bez miksera - 1000 przepisów (strona:20/67)

Bardzo odchudzony sernik / Diet cheesecake 1551

słodko i niskokalorycznie Od jakiegoś czasu jestem na diecie i kombinuję jak mogę aby zaspokoić mój głód na słodkości. Tak też z pomocą przyszedł mi sernik, który można jeść bez najmniejszych wyrzutów sumienia. Słodki, puszysty, jak na ciasto dietetyczne, na prawdę daje radę. Polecam nie tylko osobom na diecie białkowej! Scroll down for recipe in English Odchudzony sernik (tortownica(...)ąki kukurydzianej 1 szklanka chudego mleka 1 łyżeczka ekstraktu z wanilii Przygotowanie: Włącz piekarnik i ustaw go na 180 oC. Natłuść tortownicę i wyłóż papierem do pieczenia. W misce miksera umieść zmielony twaróg, żółtka, słodzik, ekstrakt i mąkę/skrobię kukurydzianą. Zmiksuj na jednolitą masę, po czy wlej mleko i ponownie dokładnie wymieszaj. Białka ubij na sztywną pianę i delikatnie

karmelowy
Placuszki babanowe z kokosowym sosem 137

cukrem. Łączymy ze sobą składniki suche i mokre, ciągle mieszając mikserem. Do całości ciasta lub połowy dodajemy barwnik, ponownie mieszamy dokładnie do uzyskania ładnego koloru. Barwnika użyłam do połowy ciasta w ilości dużej szczypty, ponieważ używam barwników w proszku nabrałam na czubek małej łyżeczki do herbaty. Placki smażymy bez tłuszczu na rozgrzanej teflonowej patelni z obu stron. Jeżeli placuszek

Życie zaczyna się w kuchni
Ciasto z advokatem i krówkami 202

ciasta dodać resztę mąki i wlać likier, wymieszać mikserem na średnich obrotach do połączenia składników. Dodać krówki i wymieszać łyżką.[ ja nie mieszałam krówek z ciastem ].  Ciasto przełożyć do formy [ u mnie część ciasta, krówki i reszta ciasta ] z kominem o średnicy 22cm [ u mnie tortownica bez kominka] posmarowanej masłem i posypanej bułką tartą. Wyrównać i wstawić

Moje domowe kucharzenie
Najlepsza chałwa z prażonymi pistacjami od Helio 158

Dlaczego właśnie te pistacje dodałam do chałwy? Bo są bez SOLI ! Większość pistacji które widziałam w sklepie są solone. Te natomiast są cudowne, aromatyczne, doskonale nadają się do deserów. Sezam uprażyłam na suchej patelni. Wsypałam go do miseczki. Wymieszałam wszystko łyżką, a później zblendowałam za pomocą przysadki do miksera (przysadki blendującej). Dlaczego właśnie tej, bo mój mały blender

MojaQchnia.pl
"W krainie miodem płynącej..." - podsumowanie akcji 183

górnymi drogami oddechowymi i cukrzycą. ---------- Przepisy zgłoszone do akcji w Mikserze Kulinarnym: Czosnkowo-miodowe podudzia kurczaka Sałatka z pieczonych buraków z pomarańczami Pieczona pierś indyka w smakach Podlasia Golonka w piwie i miodzie i "Sezon na cuda" Zimowa chata bartnika i "Lato leśnych ludzi" Piernikowo-serowy torcik bez pieczenia i "Mój Egipt" Chleb dyniowy na miodzie i zakwasie

Weekendy w domu i ogrodzie
Trufle daktylowo-morelowe 201

tuż ! Składniki na około 15 sztuk:20 suszonych daktyli bez pestki15 suszonych moreli, np Bakalland100 g gorzkiej czekolady2 łyżki kakaodo obtaczania: kakao, cukier puderWykonanie: Suszone daktyle i morele mielimy w maszynce do mięsa. Można również je zmiksować, aczkolwiek nie jest to proste zadania, ani dla Was ani dla miksera/ blendera. Taki o małej mocy może zwyczajnie nie mieć siły

kolorowotorcikowo
Beza pavlova z bitą śmietaną i truskawkami 163

sztywno zanim zaczęłam dodawać cukier. Dodawałam go poooowooooli, po łyżce naprawdę dłuuuugo i dokładnie miksując po każdej porcji. Bolała mnie ręka aż do ramienia (niestety mam tylko ręczny mikser), ale było warto. Na koniec piana była tak sztywna, że trudno było ją rozprowadzić na papierze. W piekarniku pięknie wyrosła. Reszta była już prosta - bita śmietana z niewielką ilością cukru(...)zupę. Wyłożyć na środek koła pianę - powinna być naprawdę sztywna - rozprowadzić ją po brzegi odrysowanego koła. Podnieść nieco krawędzie bezy zostawiając na środku wgłębienie - będzie idealne do wypełnienia śmietaną i truskawkami! Wstawić do piekarnika nagrzanego do 130 stopni (bez termoobiegu) na 25-30 minut. Po tym czasie zmniejszyć temperaturę do 100 stopni i "suszyć" bezę przez 3 godziny. Wyłączyć

