bez miksera - 1000 przepisów (strona:24/67)

Tort Szwardzwaldzki 205

nagrzać do 165 st. (bez termoobiegu). Białka oddzielić od żółtek, bardzo dokładnie, tak aby nie dostało się żadne żółtko. Białka ubić na sztywno, po koniec ubijania partiami dodawać cukier, łyżka po łyżce (po dodaniu każdej łyżki miksuje około 2 min, przed dodaniem kolejnej), cały czas miksując po kolei dodawać żółtka, jedno po drugim. Wyłączyć mikser, dodać wymieszane i przesiane(...)bardzo dużą górką, ale nie przejmujcie się. Przekroić na 4 blaty. (u mnie wyszły bardzo cienkie około 1 cm). Przygotować masę: Wiśnie dokładnie odsączyć na sitku. W misie miksera umieścić śmietanę i mascarpone, zmiksować na sztywny krem, pod koniec ubijania dodać cukier puder. Wykonanie: Pierwszy blat umieścić w zamkniętej tortownicy, nasączyć 100 ml kompotu, posmarować cienką warstwą kremu, wyłożyć

moj przepis na
Sezamki 174

widelcem lub mikserem. Potem wymieszaną całość  wylewamy na blachę do pieczenia wyłożoną papierem. -- Pieczemy w rozgrzanym piekarniku 25-30 min / 180 st.C Zależy od piekarnika... w gazowym na pewno krócej... -- Po upieczeniu studzimy około ~15 min i kroimy "kółkiem do pizzy" na części ...  Smacznego !!!  Dziękuję Ci Jacku za taką fajną fit wersję bez karmelizowanego cukru

chleba naszego
Najprostszy chleb pszenny z chrupiącą skórką 217

chwilę. Do misy miksera zamontować hak do wyrabiania ciasta. Wsyp mąkę, sól, dodaj olej i rozpuszczone drożdże. Wyrób gładkie ciasto. Odstaw w ciepłe miejsce na ok 1h. Ciasto powinno powiększyć swoją objętość. Gotowe ciasto przełóż do naoliwionej miski. Zakryj szczelnie folią spożywczą i wstaw do lodówki na min 12h. Piekarnik nagrzej do 220C (bez termoobiegu, grzanie góra

CookYourself
Porzeczkowiec 1882

ciągle mieszając mikserem .  Następnie dodajemy śmietanę fix , wszystko mieszamy. Zimne ciasto przeciąć na pół . Na jedną połowę ciasta wyłożyć słoiczek dżemu , następnie wykładamy połowę masy śmietanowej . Przykrywamy drugim plackiem . Wierzch smarujemy resztą dżemu i masy śmietanowej. Na wierzch ścieramy czekoladę. Odstawiamy do lodówki na kilka godzin. Smacznego :) Zapraszam do wypróbowania przepysznych , ekologicznych , bez konserwantów produktów firmy

Sama słodycz i szczypta chili
CIASTO Z BORÓWKAMI AMERYKAŃSKIMI bez pieczenia 163

amerykańskimi bez pieczenia pokazane jest w filmiku . Zapraszam do oglądania. Subskrybuj kanał RITA creative to będziesz na bieżąco z nowymi przepisami. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); CIASTO Z BORÓWKAMI AMERYKAŃSKIMI BEZ PIECZENIA SKŁADNIKI: Spód:  herbatniki maślane (180 g) masło roztopione (50 g) krem czekoladowy typu nutella (4 łyżki) Krem borówkowy: borówki amerykańskie (250 g) jeżyny (125 g) cukier(...)Doprowadzamy do wrzenia, ściągamy z ognia i dodajemy jeszcze ciepłą żelatynę. Mieszamy energicznie i pozostawiamy mus do wystudzenia. Kremówkę ubijamy na sztywno na najwyższych obrotach miksera. Gdy kremówka się ubije zmniejszamy obroty miksera do najniższych i stopniowo dodajemy wystudzony mus. Krótko miksujemy do połączenia składników. Połowę kremu borówkowego przekładamy na spód z herbatników. Tortownicę wkładamy

