bez pieczenia ciasta - 22613 przepisów (strona:331/1508)

Orzechowe ślimaczki drożdżowe 149

orzeszki, aby się nie obsypywały. Przygotować dwie blaszki od piekarnika, wyłożyć je papierem do pieczenia. Ciasto rozwałkować na prostokąt o wielkości 55 cm na 25 cm. Rozsmarować około 5 mm warstwę nadzienia równomiernie po całym cieście zostawiając z jednej strony 2 cm bez nadzienia. Zawinąć ciasto jak roladę wzdłuż dłuższego boku, zaczynając od strony z nadzieniem. Kroić(...)Układać na blaszce, końcówkę ciasta (bez nadzienia) podkładać pod spód. Wysmarować każdy plasterek jajkiem wymieszanym z mlekiem. Ostawić do wyrośnięcia – około 30-40 min. Powinny porządnie się napuszyć. Wstawić do nagrzanego do 180 st piekarnika. Piec 20-25 min na złoty kolor, na drugiej i trzeciej półce od dołu, z grzałką góra-dół (piec dwie blaszki jednocześnie). Lekko

moj przepis na
Brzoskwiniowe z budyniem 309

margaryna - 250 g mąka - 4 szkl pełne cukier - 1/2 szkl śmietana 24 % - 2 łyżki proszek do pieczenia- 1,5 łyżeczki Budyń: mleko - 4 szkl budyń śmietankowy - 3 opak bez cukru cukier - 0,5 szkl Dodatkowo : brzoskwinie - 1 pu szka Sposób przygotowania: Ciasto : Mąkę przesiać z proszkiem do miski. Następnie dodać żółtka i jedno całe jajko. Pokroić na kawałki

Kuchnia Danusi
Ciasto jabłkowo-malinowe 117

minut, łącznie z wyszukaniem ich z szafek kuchennych, a pieczenie zajmie tylko pół godziny. No i z tej radości zjadłam dość pokaźny kawałek, a ciasto było świeże jeszcze przez cały następny dzień. Moje ciasto jest bez glutenu i jajek, ale można też użyć mąki pszennej. Składniki(...)jabłkowy zmiksować z mlekiem i olejem, aż powstanie gęsta emulsja. – Dodać mąkę i sodę, przemieszać do połączenia składników. – Ciasto wylać do małej okrągłej tortownicy, posypać malinami. – Piec 30 minut w temp. 180 st.C

To co kocham
SERNIK KRÓLEWSKI 421

możecie dodać np.  rodzynki, morele,skórkę pomarańczową czy orzechy. Składniki na kruche ciasto:  500 g mąki pszennej 1 jajko 3 łyżki kwaśnej, gęstej śmietany 18% 1 łyżka smalcu 200 g masła 1,5 szklanki cukru pudru 3 łyżki gorzkiego kakao 1 łyżeczka proszku do pieczenia Składniki na masę serową: 1 kg. twarogu śmietankowego (musi być zmielony(...)drobnego cukru do wypieków opakowanie cukru wanilinowego pół opakowania 20 g  budyniu śmietankowego lub waniliowego bez cukru bakalie wedle uznania ( ja nie dodałam ) Zacznijmy od ciasta. Do mąki dodałam pokrojone kawałki masła i smalec. Wsypałam cukier, kakao i proszek do pieczenia. Wbiłam jajko i dodałam śmietanę. Wszystkie składniki wymieszałam ze sobą. Teraz wystarczy je zagnieść. Podzieliłam ciasto

potrawyregionalne
Ciasto biszkoptowe z owocami. 100

zamrażalce. Polecałabym jednak odmrozić je wcześniej i odsączyć trochę z wody. Ciasto zbyt mokre może nam nie wyrosnąć odpowiednio.  Samo ciasto nie jest zbyt słodkie. Składniki: 4 jajka, 3/4 szklanki cukru, 1/2 szklanki oleju, 1,5 szklanki mąki pszennej,  2 łyżeczki proszku do pieczenia,  owoce (ok 600g) Sposób przygotowania:  Białka oddzielić od żółtek. Białka ubijamy(...)sztywną pianę. Następnie wsypać cukier i dalej ubijać. Gdy powstanie błyszcząca piana (taka jak na bezy) dodać żółtka i nadal mieszać. Dodajemy olej – mieszamy. Wsypujemy mąkę oraz proszek do pieczenia - mieszamy łyżką, lub zmniejszamy w robocie kuchennym obroty na minimum. Gdy ciasto będzie jednolite wylewamy je na blaszkę wcześniej wyłożoną papierem do pieczenia.  Na ciasto układamy owoce

