bez pieczenia ciasta - 22613 przepisów (strona:328/1508)

Proste, szybkie i puszyste ciasto ze śliwkami 2755

Takie ciasta nazywam ciastami ratunkowymi. Robi się je bardzo szybko, nie wymagają dużego nakładu pracy, więc są idealne, gdy mamy niespodziewanych gości. Do tego ciasta użyłam

Kulinarne Przeboje
Placek marcepanowy ze śliwkami 157

utarty z cukrem i masłem, przez co ciasto ma cudownie intensywny marcepanowy smak. Wielbiciele marcepanu będą na pewno zachwyceni, bez dokładki się nie obędzie. Proste ucierane ciasto, na wierzchu układa się śliwki, które lekko zatapiają się podczas pieczenia. Warto wypróbować! Składniki (na tortownicę 26 cm): 100 g marcepanu 125 g masła 125 g cukru 1 łyżka cukru waniliowego

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Jogurtowiec z malinami i borówkami 650

litr jogurtu naturalnego (odradzam grecki) 1 szklanka cukru 2 budynie śmietankowe bez cukru 3 białka 1 szklanka borówek leśnych 1/2 szklanki malin 1 płaska łyżka mąki ziemniaczanej Sposób wykonania: 1. Składniki na spód łączymy, zagniatamy ciasto. Wykładamy na blaszkę o wymiarach 20x35cm. Powierzchnię wyrównujemy, nakłuwamy widelcem i pieczemy przez ok 20 minut w 180 st. C. Studzimy. 2. Białka

Kuchnia domowa Ani
Ciasto bananowe z polewą bez glutenu, bez cukru, wegańskie 828

Zapraszam na „ Zdrową Środę ”, czyli słodkości bez cukru i glutenu. Tym razem upiekłam ciasto bananowe i polałam je pyszną polewą kakaowo-kokosową. Ciasto jest proste w przygotowaniu i szybkie. Podczas pieczenia pięknie pachnie bananami. Do przepisu(...)radzę użyć bardzo dojrzałych bananów. Ciasto najlepiej smakuje świeże, w dniu upieczenia. Bazowałam na przepisie, który poznałam na jednym z warsztatów wegańskich, ale przepis mocno przeze mnie zmodyfikowany. Zapraszam na FILM . Subskrybuj kanał Małej Cukierenki: http://www.youtube.com/malacukierenka (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Ciasto bananowe z polewą bez glutenu, bez cukru, wegańskie Składniki: Ciasto: 3 bardzo dojrzałe banany 2 łyżki

Mała Cukierenka
Czekoladowo-różany sernik na Walentynki 172

spożywczego w paście suszone płatki róż Mąkę przesiać z proszkiem do pieczenia, wymieszać. Masło, czekoladę i kremówkę rozpuścić, przestudzić. Jajko ubić z cukrem na puszystą, jasną masę. Dodać czekoladę, wymieszać. Partiami dodawać mąkę, delikatnie połączyć łyżką. Spód tortownicy wyłożyć papierem do pieczenia, brzegi posmarować masłem. Wylać ciasto do tortownicy, wyrównać wierzch. Podpiec w 160 st. C. przez(...)wylać masę serową, wyrównać wierzch. Piec w 140 st. C. przez 55-60 minut, aż wierzch będzie ścięty. Ostudzić w piekarniku, a następnie schłodzić w lodówce przez 3-4 godziny, a najlepiej przez całą noc. Białko ubić, pod koniec partiami dodając cukier, a następnie przesiany cukier puder. Dodać wodę różaną i barwnik, połączyć. Bezę przełożyć do woreczka cukierniczego, odciąć końcówkę

Pożeraczka, czyli raz adobrze
Ciasto łaciate z masą serową a'la sernik gotowany -piękne i pyszne ciasto :-) 475