Kulinarne Inspiracje
Zygmuntówka 148

będziecie w Warszawie, koniecznie musicie jej spróbować, link do sklepów znajduje się tu. W oryginale ciastko składa się z kruchego ciastka migdałowego, kremu śmietanowego, kremu czekoladowego, konfitury żurawinowej, bezy. [:Listonic] Składniki na 20 ciastek: Składniki na spody: Mogą być gotowe spody babeczkowe 20 szt. lub ciasto przygotowane zgodnie z tym przepisem lub zwykłe kruche babeczki. 2 jajka 1/3 szklanki cukru(...)śmietany 1 łyżka żelatyny rozpuszczona w 3 łyżkach wrzątku 1 łyżka cukru pudru Śmietanę ubić na sztywno. Do rozpuszczonej żelatyny dać łyżkę lub dwie ubitej śmietany, dobrze wymieszać. Mikser ustawić na niskie obroty, powoli strużką wlewać mieszankę z żelatyną. Dodać cukier krótko zmiksować. Składniki na krem czekoladowy: 150 gr czekolady gorzkiej 150 ml śmietany 30 % Czekoladę rozpuścić w gorącej śmietanie

moj przepis na
Karpatka straciatella z galaretkami 229

pieczenia Krem: 1/2 litra mleka 3,2% Wydojone  bez laktozy Mlekowita 1 jajko 2 łyżki mąki pszennej 2 łyżki mąki ziemniaczanej 4 łyżki cukru ¾ kostki masła bez laktozy Mlekowita 50 g startej gorzkiej czekolady 1 galaretka poziomkowa 1 galaretka winogronowa Ciasto:   Masło   przekładamy do rondelka wlewamy wodę dodajemy szczyptę soli opcjonalnie zielony barwnik-tyle(...)zostawiamy do całkowitego wystygnięcia. Gdy masa będzie zimna wbijamy po jednym jajku cały czas mieszając, aż do skończenia jajek, pod koniec wsypujemy proszek do pieczenia jeszcze raz dokładnie mieszamy mikserem. Tak przygotowane ciasto dzielimy na dwie części i przekładamy do wyłożonych pergaminem dwóch jednakowych blaszek o wym 25/30 cm wkładamy do nagrzanego do 180*c piekarnika i pieczemy około

Wanilia i Kardamon
Muffinki z płatków owsianych z orzechami i bananami. 195

szkoły. Dodam, że do ich wykonania nie potrzebujemy miksera, przygotujemy je w 10 minut plus pieczenie, trzeba uważać, żeby ich za mocno nie spiec, bo będą gorzkie. I dodam, że gdy dobrze wystygną to idealnie odchodzą z papilotek. Te muffinki nie dość, że są pyszne to są wykonane bez cukru i bez mąki. Samo zdrowie. Upieczcie koniecznie

Izabelawkuchni
PRZEPIS NA GOFRY! NAJLEPSZY! 178

żółtko - 1,5 szklanki mąki tortowej - 1 szklanka mleka bez laktozy 3,2% tłuszczu (dostępne w każdym markecie) - 1/2 szklanki wody gazowanej - 3 łyżki masła klarowanego - 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia - 2 łyżki cukru (opcjonalnie, jeśli ograniczasz cukier dodaj 1/2 zmiksowanego, dojrzałego banana) WYKONANIE: - białka ubij z cukrem, mikserem na sztywno  - mleko zmieszaj z wodą - mąkę wymieszaj

SMYKWKUCHNI
Czekoladowa tarta z malinami bez pieczenia 258

mojprzepisna.pl | Czekoladowa tarta z malinami bez pieczenia Prosta tarta do wykonania w 20 min plus chłodzenie. Mocno czekoladowa, mało słodka, bezproblemowa. Ja wykonałam wersję ekspresową, bo miałam mało czasu, Wy możecie sami upiec spód czekoladowy, np. wieczór wcześniej z tego przepisu i w dniu podania przygotować tylko krem. Krem jest pyszny, musowy, maliny świetnie do niego pasują. Rodzinie(...)pozostać płynna. W misie miksera umieścić pozostałą śmietanę, krótko ubić, dodać fix i cukier puder, zmiksować na prawie sztywno. Na małych obrotach dodawać po łyżce czekolady. Zmiksować krótko tylko do połączenia. Krem wyłożyć na ciasteczkowy spód, wyrównać, ułożyć maliny, zaczynając od zewnętrznej strony. Wstawić do lodówki na 30 min. Smacznego! Czekoladowa tarta z malinami bez pieczenia Czekoladowa tarta