Pani domowa
Śmietanowiec w lekko kawowym cieście 195

Dzisiaj na blogu sernik bez sera, ciasto śmietanowe zwane śmietanowcem. A dookoła śmietanowej masy bardzo kruche ciasto kakaowo-kawowe. Wnętrze "sernika" jest delikatniejsze w smaku niż sernik na twarogu, lecz nie tak delikatne jak się spodziewałam. W planie mam już upieczenie wersji śmietanowca z owocami. Ciasto: 2 szklanki mąki pszennej 1/2 szklanki kakao 2/3 szklanki kawy cappuccino (proszku(...)schłodzonego i pokrojonego w kostkę 2 łyżeczki proszku do pieczenia Masa śmietanowa: 5 białek, w temperaturze pokojowej szczypta soli 1 szklanka drobnego cukru 1200-1250 g kwaśnej śmietany 18%, w temperaturze pokojowej 3 opakowania budyniu śmietankowego bez cukru (każde po 40 g) Z podanych składników zagnieść ciasto i podzielić na dwie części. Włożyć obie porcje do zamrażarki

Czerwień i błękit
Malinowa chmurka 11391

wierzch płatkami migdałów. Piec bezę w temperaturze 140 st.C przez około 60 minut aż beza będzie dobrze wypieczona. Pozostawić bezę w piekarniku z uchylonymi drzwiczkami, by odpowiednio się wysuszyła (najlepiej na całą noc). Przygotować spód z kruchego ciasta (można dzień wcześniej): Masło i jajka powinny być schłodzone. Składniki na kruchy spód szybko zagnieść na jednolite ciasto, włożyć do woreczka(...)wymiarach 23x33cm) posmarować masłem (lub innym tłuszczem) wyłożyć papierem do pieczenia, wyłożyć spód ciastem. Blaszkę wraz z ciastem ponownie schłodzić w lodówce przez ok. 30 minut. Ponakłuwać ciasto widelcem. Piekarnik rozgrzać do 200 st.C i piec kruchy spód przez ok. 15 minut (do czasu zarumienienia ciasta). Wyjąć, ostudzić. Przygotować warstwę galaretkową: Jeśli używacie mrożonych malin, to trzeba je wcześniej

Kulinarne Przeboje
Dietetyczny sernik czekoladowy na orzechowym spodzie 249

Pyszny, kremowy sernik bez pieczenia! W sam raz na upalne dni, kiedy nie mamy ochoty na włączanie piekarnika :) Deser jest bogaty w białko, nie

Chocolate Muffin Blog
Sernik z lemon cud i truskawkami 177

Dawno nie było tutaj żadnego sernika. A ze lubię serniki szybkie, bez pieczenia to ten jest idealnym tego przykładem. Sernik jest mocno słodki, ale

Bernika - moj kulinarny pamietnik
Śródziemnomorskie paluchy chlebowe – z oliwkami i rozmarynem 308

Trzy rodzaje mąki w odpowiednich proporcjach, ciasto chlebowe bez wyrabiania, odpoczywające przez noc. Na drugi dzień – złota chrupiąca skórka, orzechowy, wytrawny miąższ o drobnych oczach. Pieczenie chleba i bułek w domu naprawdę potrafi relaksować, a zapach świeżego pieczywa wydobywający się z piekarnika działa jak aromaterapia. Wieczorem odważamy potrzebną ilość każdej z mąk, mieszamy wszystkie razem. Dodajemy drożdże(...)sól. Do suchych składników wrzucamy posiekane drobno oliwki i rozmaryn. Mieszamy. W kubku mieszamy wodę, piwo i ocet winny. Płyny nie muszą być ciepłe – ciasto będzie rozwijało się powoli, przez noc, dodatkowe kilka stopni Celsjusza nie jest potrzebne. Wlewamy płyny do mąki i całość dokładnie razem mieszamy. Ciasto szybko zagniatamy, formujemy w kulę, wkładamy do miski, przykrywamy nie całkiem szczelnie

