaną patelnię bez dodatku tłuszczu wlewamy niewielkie porcje ciasta i smażymy pankejki na lekko brązowy kolor, naleśniki odwracamy na drugą stronę gdy na powierzchni ciasta zaczną pojawiać się pękające pęcherzyki powietrza. Gotowe pankejki

Smakowite Dania
Ciasteczka ze słonecznikiem i płatkami owsianymi ( + z czekoladą) 118

proszku do pieczenia 3 ½ szklanki mąki ½ łyżeczki soli 1 ½ szklanki płatków owsianych 1 ½ szklanki prażonego słonecznika +1 czekolada (jeśli ktoś chce :) Słonecznik wrzucamy na gorącą patelnie i smażymy bez dodatku tłuszczu, mieszając. Uprażony w ten sposób słonecznik zyskuje dużo bogatszy smak. Następnie przekładamy słonecznik na talerz i pozostawiamy do całkowitego wystygnięcia. Miękką margarynę ucieramy z cukrem i cukrem waniliowym

Smakowy Raj
Andrzejkowa wróżba na patelni 142

łyżkę wody i ponownie mieszamy. A jeśli zbyt lejące, dodajemy jeszcze trochę mąki. Gotowe ciasto wylewamy łyżeczką lub widelcem na rozgrzaną teflonową lub ceramiczną patelnię i pieczemy obustronnie bez dodatku tłuszczu. Najlepsze wzorki wychodzą, gdy ciasto lejemy z wysokości :) R E K L A M A (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); var linkwithin_site_id = 1628261; linkwithin_text='Zobacz także

Smakowy Raj
Sałatka z kurczakiem gyros i ananasem 2541

Wykonanie: Kurczaka oczyścić, osuszyć, pokroić w kostkę. Dodać olej i przyprawę, wymieszać i odstawić na godzinę do lodówki, by mięso się zamarynowało. Na patelni (już bez dodatkowego tłuszczu) usmażyć kurczaka. Pod koniec smażenia przykryć, by nieco się podusił i był soczysty. Ananasa odsączyć, pokroić w kosteczkę. Kukurydzę odsączyć z zalewy. Wszystkie składniki wrzucić do jednej miski, dodać majonez

Kulinarne Przeboje