moj przepis na
Tort kosz malinowo- kokosowy 190

jakiś czas pomieszać. M ą k ę  ziemniaczan ą  rozpuszczamy w zimnej wodzie i dodajemy do malin. Zagotowujemy, następnie przecieramy przez sito, aby frużelina była bez pestek. Odstawiamy do ostygnięcia.  Śmietankę ubijamy z mascarpone i cukrem pudrem aż powstanie gęsty krem. Stopniowo dodajemy frużelinę malinową. Żelatynę zalewamy zimną wodą, tak aby tylko przykrywała ją woda. Następnie(...)kładziemy drugą część biszkopta, którą również nasączamy pozostałą wodą z cukrem. Wierzch i boki tortu smarujemy pozostałym kremem i schładzamy w lodówce.  Przygotowujemy czekoladowy buttercream: Miękkie masło ucieramy mikserem, następnie dodajemy pozostałe składniki i miksujemy do połączenia. ( Kakao oraz cukier puder muszą być przesiane przez sitko). Jeśli krem będzie zbyt gęsty to możecie dodać więcej mleka, a jeśli będzie

kulinarne odsłony pati
SERNIK JAJKO SADZONE – sernik na zimno z brzoskwiniami 290

mąki pszennej 1/3 łyżeczki proszku do pieczenia W misce, przy pomocy miksera ucieramy masło z cukrem, aż otrzymamy puszystą masę, ok 5 minut. Nadal miksując dodajemy stopniowo jajko, ekstrakt waniliowy i mleko. Masa po dodaniu mleka zwarzy się, ale to normalne. Chwilę miksujemy, a następnie odkładamy mikser. Dodajemy przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia. Szpatułką lub rózgą kuchenną delikatnie(...)mieszamy całość, tylko do momentu połączenia się składników. Ciasto przekładamy do formy o śr 20 cm, wyłożonej papierem do pieczenia. Pieczemy ok 20 – 25 minut w 175°C (bez termoobiegu) lub dłużej, do suchego patyczka. Wyciągamy ciasto i studzimy. Żelka brzoskwiniowa – forma o śr 18 cm: 300 g brzoskwiń z puszki […] Artykuł SERNIK JAJKO SADZONE

Słodki Pomysł
Babka budyniowa z suszonymi czereśniami i skórką pomarańczy 147

Składniki: 250 g mąki pszennej 3 budynie waniliowe bez cukru (3x40g) 4 jajka L 125 ml mleka 125 ml oleju 100 g cukru 2 łyżeczki proszku do pieczenia 1 opakowanie suszonych czereśni Helio 1 opakowanie kandyzowanej skórki pomarańczy 1. Jajka ubijamy z cukrem na puszystą masę na najwyższych obrotach miksera. Ja ubijam około 8 minut. Następnie dodajemy mleko

kruche babeczki
Pierogi z dorszem i szpinakiem 218

wody 1/2 łyżeczki soli farsz: 250 g dorsza bez skóry 2-3 garści szpinaku ząbek czosnku sól i pieprz do smaku Mąkę zagniatamy z wodą do uzyskania elastycznego ciasta. Wałkujemy i wycinamy szklanką kółka. Dorsza oczyszczamy, siekamy bardzo drobno razem z oczyszczonym i odsączonym szpinakiem oraz czosnkiem. Można użyć miksera. Doprawiamy masę do smaku. Wykładamy farsz partiami

Kucharzyca
Moczka - tradycyjna śląska potrawa wigilijna 143

piernikowy budyń. Składniki (na 3 porcje): - 250g pierników bez lukru - 1/2 szklanki kompotu z suszu - 50g migdałów - 100g suszonych owoców (użyłam śliwek i daktyli) - 1/5 litra wody - 1/4 łyżeczki startej skórki z cytryny - opcjonalnie 1/3 szklanki ciemnego piwa (np karmi) - płatki migdałów - cynamon Przygotowanie w Tefal Companion: Do misy miksera założyć ostrze do wyrabiania. Pierniki połamać na pół

CookYourself
Pierogi z MAGGI’cznym farszem i karmelizowanym porem 234

przepis maggi” bo zamarzył mi się czerwony Mikser KitchenAid Artisan 5 . A wzięłam udział, gdyż nie należę do osób, które nigdy nie stosują przypraw. A wg mnie przyprawa Maggi to kultowa przyprawa, kiedyś stała na półce w prawie każdym domu. W moim rodzinnym domu na pewno! Kiedyś rosół bez z kropli MAGGI nie mógł się obejść, to był

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię

Proponowane wyszukiwania