Karo in the Kitchen
Bagietki pszenne 128

fermentacji.   W DNIU PIECZENIA Ciasto: Drożdże rozpuścić w wodzie. Wsypać mąkę, sól oraz dodać podmłodę. Wszystko zagnieść w kulę, a następnie przenieść na oprószoną mąką stolnicę i zagniatać przez ok. 5-7 minut, aż ciasto stanie się sprężyste i przestanie kleić się rąk. W razie potrzeby podsypywać odrobiną mąki.   Wyrobione ciasto przełożyć do miski, przykryć folią(...)godziny do pierwszego wyrastania. Ciasto powinno podwoić, a nawet potroić swoją objętość. Ważne, by miejsce gdzie ciasto wyrasta, było ciepłe i bez przeciągów. W połowie tego czasu oprószoną w mące dłonią naciągnąć każdy bok ciasta do środka. Dzięki temu po upieczeniu otrzymamy bardziej puszyste bagietki.     Po tym czasie ciasto ponownie przełożyć na stolnicę, krótko zagnieść rękami

Nastoletnie Wypiekanie
najprostszy chleb na świecie 208

odrobinę zwiększyć ilość wody aby chlebek nie wyszedł nam zbyt suchy i twardy. Masę z dodatkami (lub bez) przelewam do keksówek wyłożonych papierem do pieczenia i od stawiam przykryte ściereczką na kolejne 12h w ciepłe miejsce do wyrośnięcia. Po 12h ciasto wkładam do piekarnika rozgrzanego do 180°C na około 50 minut. Chlebek wyjmuje z foremek i odstawiam

Gar Zdrowia
Ciasto Styropian na jogurtach z borówkami 144

greckiego 4 czubate łyżki cukru pudru 2 opakowania budyniu waniliowego bez cukru (1 budyń ok. 37g) 5 białek 100 g wiórków kokosowych Dodatkowo: 250 g borówki amerykańskiej 80 g białej czekolady 3 łyżki mleka Sposób przygotowania: Przygotować ciasto kruche. Z masła, cukru, żółtek, mąki i proszku do pieczenia zagnieść jednolite ciasto. Ciasto podzielić na pół, zawinąć w folię

Kubki smaku
Kaiserschmarrn - omlet cesarski z morelami 157

także podziel ciasto na dwie patelnie lub na piecz na 2 razy. Składniki na 4 porcje: 4 jajka 125 g mąki 125 g mleka sól 1 łyżeczka proszku do pieczenia 2 łyżki cukru/ksylitolu 100 g rodzynków 4 łyżki masła puder cukier do posypania morele Wykonanie: odzielić żółtka od białek. Żółtka, mleko, mąkę, szczyptę soli, proszek do pieczenia i cukier wymieszać na gładką masę bez grudek. Pozostawić na 10 minut umyć i namoczyć rodzynki białka ubić na sztywno i delikatnie wymieszać z ciastem. Dodać odsączone rodzynki rozgrzać na patelni masło i wylać połowę ciasta. Ułożyć kawałki pokrojonych na mniejsze kawałki moreli. Smażyć na wolnym ogniu, a gdy dół się zrumieni zsunąć omlet na talerz i podsuwając

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Porzeczkowa Pychotka 142

bez cukru 1/4 szklanki oleju dodatkowo: słoik dżemu z czarnej porzeczki ok 300 ml cukier puder do oprószenia Przygotowanie: Zagniatamy kruche ciasto i dzielimy ciasto na 2 części, jedną wkładamy do zamrażalnika, a drugą do lodówki na 1 h. Formę smarujemy tłuszczem. Na spód formy ucieramy na tarce na dużych oczkach jedną część ciasta, wyrównujemy po całości. Podpiekamy ciasto(...)cały czas miksując, by dobrze się połączył. Powoli wlewamy olej, miksując do ponownego połączenia się składników. Na podpieczony spód ciasta wykładamy ubitą piankę budyniową. Wyrównujemy wierzch, a następnie wykładamy małe porcje dżemu porzeczkowego. Na porzeczki ucieramy drugą część ciastaPieczemy 35-40 minut w temperaturze 180 stopni.  Upieczone ciasto oprószamy cukrem pudrem

Życie zaczyna się w kuchni

Proponowane wyszukiwania