bez pieczenia ciasta - 22613 przepisów (strona:332/1508)

Ciasto z agrestem i kokosem 187

mąki pszennej 1 i 3/4 łyżeczki proszku do pieczenia 1/2 łyżeczki soli (używam domowej soli waniliowej ) 100 g jogurtu naturalnego bez cukru 350 g agrestu   Składniki posypki kokosowej: 25 g wiórków kokosowych 1 łyżka drobnego cukru trzcinowego 1 łyżka roztopionego masła (około 10 g)   Przygotowanie ciasta z agrestem i kokosem: Piekarnik rozgrzej do temperatury

Moja Delicja
Szybka tarta ze śliwkami i kruszonką / Easy plum tart with streusel 223

ciasto do natłuszczonej formy na tarte o średnicy ok. 23 cm i dociśnij krawędzie. Nakłuj dno widelcem. Na cieście rozłóż kawałek papieru do pieczenia i wsyp obciążniki lub groch, po czym włóż do piekarnika i piecz przez 10-15 minut. Wyjmij ciasto z piekarnika i usuń papier wraz z obciążnikami. Można ewentualnie dopiec jeszcze przez kilka minut bez(...)śniadań lub do herbaty :). W misce umieść płatki owsiane, migdały, cukier i szczyptę soli i wymieszaj. Wlej olej, dokładnie wymieszaj i wyłóż równomiernie na śliwki. Włóż do piekarnika i piecz przez około 20 minut. Smacznego! English version Easy plum tart with streusel (8 servings) Ingredients: 1 unbaked pie crust, bought or homemade 1 kg plums, pitted and halved

karmelowy
Bezglutenowe brownie z burakami czerwonymi 136

czasochłonne.  Z podanych składników wychodzi duża blacha przepysznego ciasta. Składniki: 150 g masła/ margaryny 1,5 szkl cukru pudru 1 łyżeczka ekstraktu waniliowego 3 jaja 1,5 szkl puree z buraka 1,5 szkl mąki bezglutenowej 1 szkl gorzkiego kakao 1 szkl mleka 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia 1/2 łyżeczki sody Czekoladowy ganache: 200 g czekolady(...)tłuszczem i wysypaną bułką tartą lub mielonymi płatkami kukurydzianymi. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni, grzanie góra-dół bez termoobiegu, i piec 45 minut. Po tym czasie wyłączyć piekarnik i zostawić w piekarniku jeszcze na kilka minut. Ciasto wyjąć i odstawić do przestudzenia. Zrobić czekoladowy ganache.  Do rondelka wlać śmietanę i podgrzać do wysokiej temperatury

Ze smakiem bez glutenu
Ranking najlepszych przepisów w sierpniu 144

obiad 2 i artykuł o pieczeniu serników. Bardzo zadowalający efekt moim zdaniem. To już u mnie tradycja, że najchętniej czytanymi przepisami przez Was okazały się desery i ciasta. Oczywiście zawsze znajdzie się jakiś rodzynek w formie obiadu, bo przecież nie może być cały czas na słodko.😏W poprzednim miesiącu hitem zostało CIASTO NA ŚMIETANIE Z OWOCAMI , do którego gorąco(...)dole strony i będą Wam przychodzić powiadomienia o nowych wpisach (bez spamu). A teraz przejdźmy do podsumowania. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); TOP 10 SIERPNIA CZEKOLADOWIEC BANANOWY ZE ŚLIWKĄ ZAPIEKANKA JAGLANA PRZEKŁADANA OWOCAMI JAGLANE KULKI MOCY SZYBKIE BABECZKI Z BORÓWKAMI SERNIK CZEKOLADOWY NA ORZECHOWYM SPODZIE bez pieczenia PAPRYKARZ Z TUŃCZYKA BEZ RYŻU W 20 MINUT BABECZKI NA OWSIANYM

Zdrowie i pysznie na talerzu
CHLEBEK BANANOWY Z CZEKOLADĄ 132

komponuje się ze smakiem gorzkiej czekolady.  Chlebek bananowy z tego przepisu przygotujecie bez użycia miksera. W dwóch miskach mieszamy oddzielnie suche i mokre składniki, a następnie łączymy, krótko i zgrubnie mieszając. Pieczemy 1 godzinę i jeszcze ciepłe polewamy polewą czekoladową. Wszystkie składniki użyte do ciasta powinny mieć temperaturę pokojową, pamiętajcie więc odpowiednio wcześnie wyjąć mleko i jajka(...)delikatnie mieszamy. Dodajemy pokrojoną w kostkę czekoladę i łączymy składniki.  Masę wykładamy do formy, wstawiamy do piekarnika i pieczemy 1 godzinę. POLEWA: Czekoladę łamiemy na kostki i rozpuszczamy w kąpieli wodnej z masłem i 1 łyżką mleka. Dekorujemy wierzch ciasta

cool and minty
Babka herbaciana z bakaliami 188

mąki. Miksować jeszcze przez chwilę do całkowitego połączenia składników. Do tak przygotowanego ciasta wsypać rodzynki (ewentualnie również inne bakalie) i delikatnie wymieszać łyżką. Masę przelać do foremki posmarowanej masłem i posypanej mąką. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni (bez termoobiegu, tylko góra - dół) i piec około 50 minut, do tzw. suchego patyczka. Po wyjęciu z piekarnika pozostawić