Białka ubijamy na sztywną pianę ze szczyptą soli,  następnie dodajemy cukier i dokładnie miksujemy na gładką, lśniącą bezę.  Następnie dodajemy pozostałe składniki czyli mąkę, mąkę ziemniaczaną oraz proszek do pieczenia. Całość bardzo delikatnie mieszamy. I nasze białe ciasto jest gotowe. Teraz przechodzimy do ciasta ciemnego :-) ciasto ciemne SKŁADNIKI: - 6 jaj - ¾ szklanki cukru - szklanka m ąki pszennej

moje pyszne łatwe i sprawdzone przepisy krok po kroku
Drożdżowe buły nadziane pesto 114

Przygotowanie: z podanych składników zagnieć standardowe ciasto drożdżowe (krok po kroku znajdziecie instrukcję na przykład tu ) i pozostaw do wyrośnięcia na około 1,5 h (musi podwoić swoją objętość). Wyrośnięte ciasto odgazuj poprzez szybkie wyrobienie, a następnie rozwałkuj na duży prostokąt, tak aby ciasto było grubości około 0,5 cm. Posmaruj ciasto pesto i zwiń w rulon. Podziel(...)powstałym zagłębieniu umieść nasiona słonecznika. Tak przygotowanie pozostaw do ponownego wyrośnięcia na minimum pół godziny, po czym piecz przez 25-30 minut w temp. 180-190 C na środkowej półce piekarnika (bez termoobiegu! to ważne, dzięki temu ciasto nie wysycha). Smacznego

greenscarf
MUFFINKI Z MALINAMI 211

Ostatnio bardzo spodobało mi się pieczenie muffinek. Jest bardzo szybkie, a to podstawa w gorące letnie dni. Te są bardzo owocowe, a więc też bardzo

Smaczne Zdrowe
Red Velvet Cake 241

FILM . Subskrybuj kanał Małej Cukierenki: http://www.youtube.com/malacukierenka (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Red Velvet Cake Składniki: Ciasto – składniki powinny być w pokojowej temperaturze: 350g mąki pszennej (użyłam tortowej) 1 łyżeczka sody 1 i 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia 2 łyżki kakao bez cukru 220g miękkiego masła 3 jajka 200g cukru 1 opakowanie cukru wanilinowego 16g 200ml maślanki(...)cytryny 3 łyżeczki cukru pudru Krem: 500g serka mascarpone 450g gotowego sera na sernik (użyłam z wiaderka) 200g jogurtu greckiego 4 łyżki cukru pudru Ciasto: 1. Mąkę wymieszać z kakao, proszkiem do pieczenia, sodą. 2. Do drugiej miski przełożyć masło, dodać cukier, cukier wanilinowy i ucierać mikserem przez około 2-3 minuty. Następnie dodajemy po jednym jajku, po każdym

Mała Cukierenka
Blondie z szafranem i białą czekoladą 110

  W sklepie wypatrzyłam nowość – proszek do pieczenia, pewnej popularnej firmy, ale z szafranem. Następnym razem do zwykłego proszku do pieczenia dodam szafran

Szybko Tanio Smacznie
Jabłecznik z puree z dyni na kruchym spodzie - bezglutenowy 129

możemy spokojnie wykleić je na formę a folię lub silikon odkleić. Wałkując kruche ciasto bezglutenowe nie można podsypywać go mąką - ciasto wciągnie mąkę i stanie się gumowate po upieczeniu. Ciasto trzeba szybko rozwałkować zanim ogrzeje się i zacznie się zbytnio kleić do wałka.  Składniki na jabłka: 2 duże jabłka - najlepiej kruche i lekko słodkie (np. championy) 250 ml puree(...)wciągną wilgoć podczas pieczenia. Ale dobrze wtedy dodać łyżkę mąki ziemniaczanej, która zagęści całość po upieczeniu. Całość dokładnie wymieszać i wyłożyć na podpieczony spód. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 170 stopni i piec 30 minut bez termoobiegu.  Podawać po przestudzeniu - można z lodami i bitą śmietaną. Świetnie też smakuje na drugi dzień, kiedy ciasto nabiera kruchości. Smacznego