RITA food channel
Deser truskawkowo-kokosowy bez pieczenia 124

mojprzepisna.pl | Deser truskawkowo-kokosowy bez pieczenia Deserek nafaszerowany truskawkami, w postaci musu truskawkowego, na spodzie z ciasteczek maślanych, ze świetną warstwą kokosową. Pyszniutki, prosty, efektowny i lekki. Jeżeli chcecie aby deser był w 100 % bezmleczny upieczcie biszkopt, zamiast spodu ciasteczkowego. Pomysł autorski. Składniki na tortownicę 24 cm: Spód: 200 g maślanych ciasteczek lub innych 40 g roztopionego masła Spód(...)Dekoracja: kilkanaście umytych, przekrojonych na pół truskawek We wrzątku rozpuścić galaretkę, ostudzić do temperatury pokojowej, następnie schować do lodówki, aby lekko stężała. Mleczko (tylko białą część) umieść w misie miksera, zmiksować do uzyskania sztywnej pianki (nie będzie jednak tak sztywna jak z kremówki). Cały czas miksując powoli wlewać tężejącą galaretkę. Wsypać wiórki, krótko zmiksować. Dodać truskawki wymieszać. Mus kokosowy

moj przepis na
Piernikowe ciasto z cukinii 132

paseczki. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Oczywiście można użyć dowolnej cukinii: zielonej, żółtej, białej itp. Można je dodawać do ciasta razem ze skórką, jeśli macie młode, małe i cienkie kabaczki, lub bez skóry i nasion, jeśli są to już większe i starsze okazy, tak jak u mnie. Ciasto wyszło fenomenalne. Bardzo wilgotne, mięciutkie, delikatne i puszyste, w sam raz słodkie(...)przygotowania: Wszystkie składniki ciasta miałam w temperaturze pokojowej. Chodzi tu oczywiście o olej, jajka i cukinię, czyli te produkty, które przechowuje się w chłodnych warunkach. Jajka wybiłam do miski miksera. Wsypałam cukier kryształ i cukier waniliowy i miksowałam kilka minut na najwyższych obrotach, do uzyskania puszystego jajecznego kremu. Następnie, nie przerywając miksowania, ale zmniejszając obroty do minimalnych, wlałam cienkim

Waniliowe Improwizacje
Torcik serowy z bitą śmietana i jeżynami 177

Przepyszny sernik na zimno, chyba nasz ulubiony. Prosty w wykonaniu, kremowy, puszysty, cudowny, z lekką nutką cytrynową. Na spodzie z pokruszonych ciastek maślanych z dodatkiem masła

moj przepis na
Chleb pszenno-żytni na piwie Guinness 260

Reszta bez zmian.   I tak samo jak w chlebie baltonowskim – na opakowaniu znajduje się ‘dokładna’ instrukcja jak przygotować chleb. O ile przy użyciu maszyny do pieczenia chleba nie będzie większych problemów, o tyle producent zagalopował się z opisem pieczenia chleba w piekarniku. Po pierwsze – podano zdecydowanie za krótki czas zagniatania (5 minut, mikserem – serio?). Po drugie – nacinanie

Karo in the Kitchen
Croissant 159

ucieramy mikserem na gładką masę. Następnie ciasto wyjmujemy z zamrażalnika na stolnicę i rozwałkowujemy na prostokąt. Połowę utartego masła układamy na 2/3 długości drożdżowego prostokąta (tworzymy pasek z masła w tym miejscu) i składamy ja na trzy raz tak jak list. Następnie odwracamy do i powtarzamy czynność; rozwałkowujemy i składamy jak list (bez dodawania masła)  Ciasto wykładamy

ciastkarnia na kruchym spodzie
ŚWIĄTECZNE CIASTECZKA MIGDAŁOWE 351

Dzisiaj proponuję Wam pyszne ciasteczka migdałowe, na mące orkiszowej i migdałowej, bez cukru. Zapach pieczonych ciasteczek jest cudny, a smak jeszcze ciepłych... to czysty obłęd, cuuudowny, jakże zdrowy (bez cukru) - marcepan... bajeczny. Choć na zimno też im nic nie brakuje, to smak ciepłych jest czymś najlepszym co może spotkać marcepanoholików... :-) Z podanych składników wychodzi ok.45-50 sztuk. Inspiracją był(...)pszennej ok.180g)- 100g mielonych migdałów- 60g mielonego ksylitolu (lub cukru pudru)- 125g zimnego masła- 4 łyżki zimnego mleka roślinnego lub zimnej wody- kilka kropli aromatu migdałowegoW misie miksera umieścić mąkę, dodać, mielone migdały, pokrojone na mniejsze kawałki zimne masło, mielony ksylitol, zimne mleko (lub wodę), aromat migdałowy i zagnieść kruche ciasto (przy użyciu haka). Można również zagnieść ciasto ręcznie