Kulinaria - potrawy z różnych stron świata
Ciasto bananowe bez cukru, bez glutenu 289

wyrzutów sumienia :). Polecam… Zapraszam na FILM . Subskrybuj kanał Małej Cukierenki: http://www.youtube.com/malacukierenka (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Ciasto bananowe bez cukru, bez glutenu Składniki: 100g mąki ryżowej 130g mąki gryczanej 130g mąki ziemniaczanej 110g ksylitolu 1 łyżeczka proszku do pieczenia bez glutenu 1 płaska łyżeczka sody 1 łyżeczka cynamonu 3 bardzo dojrzałe banany (ze skórką o wadze(...)około 460g) 300ml mleka (dowolnego może być roślinne) 100g oleju kokosowego – roztopionego 3 jajka 2 łyżeczki naturalnego ekstraktu waniliowego 4 płaskie łyżki kakao bez cukru 1. Do miski przełożyć wszystkie mąki, ksylitol, proszek do pieczenia, sodę, cynamon i wymieszać łyżką. 2. Do drugiej miski przełożyć dojrzałe banany i rozgnieść je widelcem. Dodać mleko (użyłam krowiego), wlać olej kokosowy

Mała Cukierenka
PUSZYSTE CIASTO Z TRUSKAWKAMI 290

szklani drobnego cukru około 500g obranych truskawek dodatkowo cukier puder do oprószenia ciasta Wykonanie: do rondla dodajemy masło, cukier waniliowy ( wanilinowy) oraz mleko, podgrzewamy i mieszamy do momentu ,aż masło się rozpuści, odstawiamy do przestygnięcia na 15-20 minut mąkę ( bez 1 łyżki) i proszek do pieczenia przesiewamy , odstawiamy białka ubijamy na sztywno ze szczyptą soli, nie przerywając

Słodkie zapomnienie
Ciasto maślankowe z czerwonymi porzeczkami 148

mnie, bo jako dziecko byłam niejadkiem, ale owoce jadłam bez opamiętania. Mając pod ręką tyle owocowych wspaniałości nie mogłam się powstrzymać i sporą część wczasów pod gruszą (a właściwie pod wiśnią) spędziłam w kuchni. Na pierwszy rzut poszły porzeczki. Upiekłam pyszne, wilgotne ciasto z dodatkiem maślanki (jak w muffinkach) i kwaśnych czerwonych porzeczek. Idealne na podwieczorek(...)jednej misce łączymy mąkę, proszek do pieczenia i cukier. W drugim naczyniu roztrzepujemy jajka, dodajemy maślankę, roztopione masło. Wszystko mieszamy razem, dodajemy porzeczki i dokładnie mieszamy. Napełniamy ciastem tortownicę wysmarowaną masłem i wysypaną mąką, lub wyłożoną papierem do pieczenia. Posypujemy równomiernie cukrem trzcinowym. Pieczemy w 170 stopniach bez termoobiegu przez

Kulinarne Inspiracje
rabarbarowo-jabłkowy kokosowy ucieraniec... 116

Składniki: jajka 4 sztuki "L", cukier 3/4 szklanki, cukier wanilinowy 1 opakowanie, masło lub margaryna 15 dag, wiórki kokosowe 3/4 szklanki, mąka tortowa 2 szklanki, proszek do pieczenia 1,5 łyżeczki, rabarbar 1/2 kg, jabłka 4 sztuki, mleko 3/4 szklanki obrany rabarbar pokroić na 2 cm kawałki, dodać starte na grubszych oczkach jabłka, posypać 2 łyżkami cukru w robocie(...)minuty silikonowa niska forma 24 cm z kominkiem - formę przetarłam olejem, do formy rozsmarować ciasto, na wierzch położyć owoce bez soku i lekko je przycisnąć do ciasta - pozostały sok z owoców wykorzystuję do napoju lub kompotu piec około 60 minut w 180 C do suchego patyczka, ciasto wyjąć z formy jak wystygnie - ciasto jest lekkie, aromatyczne, smaczne...........SMACZNEGO