Ze smakiem bez glutenu
Babeczki Czarny Las 257

proszek do pieczenia, sodę i kakao. Dodajemy sos czekoladowy, jajko i za pomocą rózgi kuchennej mieszamy całość. Dodajemy wiśniowe puree i krótko mieszamy. Gotowe ciasto przekładamy do papilotek umieszczonych w formie do muffinek. Wypełniamy papilotki do 3/4 ich wysokości. Pieczemy ok 20-25 minut w 180ºC (bez termoobiegu(...)Babeczki najlepiej wyciągnąć z lodówki 20 min przed podaniem. Każdy piekarnik piecze inaczej. U mnie wystarczyło 180°C. Piekłam babeczki na najniższym poziomie piekarnika. Jeśli lubisz piec ciasta, torty i inne słodkości oraz dzielić się z innymi radami dotyczącymi pieczenia, to zapraszam Cię do grupy na FB: ‘Słodki Pomysł

Słodki Pomysł
Ciasto marchewkowe z kremem kawowym na bazie mascarpone 156

zrobić samo ciacho, w wersji bez kremu, też smakuje doskonale. Chociaż ta opcja z kremem…. ahhh Do tego ciasta podchodziłam dwukrotnie. W internecie krąży na nie wiele, ale bardzo podobnych przepisów. W jednym znajdziecie ananas w drugim nie. No i pierwsze ciacho totalnie mi nie wyszło. Było ciężkie, mimo długiego pieczenia, niedopieczone. Robiłam je ze świeżym ananasem(...)było potrzebne mi ciacho, kolejnego dnia zakasałam rękawy i powstała wersja ciacha bez ananasa. W sumie przypadkiem, bo byłam skłonna zrezygnować z tego wypieku. Założyłam, że ciasto marchewkowe nie jest mi pisane. Ale przeczesując niezawodnego facebooka, na jednej z grup rzucił mi się przepis na to ciasto, nawet nie wiem przez kogo opublikowany, bo wrzucony na zasadzie komentarza

Mieszam w Garnku
Kruche ciasto ze śliwkami z budyniową pianką 3081

się do wypieków, ale wyszło rewelacyjnie, smacznie i szybko. Składniki: ciasto: 3 szklanki mąki pszennej 250 g margaryny pół łyżki proszku do pieczenia 5 żółtek 4 łyżki cukru pudru budyniowa pianka: 5 białek pół szklanki cukru pudru pół szklanki cukru opakowanie cukru waniliowego 2 budynie waniliowe bez cukru 120 ml oleju dodatkowo: około 700 g śliwek(...)Sposób przygotowania: Wszystkie składniki ciasta połączyć i wyrobić rękoma na gładkie ciasto. Podzielić ciasto na 2 części: 1/3 i 2/3. Uformować kulki, zawinąć ciasto w folię spożywczą i włożyć do zamrażalnika na około godzinę. Blaszkę o wymiarach 25x25 wysmarować margaryną i obsypać mąką. Wyjąć większą część ciasta, zetrzeć na tarce jarzynowej i wyrównać na blaszce. Piec przez około

na moim stole...
Babka na oleju rzepakowym z wianuszkiem rodzynkowo pomarańczowym 104

powstanie tzw. „wianuszek”. Ja zrobiłam to celowo, chciałam, aby część ciasta była czysta, a końcówka z dużą ilością bakalii. Dzieci mogły zjeść to co lubią, czyli babkę bez bakalii.   Piekarnik nastawiamy na 175°C i pieczemy ok. 30 min.  Babkę, podczas pieczenia należy przykryć papierem.  Posypujemy cukrem pudrem

Moniki Smakołyki

Proponowane wyszukiwania