Smaczne Zdrowe
Lukier do pierników 267

Lukier do pierniczków Lukrowane pierniczki, to bez wątpienia cudowna i pachnąca dekoracja świąteczna. Jest to także dobry pomysł na prezent. Pięknie zapakowane cieszą najpierw oko, a później podniebienie. Jednak zanim się za to zabierzecie warto wiedzieć, że jest to czasochłonne i "ciężkie" zajęcie. I jeszcze uzależniające i bardzo przyjemne. Właśnie dlatego, pomimo bardzo przeciętnych zdolności manualnych, spędzam po kilka(...)wody Białka umieścić w misce. Lekko spienić, ale nie ubijać. Cukier puder przesiać do drugiej miski. Do białek dodać połowę przesianego cukru. Ucierać do uzyskania gładkiej konsystencji. Jeżeli ucieramy mikserem, to na niskiej prędkości (u mnie max. 3/7). Stopniowo dodawać pozostały cukier. Gdy zostanie go już niewiele, należy kontrolować gęstość lukru. Powinien być na tyle gęsty, żeby się nie rozpływał

Pełny talerz
Bezglutenowe ciasto Panettone 251

umieść w misie miksera. Dodaj ziarenka wanilii, skórkę z cytryny, sól, miód i rum. Wszystko bardo dokładnie wyrób. Ciasto podziel na 2 części i umieść w wysokiej formie. Odstaw do podwojenia objętości. Po około 4 godzinach natnij ostrym nożem wierzch ciasta na krzyż. Na środek nacięcia ułóż 10 g margaryny. Piekarnik nagrzej do 145 stopni (bez termoobiegu

Kuchnia bezglutenowa
Szybki biszkopt z truskawkami i czekoladą na każdą imprezę 217

kilo/kilo truskawek, bez szypułek, przekrojonych na pół Przygotowanie: Rozgrzej piekarnik do 200 stopni Celsjusza. W misce wymieszaj mąkę, proszek do pieczenia i sól. W drugiej misce połącz masło, jogurt i cukier, utrzyj, aż masa będzie jasna i puszysta.  Dodaj jajko i ucieraj chwilę, wlej mleko i ekstrakt waniliowy, dobrze wymieszaj (możesz chwilę poubijać ręcznym mikserem).  Do mokrych

Gotowanie to kochanie
Chleb ze słonecznikiem i sezamem 116

postanowiłam tym razem upiec chlebek. Jest to zdecydowanie najlepszy chleb jaki udało mi się upiec! Z grubą chrupiącą skórką, mocno wypieczony z mięciutkim wnętrzem i mnóstwem ziaren. Ten przepis bez fałszywej skromności jest naprawdę rewelacyjny! Zapachu rozchodzącego się po domu nic nie zastąpi.I jeszcze jedno zróbcie chlebek z dziećmi, moja Hania pięknie pomagała i znów się czegoś nauczyła(...)ciepłe miejsce aby zaczął pracować. Tak ok. 20 minut będzie w sam raz.  Do zaczynu dodać mąkę, olej, ziarna i resztę wody oraz sól. Wyrabiać ciasto hakową końcówką miksera przez 10 minut, lub ręcznie, aż ciasto zacznie odchodzić od ręki (ciasto ma być luźne). Ciasto zostawić w misce i przykryć czystą ściereczką , odstawić na godzinę aby podwoiło swoją

Krylowa Kuchnia
Niby mały szwedzki torcik... 182

porzeczki (nasza!- porzeczki zebrałam, opłukałam i przesmażyłam z cukrem, pyrkoląc na lekkim ogniu do uzyskania pożądanej konsystencji) Migdały podpiekamy na suchej patelni, aż zaczną pachnieć. Podprażone studzimy, wrzucamy do miksera i mielimy. Uwaga- nie za długo, bo puszczą olej. Celem jest otrzymanie sypkich wiórków. Przygotowujemy dwie okrągłe blaszki (21 cm), można też upiec jedną warstwę ciasta, ale wtedy konfitura(...)wyjęciu chwilkę ostudziłam, okroiłam brzegi, posypałam zwykłym cukrem z wierzchu (jakieś pół łyżeczki), odwróciłam do góry nogami i zdjęłam pergamin. Mam po prostu średnie doświadczenia z wyjmowaniem całkowicie wystudzonej bezy, więc wolałam to zrobić od razu. Blaty odkładamy do całkowitego wystudzenia. Czas na krem. Śmietankę zagotowujemy z cukrem. Zdejmujemy z ognia, dodajemy żółtka, szybko ubijając trzepaczką. Masę ponownie stawiamy

les mirabelles

Proponowane wyszukiwania