W Mojej Kuchni Lubię
CIASTO PANI WALEWSKA ( Pychotka ) 1306

Słodka beza, kruche ciasto z aksamitnym kremem, do tego kwaśne porzeczki. Jedno z moich ulubionych ciast.  Nie robię go często, w zasadzie sama nie wiem dlaczego. Może właśnie dlatego, że jest dla mnie takie wyjątkowe?  Tym razem zrobiłam na Wyjątkowy Dzień. Pierwszą Komunię Naszej Oliwki. Dla nas wyjątkową, ale też skromną. Naszą.  No właśnie. Planowałam napisać post(...)swojemu. My też. Z Panią Walewską przecież :) Składniki kruche ciasto: 340 g mąki pszennej tortowej 1 łyżeczka proszku do pieczenia 100 g cukru pudru 200 g zimnego masła 4 żółtka szczypta soli 1,5-2 słoiki dżemu z czarnej porzeczki (ja używam słoików czarnej porzeczki w cukrze)  beza: 4 białka 200 g cukru pudru 2 łyżki mąki ziemniaczanej

OliveandThyme
Szpinakowe ciasto z masą jogurtowo-brzoskwiniową i galaretką 180

przygotować go możecie z dostępnego na rynku jogurtu naturalnego bez laktozy marki Mlekovita. Ciasto: 250 g świeżego szpinaku 4 jajka 80 ml oleju 40 ml wody gazowanej 3/4 szkl. cukru trzcinowego 1 i 1/2 szkl. mąki pszennej 1 łyżeczka proszku do pieczenia Masa: 1 puszka brzoskwiń 350 g jogurtu naturalnego bez laktozy Mlekovita 5 łyżek cukru(...)durszlak. Jajka miksujemy wraz z cukrem na jasną i puszystą masę (przez około 10 minut). Następnie obroty miksera zmniejszamy i naprzemiennie dodajemy mąkę przesianą z proszkiem do pieczenia oraz zmiksowany szpinak. Ciasto przelewamy do tortownicy (24 cm) wyłożonej na dnie papierem do pieczenia. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na około 50-55 minut (do tzw suchego

Smaki Na Talerzu
Mazurek bakaliowy babci Basi 139

miło, jeśli zostawisz komentarz. Podaję prosty przepis na mazurek !, który piekę od lat. Ciasto na mazurek upiekłam na blaszce o wymiarach 36 cm x 20 cm. Nie mam zdolności dekoracyjnych , więc posypałam całe ciasto bakaliami i polałam polewą czekoladową (z żelatyną ), możemy użyć wszystkich innych!!! Składniki na kruche ciasto : 35 dkg margaryny lub masła, 15 dkg cukru pudru(...)żółtek gotowanych, 45 dkg mąki pszennej ( tortowa, krupczatka ), pół płaskiej łyżeczki proszku do pieczenia , Sposób przygotowania : Na stół ( stolnicę ) wsypujemy mąkę z proszkiem do pieczenia, robimy zagłębienie. Ugotowane żółtka przecieramy przez sito, dodajemy cukier puder i margarynę . Wszystko razem siekamy.Zagniatamy szybko ciasto i wstawiamy do lodówki na godzinę.. Rozwałkować ciasto na grubość 1/2 – 3/4 cm. Trochę

Pysznosci Babci Basi
ciasto z czerwoną porzeczką i bezą 134

nawet przekonałam się do czerwonych porzeczek:) *foremka 23*28 cm Składniki: na ciasto: 3 szklanki mąki 1,5 szklanki cukru 5 jajek szklanka wody gazowanej Piwniczanka 1/2 szklanki oleju 2 łyżeczki naturalnego ekstraktu z pomarańczy 2 łyżeczki proszku do pieczenia 1,5 szklanki czerwonej porzeczki na bezę: 4 białka szklanka cukru Jajka rozbić osobno białka i żółtka. Białka wbić

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia
Paradoks czyli odchudzona oponka. 202

kolor utrwalił. Jest powód do ponownego pieczenia Część IV – oponki z matcha i cytryną. Łyżeczkę matchy zalałam 2 łyżkami wody. Do ciasta dodałam napar i skórkę z cytryny. Ciasto jest fajnie zielone i ono nie traci koloru tak jak to z burakiem. Przy okazji odkryłam, że jak się zostawi wycięte krążki, bez dziurek w środku na jakieś(...)wsadzi się je potem takie całe do pieca, to wychodzą cudownie lekkie bułeczki deserowe. Może to wszystko brzmi dziwnie, ale jest fajne i inne. I warto czasem spróbować. Jeśli komuś wersja pieczona nie odpowiada, to zawsze może je usmażyć : ) to jest takie ciasto jak na tradycyjne oponki. Tylko inne. Już kiedyś napisałam, że brzydkie dzieci też należy kochać : ) Smacznego Post

ladykitchen